Meikkikokoelma | Puuterit, osa 1

03 syyskuuta, 2022

Nyt on vihdoinkin aika jatkaa Meikkikokoelma-postaussarjaa! En tiedä miksi tämä jäi sivuun niin pitkäksi aikaa. Postaussarjan tarkoituksena on keskittyä tarkastelemaan kerralla aina neljää tietyn kategorian tuotetta meikkikokoelmastani. Tässä osassa keskitytään puutereihin. Ennen puutereita mainitsen parista muusta postaussarjasta. Meikit käyttöön-juttusarjassa on totuttu katsomaan yhdelle kuukaudelle valikoituneet tehokäyttötuotteet. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että tästä eteenpäin käytän valikoituja tuotteita kahden kuukauden ajan. Tämä sen vuoksi, että testaan kuukauden aikana useita muitakin tuotteita ja lisäksi en edes meikkaa kuukauden jokaisena päivänä. Näin ollen osalle tehokäyttötuotteista käyttömäärät jäävät aivan liian vähäisiksi yhden kuukauden aikana. Julkaisen näin ollen loka-marraskuun tehokäyttötuotteet lokakuun alussa. Kuukauden suosikit on myös postaussarja, joka hakee vielä sopivaa julkaisutahtia. Minulle ei noussut elokuun aikana esiin kuin 2-3 suosikkia enkä halua väkisin nimetä joitakin tuotteita suosikeiksi. Näin ollen kokeilen josko suosikkeihinkin toimisi minulla paremmin kirjoitustahti aina kahden kuukauden ajalta. Eli syyskuun jälkeen katsotaan sitten elo-syyskuun suosikit. Mutta nyt niihin puutereihin!


Meikkikokoelman aiemmissa julkaisuissa on nähty seuraavat osat:

Pohjustajat | Osa 1

Aurinkopuuterit | Osa 1


Pyrin jakamaan puuterit ominaisuuksiensa perusteella neljään eri kategoriaan. Käytän aina meikatessani kerralla puutereita 1-3 kategoriasta. Luonnollisestikin "normaalissa" meikkauksessa riittää vallan hyvin, että käyttää vain yhtä puuteria (taikka ettei halutessaan laita puuteria lainkaan). Itse kuitenkin rakastan yli kaiken testata meikkituotteita eri tavoin, löytää niistä erilaisia ominaisuuksia tai vaikkapa löytää erilaisia keinoja saada tuote toimimaan iholla paremmin. Itse meikkaamista enemmän pidän nimenomaan tuotteiden iholla käyttäytymisen tarkastelusta. Puutereita on olemassa hyvin erilaisia. Osa erityisesti silottaa ihoa, osa kontrolloi kiiltoa, osa mattapintaistaa, osa tuo hehkua jne. Yksi puuteri ei mitenkään pysty taipumaan näihin kaikkiin vaatimuksiin. Siksi käytänkin toisinaan useampaa eri puuteria meikatessani. Jos haluaa käyttää vain yhtä puuteria, kannattaa miettiä mitä ominaisuuksia puuterilta erityisesti haluaa, ja tätä kautta yrittää löytää mahdollisimman sopiva puuteri itselle. Mainitsemiani kategorioita en ole itse keksinyt vaan koostanut tiedot meikkiharrastukseni varrelta muilta oppiessa. Käytän huomattavasti useammin irtopuutereita kuin kivipuutereita. Tässä osassa nähdään kuitenkin tasaisesti molempia. Poimin kokoelmastani tähän juttuun yhden puuterin kustakin kategoriasta.


Kategoria 1


Kategoria 1 sisältää puuterit, jotka silottavat ihoa erittäin tehokkaasti. Tämän kategorian puutereita käytän vain hyvin paikallisesti T-alueella (useimmiten vain nenän pielissä) tasoittamaan ihohuokoset. Käytän tällaista puuteria silloin, jos käyttämäni pohjustaja ei ole tehokkaasti ihoa silottava. Tästä kategoriasta en omista kuin yhden tuotteen, Urban Decayn The Velvetizer Translucent Mix-in Medium-puuterin.


The Velvetizer on tehokkain silottava puuteri mitä tiedän. Se hävittää ihohuokoset täysin näkyvistä. Osa erittäin silottavista puutereista saattaa helposti tehdä ihosta esimerkiksi kuivan näköisen taikka tehdä meikkipohjaan muita muutoksia siten, että lopputulos ei ole kovin kauniin näköinen. Tämä Urban Decayn puuteri on äärimmäisen hienojakoinen eikä millään tavalla jää iholle näkyviin, jättäen vain ihosta erittäin silotetun ja silkkisen. Laajemmalle alueelle kasvoja en tätä käyttäisi, koska puuteri on niin mattapintaistava ja silottava, että se hävittää eloisuutta kasvoilta. Tämän puuterin laitan kasvoille aina kostealla meikkisienellä, jolloin saan sen myös samalla paineltua kevyesti ihoon. Puuteri on tuotekuvauksen mukaan tarkoitettu käytettäväksi joko sellaisenaan taikka sekoitettuna meikkivoiteeseen. Itse en ole käyttänyt tätä kuin puuterina. Pakkauksessa on metallin värinen kansi ja itse purkissa violetti samettipinta. Puuteri on silica-pohjainen.


The Velvetizer ei valitettavasti ole enää myynnissä. Joudun näin ollen etsimään tämän tilalle jonkin uuden puuterin, kun tämä loppuu. Ilmeisesti melko hyvä vaihtoehto tälle saattaa olla It Cosmeticsin Bye Bye Pores-puuteri, mutta itse en ole sitä koskaan kokeillut.

☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 8g☆

Ei enää saatavilla.

Ostettu: Sokos

Arvosana: 9/10


Kategoria 2


Kategoria 2 sisältää mattapintaistavat puuterit. Ne voivat myös hiukan silottaa ihoa, mutta ei niin tehokkaasti kuin kategorian 1 puuterit. Näin ollen kategorian 2 puutereita käytän laajemmalle alueelle kasvoja, koska ne eivät vain vähän silottavina tee ihosta kuivan näköistä tai poista eloisuutta. Kategorian 2 puutereita käytän joko yksistään T-alueella taikka kategoriaan 1 yhdistettynä. En luonnollisestikaan levitä puutereita päällekkäin vaan siten, että koko T-alue tulee katettua. Käytän toisinaan kategorian 2 puutereita koko kasvoille, mutta useimmiten haluan kevyttä hehkua kasvojen reuna-alueille. Joten kategoria 2 on itselleni useimmiten T-alueen puuterikategoria. Tästä kategoriasta omistan useita puutereita. Otin nyt tähän postaukseen mukaan esimerkkinä Coty Airspun Loose Face Powder Translucent Extra Coverage-puuterin, joka esiintyi hiljattain myös kuukauden suosikeissani.


Tässä puuterissa on erittäin hyvä hinta-laatu-suhde. Mattaisuudesta huolimatta tämä ei ainakaan omalla sekaihollani korosta lainkaan kuivia kohtia eikä jätä puuteroidun näköistä pintaa kasvoille. Lopputulos on kevyt ja luonnollinen, mutta puuteri jaksaa pitää ihon hyvin mattapintaisena ja kiillottomana. Lisäksi se myös hiukan silottaa ihoa. Voisin kuvitella tämän yhdeksi hyväksi vaihtoehdoksi kokeilla, jos etsii hyvää ja edullista mattapintaistavaa puuteria rasvaiselle iholle. Varoituksen sanana, että puuteri on äärimmäisen voimakkaasti parfymoitu! Tuoksu ei jää pitkäksi aikaa iholle. Se on kuitenkin yksi syy miksi laskin tuotteelle antamaani arvosanaa. Lisäksi puuteri voisi olla vieläkin luonnollisempi. Tuote on siis erinomainen ja huomaamaton iholla, mutta kun vertaan sitä joihinkin toisiin mattapuutereihin pieniä vivahde-eroja toki löytyy. Mutta nyt puhutaan jo lähes mikroskooppisen pienistä eroista! Tämä puuteri oli erittäin paljon esillä etenkin youtuben puolella ja hyvinkin suosittu aloittaessani meikkiharrastusta yli 10 vuotta sitten. Itse hankin tuotteen noin vuosi sitten.


Tämä puuteri on talkki-pohjainen. Puuterin määrä rasiassa on huomattavat 65g, harvoin puuterirasioissa on näin paljon tuotetta.

☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 65g☆

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 9.35€

Tuote ostettu: iHerb.com

Arvosana: 8/10


Kategoria 3


Kategoria 3 sisältää puuterit, jotka mattapintaistavat, mutta sisältävät jonkin verran myös hehkua. Näillä puutereilla ei kuitenkaan saa äärimmäistä hehkua kasvoille vaan pientä luonnollista hehkua. Koska niissä on myös mattapintaistava vaikutus ne toimivat edelleen meikin kiinnitykseen, mutta kaikki eivät välttämättä niin tehokkaasti kuin kategorian 2 puuterit. Kategorian 3 puutereita käytän joko yksistään koko kasvoille taikka pelkästään kasvojen reuna-alueilla tuomaan kevyttä hehkua (ja tuolloin T-alueella kategoriaa 1 ja/tai 2). Tästä kategoriasta otin tällä kertaa esimerkkituotteeksi Wet n wildin photofocus Pressed Powder-puuterin, jota ei valitettavasti taida kuitenkaan enää olla saatavilla. Tähän sarjaan kuuluu kuitenkin myös irtopuuteri, mutta en ole sitä itse testannut enkä siksi tiedä voisiko se sopia myös kategorian 3 puuteriksi. Esittelen teille jatkossa toki muitakin kategorian 3 puutereita, mutta minun täytyy vähän vielä käytellä niitä lisää jotta osaan tarkemmin kertoa tuotteista. Minulla on tämä Wet n wildin puuteri sävyssä Warm Light. Tämä on esiintynyt blogissani aiemminkin, kun olen kirjoittanut Wet n wildin suosikkituotteistani.


Tämä puuteri levittyy kasvoille erittäin luonnollisen näköisesti, tuoden samalla pientä hehkua. Tuotteen koostumusta voisi kuvata satiiniseksi ja silkkimäiseksi. Itselläni tämä puuteri hillitsee ihon kiiltelyä aika hyvin. Lisäksi se ei korosta lainkaan kasvojen kuivia kohtia. Tästä puuterista olisin voinut maksaa enemmänkin kuin sen vähän päälle 5€.


☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 7.5g☆

Ei enää saatavilla.

Tuote ostettu: Cocopanda

Arvosana: 9/10


Kategoria 4


Kategoria 4 sisältää voimakkaasti hehkua tuovat puuterit. Näitä en koskaan käytä yksistään, koska ne ei itselläni toimi meikin kiinnitykseen. Lisäksi yleensä haluan käyttää T-alueella hiukan mattapintaisempaa puuteria. Kategorian 4 puuterit toimivatkin enemmän viimeistelypuutereina. Näitä käytän aina suurella meikkisiveltimellä, joka levittää tuotetta vain hyvin kevyesti kasvoille eikä pakkaa sitä tiiviisti. Yksi kaikkien aikojen tunnetuimpia tähän kategoriaan meneviä puutereita lienee Hourglassin Ambient Lighting Powder sävyssä Luminous Light, jonka valitsin itsekin tähän postaukseen. Huom! Tätä puuteria on saatavissa eri sävyissä, mutta eri sävyt eivät ole ominaisuuksiltaan täysin samoja. Vakiosävyjä on myynnissä ilmeisesti ainakin kahdeksan. Kaikissa sävyissä ei ole esimerkiksi hehkua yhtä paljon kuin tässä esittelemässäni sävyssä taikka osa sävyistä on enemmän ihoa silottavia. Näistä on kerrottu Hourglassin omilla nettisivuilla tarkemmin.



Tämä Hourglassin puuteri jakaa jonkin verran mielipiteitä, mutta itse rakastan sitä yli kaiken! Jos olet koskaan kokeillut Hourglassin puuterimaisia tuotteita, tietänet mitä tarkoitan sillä että näillä tuotteilla on erikoinen vaikutus ihoon. Ne sulautuvat ihoon ja sulauttavat meikkiä uskomattomalla tavalla. Hehku on upea, koska tuote ei sisällä shimmeriä (joka ainakaan olisi silmin nähtävissä). Luminous Light-puuteria käytän kevyesti kasvoille tuomaan hehkua, mutta toisinaan myös kevyenä, luonnollisena korostusvärinä poskipäillä. Kategoriaa 4 en käytä aina meikatessani, mutta silti tämä puuteri on minulla aina pöydällä esillä, koska se on yksi usein käyttämäni vakiotuote.


☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 10g☆ (saatavilla myös koossa 1.4g)

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 50.20€-58€/10g

Tuote ostettu: Cultbeauty

Arvosana: 10/10


Näiden neljän puuterikategorian lisäksi voisi toki ajatella omana kategorianaan esimerkiksi silmänalusihon puuterit. Omistan virallisesti tähän tarkoitukseen tehtyjä puutereita vain yhden enkä siitä pidä kovinkaan paljoa. Itse en monesti puuteroi silmänalusihoa, mutta tämä riippuu aina siitä mitä peiteainetta käytän. Osa peiteaineista käyttäytyy paremmin puuterin kanssa ja osa taas ilman. Jos käytän silmänalusiholle puuteria, laitan aina sellaista joka sisältää hehkua, jotta iho kirkastuu ja puuteri ikään kuin valaisee katsetta eikä tee myöskään ihosta kuivan näköistä. Suurin osa puutereistani ei sovellu omalle silmänalusiholleni, joka on muuta ihoa kuivempi. Joskus käytän edellä mainittua Hourglassin puuteria silmien alle, mutta siten että siveltimestä koputtelee liian tuotteen pois. Tarkoituksena ei ole luoda silmien alle korostusvärimaista vaikutelmaa.


Onko sinulla joku kaikkien aikojen suosikkipuuteri tai mitä kaikkia puutereita suosittelisit muille?


6 kommenttia on "Meikkikokoelma | Puuterit, osa 1"
  1. Kiva postaus ja muiden meikkikokoelmista on jotenkin äärimmäisen kiinnostavaa lukea :) mikään näistä puutereista ei ole tuttu. Mulla on monia eri puutereita, pääosin taitaa olla nyt irtopuutereita siunaantunut. Käytän oikeastaan vaan mattaavia, en välitä hehkuvista kun on rasvoittuva iho ja suuret ihohuokoset. Käytän samaa puuteria koko kasvoilla paitsi silmien alla omaansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään lukea muiden meikkikokoelmista. Voi tehdä uusia hyviä löytöjä tuotteista ja toisaalta ihan kiva vaan nähdä mitkä tuotteet muita kiinnostaa:) Rasvoittuvalla iholla ymmärrettävästi houkuttaa varmastikin eniten mattapuuterin käyttö.

      Poista
  2. Just ajattelin itsekin, että pitäisi tehdä puutereista joku postaus. Tämä tuli siis kuin tilauksesta!

    Mä olen aina pitänyt tuota Hourglassin puuteria highlighterinä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla odotan mahdollista postaustasi puutereista:) puuterit oli vielä joitakin vuosia sitten vähän tylsä meikkituote itselle, mutta nykyään ne on äärimmäisen kiinnostavia <3 Ja toki kun valinnanvaraa erilaisista puutereista on nykyään niin paljon enemmän. Tiiviimmällä siveltimellä Hourglass tosiaan toimii myös korostusvärinä, jos tykkää hyvin kevyestä hehkusta.

      Poista
  3. Mukava ja erilainen postaus! En ole koskaan käyttänyt hehkuvaa tai shimmaavaa kasvopuuteria, se varmasti toisi meikkiin uuden lookin ja voisi näyttää suorastaan upealta vaikkapa juhlissa! Mä myös suosin mattaavia, mutta ei kuivan näköiseksi tekeviä puutereita. Mitään täsmäpuuteria jollainen tuo UD taisi olla, siloittavana puuterina, en ole koskaan käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit postauksesta:) Kannattaa joskus kokeilla hehkuvaa puuteria<3 Itse en voisi enää olla ilman, vaikkakin joinakin päivinä pelkkää mattapuuteria käytänkin. Tekee kyllä ihan erilaisen vivahteen meikkiin!

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi <3