Meikkikokoelma | Juttusarjan esittely sekä pohjustajat, osa 1

19 heinäkuuta, 2021

You tubessa ja blogeissakin voi nähdä melko paljon meikkikokoelma aiheisia julkaisuja. Mietin, että voisin tehdä myös itse tästä aiheesta aina silloin tällöin postauksia. Se voisi olla taas yksi hyvä tapa nostaa esiin myös muitakin kuin uutuustuotteita ja antaa niille näkyvyyttä. Jutuissa tulee toki myös toisinaan näkymään sellaisia tuotteita, joita ei ole enää myynnissä. Blogini tarkoituksena on aina käsitellä tuote mahdollisimman monipuolisesti, joten siksi myös meikkikokoelmaa koskevat postaukset tulevat keskittymään kerrallaan muutamaan tuotteeseen. Ajattelin, että otan aina myös kulloinkin esittelemäni tuotteet tehokäyttöön jutun kirjoittamisen aikoihin, jotta voin tarkemmin palautella niitä mieleen. Tämä on myös itselleni hyvä keino saada vähemmällekin käytölle jääneet tuotteet käyttöön. Koska hankin säännöllisesti lisää tuotteita testiin, tätä juttusarjaa ei sinänsä tulla saamaan päätökseen. Siksi mietinkin, että tämä sarja toimii vähän kuin arkistona, jossa tuotteita voi käydä vertailemassa ja palauttelemassa mieleen.


Meikkien testaus ja arviointi on itselleni mieluisa harrastus, joten siksi omistan paljon enemmän tuotteita kuin yksi ihminen tarvitsee. Arvioiden kirjoittamista varten tarvitsen tietyt tuotteet myös vertailujen tekemiseen. Arvioideni toivon antavan sinulle ajatuksia ja ideoita sen suhteen, mitä tuotteita ehkä kannattaa tai haluat hankkia ja mitä et. Kalliimpien tuotteiden osalta yritän tuoda myös sitä esiin, ovatko ne mielestäni hintansa arvoisia. Ajattelin, että otan jokaisella kerralla esittelyyn neljä tuotetta kyseisestä tuotekategoriasta. Annan kullekin tuotteelle myös arvosanan väliltä 1-10. Se ehkä tiivistää vielä paremmin sen, mitä mieltä olen tuotteesta. Valitsen aivan satunnaiset neljä tuotetta mukaan, joten ne voivat olla mistä tahansa hintaryhmästä taikka enemmän tai vähemmän toisiaan muistuttavia. Jos omistan samasta tuotteesta useamman sävyn, otan ne samaan aikaan tarkasteluun. Jos hankin myöhemmin lisää sävyjä, voin niistä kertoa sitten erikseen.


Katson juttusarjan edetessä millaisia tuotekategorioita muodostan, mutta ne voisivat olla jotain seuraavanlaisia: pohjustajat, meikkivoiteet (ja muut vastaavat tuotteet), peiteaineet, puuterit, aurinkopuuterit, poskipunat, korostusvärit, sekalaiset meikkipaletit, luomivärit (useampi eri kategoria), meikkikynät ja eyelinerit, huulipunat ja -kiillot, kulmatuotteet, meikkisuihkeet ja meikkisiveltimet. Ripsivärejä ei nähdä tässä juttusarjassa, koska niitä minulla on kotona vain yksi tai kaksi kerrallaan. Mutta niistä tulee erillisiä arviointipostauksia. Kullakin tuotekategorialla lähtee pyörimään oma juokseva numeronsa siitä, monesko sarjan osa on menossa. Esittelen tuotekategorioita aivan satunnaisessa järjestyksessä sen mukaan, mitä olen ehtinyt kunnolla testaamaan ja mitä kirjoituksia saan valmiiksi.


Lähdetään liikkeelle pohjustajien osasta 1. Tähän kategoriaan sisältyy kaikentyyppiset kasvo- ja silmämeikin pohjustajat.


Anastasia Beverly Hills eye primer (silmämeikinpohjustaja)

Tätä pohjustajaa en ostanut varsinaisesti erikseen, vaan se tuli eräässä Anastasian tuotesetissä. Tuote on erittäin pigmenttistä. Sitä tarvitsee laittaa vain melkein nuppineulan pään kokoinen määrä, mistä riittää koko luomelle. Tuotetta on vaikea levittää, jos sitä laittaa liikaa. Tämä pohjustaja on hyvin vaaleasävyistä (näyttää luomelle levitettynä miltei valkoiselta) ja se peittää ihon epätasaisuudet ja pienet juonteet. Luomivärit on helppo levittää ja häivyttää tämän päälle ja sävyt tulevat todella kauniisti esiin. En ole myöskään kokenut tätä tuotetta mitenkään kovin kuivattavaksi. Pohjustajan sanotaan olevan vedenkestävää.



Ongelmana minulla on tämän pohjustajan kanssa se, että tämä ei pidä luomivärejä paikoillaan, vaan ne alkavat nopeasti kertyä luomivakoon. Luomivärin pysyvyys on itselleni pääasia silmämeikinpohjustajaa käyttäessä ja muut ominaisuudet tulevat sen jälkeen. Olen ymmärtänyt, että pysyvyys voi tulla helposti ongelmaksi voimakaspigmenttisten silmämeikinpohjustajien kanssa. En siis aio tätä tuotetta ostaa enää uudelleen, mutta käytän tämän mielelläni loppuun kun teen testimeikkejä, joiden ei tarvitse kestää pitkään. Kuulin, että uuden Otrera beautyn silmämeikinpohjustaja olisi myös hyvin pigmenttistä, mutta pysyvyys saattaisi olla Anastasiaa parempi. Sitä olisi siis jossain vaiheessa mielenkiintoista testata.


Mielestäni tämä Anastasian pohjustaja on sen suhteen hintansa arvoinen, että pienikin pakkaus kestää ikuisuuden. Lisäksi tämä tuo kauniisti luomivärisävyt esiin. Eri asia on sitten pysyvyys. Jos tämä myös jollakulla pidentää meikin kestoa, voin ainakin sanoa että sitten on mielestäni hintansa arvoinen. Koska itselläni tämä ei toimi sen suhteen, se laskee antamaani arvosanaa tuotteelle. Tuotearvioita lukiessa tuote vaikuttaisi jakavan aika voimakkaasti mielipiteet. Heikot arviot liittyvät pääsääntöisesti meikin pysyvyyden ongelmiin taikka tuotteen koostumukseen ja miltei valkoiseen sävyyn. Toisaalta voi löytää paljonkin arvioita, joissa meikin kerrotaan kestävän tämän pohjustajan kanssa koko päivän.


Pakkauskoko: 2 ml. Tuote myydään pääsääntöisesti koossa 7 ml.

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 15 € / 7 ml.

Arvosana: 7 / 10


Wet n Wild photofocus eyeshadow primer (silmämeikinpohjustaja)


Tämä on kaikkien aikojen suosikkini silmämeikinpohjustajista. Kirjoitinkin tuotteesta jo keväällä, kun esittelin viisi suosikkituotettani Wet n Wildilta. Tämän kanssa luomivärit pysyvät täysin paikoillaan aamusta iltaan! Mikään muu pohjustaja ei ole koskaan vetänyt vertoja tämän pysyvyydelle. Ja tämä on yksi edullisimmista vaihtoehdoista. Toivon, että tämän tuotteen valmistusta ei koskaan lopeteta. Luomivärit myös levittyvät hyvin tämän päälle, joskin mielestäni Anastasian pohjustaja on tämän suhteen hiukan parempaa. 


Koostumus on melko paksua, huomattavasti Anastasian pohjustajaa paksumpaa. Tuotteen saa kuitenkin ihan hyvin levitettyä, kun sitä laittaa vain pienen määrän. Näin ollen se on myös erittäin riittoisaa. Tämä pohjustaja on melko tahmeaa, mutta kuivuu mataksi. Se ei tasoita juurikaan luomien omaa sävyä, vaan lopputulos on kirkas. Tuote on hiukan kuivattavampi kuin jotkut muut kokeilemani pohjustajat, mutta ei merkittävästi. Tämä kannattaa kuitenkin huomioida erityisesti, jos iho on muutoinkin hyvin kuiva.


Antamaani arvosanaa alentaa hiukan juurikin se, että tämä ei korosta aivan yhtä kauniisti luomivärien sävyä kuin Anastasian pohjustaja. Lisäksi kuivattava koostumus vaikutti arviooni. Tuotteen pysyvyydestä voisin sen sijaan antaa täyden kympin! Tätä pohjustajaa kannattaa ainakin kokeilla, mikäli mikään muu tuote ei pidä silmämeikkiä paikoillaan.


Pakkauskoko: 10 ml.

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 5.80-8.90 €.

Arvosana: 8 / 10


smashbox photo finish minimize pores primer (meikinpohjustusvoide)



Luottopohjustajani usean vuoden ajalta! Mikään muu kokeilemani pohjustaja ei ole silottanut ihohuokosia yhtä hyvin eikä pitänyt meikkiä yhtä tehokkaasti paikoillaan. Etenkin kesällä tämä tuote on itselleni välttämätön tietyissä meikkirutiineissa, mutta käytän tätä paljon ympäri vuoden.


Tuotekuvauksessa sanotaan, että tämä pohjustaja on mattapintaistava. Sen sanotaan tasoittavan ihoa sekä vähentävän ihohuokosten näkymistä. Lisäksi se kontrolloi ihon kiiltelyä jopa 8 tunnin ajan. Tuote on öljytön eikä se tuki ihohuokosia. Ihotyyppisuositus on normaali tai rasvainen iho. Oman kokemukseni mukaan tämä pohjustaja pitää meikin paikoillaan ja kontrolloi ihon kiiltelyä jopa yli 8 tunnin ajan. Mutta on kiva, että tuotekuvauksessa ei ole luvattu mielettömän pitkiä aikoja, jotka ei voisi edes pitää paikkansa vaan arvio on realistinen. Joidenkin meikkivoiteiden kanssa tämä tuote ei ole itsellänikään toiminut, mikä johtunee pohjustajan hiukan kuivahkosta koostumuksesta. Tällöinkään ongelma ei ole niinkään pysyvyydessä vaan siinä, että meikki ei asetu yhtä kauniisti tämän päälle. Voisin kuvitella, että kuivaihoiselle tämä ei tosiaan ole paras mahdollinen pohjustaja. Toisaalta on mahdollista, että tuote toimisikin esimerkiksi erittäin kosteuttavan voiteen kanssa. Sephoran sivuilta (sephora.com) voi lukea hyvin paljon tuotearvosteluja tästä pohjustajasta ja myös joillakin kuivaihoisilla tuote on tosiaan toiminut. Itselläni on sekaiho.


Käytän tätä pohjustajaa ainoastaan T-alueella ja siinäkin vain tietyissä kohdin. Koostumus on paksuhkoa ja kuivahkoa, joten tätä saattaisi olla aika vaikea käyttääkin koko kasvoilla. Jos haluan kasvojen muihin osiin lisää kuultoa ja hehkua, käytän toista pohjustajaa reuna-alueilla.


Voin sanoa, että tuote on todella hintansa arvoinen, koska tämä toimii omalla ihollani lähes täydellisesti. Tuote tekee mitä lupaa. Lisäksi sitä kuluu hyvin pieni määrä kerrallaan, joten suurempi pakkaus kestää erittäin pitkään. Antamaani arvosanaa laskee se, että en pysty käyttämään tätä aivan kaikkien meikkivoiteiden kanssa. Lisäksi koostumus on hiukan vaikeasti levitettävä.


Pakkauskoko: 30 ml. Saatavana myös koko 12 ml.

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 33-36 € / 30 ml.

Arvosana: 9 / 10


smashbox the original photo finish smooth & blur primer (meikinpohjustusvoide)



Tämä smashboxin pohjustaja ei itselläni häivytä ihohuokosia ihan yhtä hyvin kuin edeltävä tuote. Tämä ei myöskään pidä meikkiä aivan yhtä hyvin paikoillaan, mutta tekee sen kuitenkin kohtuullisesti. Toisaalta koostumus on miellyttävämpi kuin minimize pores-pohjustajassa. Koostumus on kevyempi ja levittyy helpommin. Tämä tuntuu hyvin silikoniselta, jolloin se silottaa ihoa ja jättää sen pehmeäksi. Meikkivoide on helppo levittää tämän päälle. Tuotekuvauksessa sanotaan, että tämä pohjustaja silottaa ja tasoittaa ihoa sekä auttaa meikin pysymisessä paikoillaan tuntien ajan. Tuote on kevyt ja öljytön ja sopii kaikille ihotyypeille.


Tällaisten hyvin silikonisten pohjustajien kanssa koen usein ongelmaksi juurikin meikin huonomman pysyvyyden. Näin tapahtui myös The Ordinaryn High-Adherence Silicone-pohjustajan kanssa, josta kirjoitin aiemmin. Mutta ei tämä smashboxin pohjustaja mikään huonokaan tuote missään nimessä ole. Tämä ei myöskään ole kuivattava. Käytän myös tätä pohjustajaa vain T-alueella. Tämä on hyvin riittoisaa, mutta tätä kuluu ehkä hitusen enemmän kuin edellä esittelemääni tuotetta. Itselleni tämä tuote ei ole ihan hintansa arvoinen, mutta monella tämä toimii erinomaisesti.


Pakkauskoko: 12 ml. Saatavana myös koossa 30 ml.

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 15 € / 12 ml.

Arvosana: 7 / 10


Jutussa esiintyneiden tuotteiden koostumukset.


Oletko sinä testannut joitakin näistä pohjustajista?

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi <3