Kokoelmasta poistuvat meikit | Osa 1 | Ace Beautē Eyeshadow Amplifying Base

17 joulukuuta, 2023

Olen jo pitkään miettinyt aloittavani oman postaussarjan niille meikeille, joita en ole saanut itselläni toimimaan syystä tai toisesta. Tämä voi johtua esimerkiksi tuotteen laadusta taikka sävystä. Otan näihin postauksiin aina kerralla esittelyyn 1-3 tuotetta riippuen siitä, miten niitä on kertynyt. Meikkejä testaillessa otan erilleen omaan laatikkoonsa sellaiset, jotka eivät oikein vaikuta toimivan itselläni. Jotain yksittäistä poikkeusta lukuun ottamatta en kuitenkaan jätä testausta vain kertaan tai pariin, vaan yritän eri tavoin kokeilla miten tuote saattaisi toimia. Jos useammista kokeiluista huolimatta siitä ei tule sellaista, jota haluaisin käyttää, on tuotteen aika lähteä eteenpäin. Tässä postaussarjassa nähdään siis näitä meikkejä. Toivottavasti näistä voi olla apua teille tuotevalintoihin. Valitettavasti kaikki meikkituotteet eivät toimi kaikilla ja myös mieltymykset ovat erilaisia. Näissä voi joskus näkyä sellaisia meikkejä, jotka ovat jonkun toisen suosikkeja. Itsekin olisin halunnut tuotteista pitää, mutta valitettavasti niin ei käynyt. 


Sain tähän vasta yhden tuotteen testauksen valmiiksi, mutta ajattelin tehdä siitä jo oman postauksen. Näin saan myös tuotteen jo lähtemään eteenpäin. Kyseessä on Ace Beautēn Eyeshadow Amplifying Base-silmämeikinpohjustaja.


Silmämeikinpohjustajat ovat aina olleet itselleni haastavin tuotekategoria löytää niitä lähes täydellisiä tuotteita. Jos koostumus on miellyttävä, meikki ei pysy täysin paikoillaan, tai päinvastoin. Valitettavasti tämä Ace Beautēn pohjustajakaan ei toiminut minulla. Osasin sitä kyllä odottaa, koska kyseessä on hyvin pigmenttinen pohjustaja ja ne ovat yleensä toimineet huonosti pysyvyyden osalta.


Mitä tuotteen luvataan tekevän ja miten nämä lupaukset mielestäni toteutuivat?


  • Lupaa täyden peittävyyden. Tuote on hyvin pigmenttistä ja riittoisaa. Alla olevassa kuvassa näette kuinka olen ottanut tuotetta kädelle vain aivan pienen määrän, mutta siitä riittäisi jo laajemmallekin alueelle levitettäväksi. Vaalea sävy tulee voimakkaasti esiin [tuote on minulla sävyssä light]. Meikkejä laitan kasvoille aina mahdollisimman ohuen kerroksen, koska yleensä tuotteet pysyvät näin paremmin ja näyttävät mielestäni kauniimmilta. Myös tätä pohjustajaa laitoin ohuen kerroksen. Se vaalensi ja tasoitti ihon selkeästi, mutta ohut kerros ei ollut vielä täydellisen peittävä (luultavasti vähän paksumpi kerros sen kuitenkin tekisi). Luultavasti tämä väite pitää siis paikkansa.

  • Tuo luomivärien sävyt paremmin esille. Tämä pitää paikkansa. Vaalea pohjustaja korosti kauniisti sävyjä. Kerkesin kylläkin kokeilemaan tätä ainoastaan Urban Decayn ja Huda Beautyn luomivärien kanssa, vaikka testasin pohjustajaa yli kymmenen kertaa.
  • Pidentää silmämeikin kestoa. Itselläni tämä ei toteutunut. Silmämeikki kasaantui etenkin toisessa silmässä pahasti luomivakoon. Luomivärit eivät pysyneet paikoillaan edes työpäivän ajan. Kokeilin tuotetta kaikin mahdollisin tavoin (puuteroituna, ei-puuteroituna, eri mittaisia aikoja kuivumiseen ennen luomivärin levitystä jne.), mutta tulos oli aina sama. Tämän johdosta en halua käyttää tätä pohjustajaa. Jos meikki ei pysy paikoillaan, muilla ominaisuuksilla ei ole merkitystä.


Mistä pidin tässä tuotteessa ja mistä en?


+ Luomivärien sävyt tulevat todella kauniisti esiin.

+ Pohjustajassa on miellyttävä koostumus eikä se esimerkiksi tunnu yhtään kuivalta iholla.

+ Tuote on erittäin riittoisaa. Yksi pakkaus riittäisi varmaan vuosiksi, vaikka ei käyttäisi muita tuotteita kuin tätä.

+ / - Kuivuu melko nopeasti, mutta jättää joksikin aikaa (vielä ainakin 10 minuuttia levityksen jälkeen) aivan kevyesti tuntuvan tahmean pinnan. Siis todellakin vain niin, että sen juuri ja juuri tuntee. Toisaalta tahmea pinta voi olla eduksi tarraamaan meikkiä paikoilleen. Toisaalta on mahdollista, että se aiheuttaisi hiukan meikin liikkumista, jos kyse on vain siitä ettei tuote täysin kuivu pitkään aikaan. Joskushan pohjustajien (tähän luen nyt myös kasvomeikin pohjustajat) ominaisuuksiin kuuluu tahmeus, vaikka tuote sinänsä on "kuivunut." Niinpä vielä tänään kokeilin pohjustajaa silmille yksistään, vaikka en muutoin meikannut. Kyllä se oli kuivunut täysin jo jossain puolen tunnin ja tunnin välillä levityksestä iholle, eikä mitään tahmeutta enää tuntunut.

- Ei pidä itselläni meikkiä paikoillaan. Tämä on minulle tärkein kriteeri silmämeikinpohjustajien kanssa. Vasta sen jälkeen muilla ominaisuuksilla on merkitystä.

- Vaikka voidetta otti käytössä miltei nuppineulan kokoisen pisaran, tuntui että sekin oli jo liikaa yhteen käyttökertaan. Tämä aiheutti sen, että voidetta menee joka kerta hukkaan. Lisäksi pakkaus on sellainen, että se työntää itsestään pohjustajaa ulos, joten korkki on suljettava nopeasti.


Nykyään Ace Beautēn pohjustaja on erinäköisessä pakkauksessa eikä siitä ole enää eri sävyjä, vaan ainoastaan Universal Color-versio. Tuote on kuitenkin samalla nimellä ja tuotekuvaus on sama, joten lienee edelleen hyvin samantyyppinen pohjustaja. Pakkauskoko on edelleen 15ml.


Ace Beautēn silmämeikinpohjustajan normaalihinta on $14.99


Mitä silmämeikinpohjustajia tykkäät käyttää, mikäli niitä käytät? Onko joku silmämeikinpohjustaja ollut mielestäsi erityisen huonosti toimiva?

4 kommenttia on "Kokoelmasta poistuvat meikit | Osa 1 | Ace Beautē Eyeshadow Amplifying Base"
  1. Itselläni ovat luomivärit pysyneet paikoillaan Urban decayn, wet n wildin ja aikoinaan Loracin pohjustajilla. Sitten on pitkä lista ei-toimivia, mm. Chanel, Gerard cosmetics, Milani, Too faced, Essence...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wet n wildin pohjustaja antaa kyllä ihan uskomattoman hyvän pysyvyyden! Luomivärit eivät taatusti liiku minnekään vaikka päivästä tulisi kuinka pitkä tahansa. Mullakaan essence ei ole toiminut. Milanilta ostin pohjustajan, mutta en ole vielä testannut. Oli kiva lukea sun kokemuksia eri pohjustajista :)

      Poista
  2. Urban Decayn Potion on aika hyvä, en enää ostaisi muita luomivärinpohjustajia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit hyvän pohjustajan :) Mulla ollut nyt testissä Nyxin luomivärinpohjustaja ja sen koostumus tuo jotenkin mieleen Urban Decayn pohjustajan. Täytyykin testata vierekkäin ovatko kuitenkaan lainkaan samanlaisia.

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi <3