Korealainen kosmetiikka | Osa 1 | Frudia & Beausta

27 heinäkuuta, 2021

Olen etenkin viimeisen vuoden aikana lisännyt muun kosmetiikan käytön ohella korealaisen kosmetiikan käyttöä. Kaikki tähän asti kokeilemani K-beauty-tuotteet ovat olleet aivan ihania ja on vaikka kuinka paljon tuotteita, joita haluaisin kokeilla. Plussaa on, että Suomesta saa koko ajan yhä enemmän ostettua korealaista kosmetiikkaa. Halusinkin jollain tapaa jakaa innostustani myös täällä blogissa. Niinpä ajattelin käynnistää korealaisille kauneudenhoitotuotteille oman juttusarjan, jossa esittelen kerralla noin 2-3 satunnaista tuotetta. Tuotteet voivat olla uutuuksia tai jo pidempään myynnissä olleita tuotteita ja mistä tahansa tuotekategoriasta. Koska blogini on meikkipainotteisempi, nähdään toki jutuissa säännöllisesti myös korealaisia meikkejä! Tällä kertaa tarkastelussa on yhdet tuotteet Frudialta ja Beaustalta.


Frudia My Orchard Mochi Cleansing Foam Peach (puhdistusvaahto kasvoille)




Ostin tämän puhdistusvaahdon alkukesästä. Tuote vaahdottuu helposti ja tuntuu äärimmäisen miellyttävältä ja pehmeältä. Tämä on varmasti miellyttävimmän tuntuinen puhdistusaine, jota olen koskaan käyttänyt. Tuote on samanaikaisesti sekä hellävarainen että tehokas. Pääsääntöisesti olen tykännyt käyttää tätä aamuisin. Tuotteessa oleva persikan tuoksu on ihanan raikas ja piristävä. Tuoksu on aito eikä lainkaan esanssinen. Muutamia kertoja olen kokeillut tätä myös iltaisin kaksoispuhdistuksessa ja se toimii hyvin myös niin.


Tuotekuvauksessa sanotaan, että tämä puhdistusvaahto puhdistaa kasvoilta lian ja meikin sekä auttaa samalla ylläpitämään ihon luontaista pH-tasapainoa. Tuotteen pH on 5.5, joten se on hellävarainen iholle. Tämän puhdistusvaahdon sanotaan soveltuvan kaikille ihotyypeille ja myös herkälle iholle.


Tuotteen persikkauute (kylmäpuristusmenetelmällä valmistettu) sisältää runsaasti C-vitamiinia sekä ihoa suojaavia antioksidantteja. Uskon kuitenkin näillä olevan merkitystä enemmän esimerkiksi seerumeissa kuin puhdistusaineissa, jotka huuhdellaan iholta nopeasti pois. Mutta toisaalta ei niistä haittaakaan ole ja hyvät ainesosat tekevät käyttökokemuksesta ylellisen. Tässä puhdistusvaahdossa on myös hunajauutetta, joka pehmittää ihoa ja osaltaan edesauttaa sen kosteutusta. Tuotetta voi tosiaan käyttää yksistään taikka kaksoispuhdistuksessa.




Frudian tuotteet ovat edullisia ja pakkauksiltaan ihanan värikkäitä ja pirteitä. Merkki pyrkii hyödyntämään mahdollisimman paljon hedelmien ja marjojen tarjoamia hyötyjä ihonhoidossa. Marjat ja hedelmät fermentoidaan matalassa lämpötilassa, ja näin ollen niistä saadaan syvälle ihoon imeytyviä ainesosia.


Pakkauskoko: 120 g

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 5.90-7.50 €.


Beausta Pink Tone-up Cream (Sävyvoide)




Tämä sävyvoide on ensimmäinen kokeilemani Beaustan tuote. Merkin tuotteet on pakattu käteviin pusseihin, jotka vievät moniin muihin pakkauksiin verrattuna vähemmän pakkausmateriaalia ja tilaa. Pusseissa on kätevä suljettava korkki, ja kun tuotetta on enää hyvin vähän jäljellä, pakkauksen voi vielä leikata kulmasta auki. Yhdestä pussista riittää tuotetta moneksi kerraksi.


Tuotekuvauksessa sanotaan, että tämä kyseinen voide tasoittaa ihon sävyä (häivyttää punaisuutta) sekä kirkastaa ihoa ja antaa sille kaunista hehkua. Tuotetta voi käyttää sellaisenaan tai pohjustusvoiteena meikin alla. Voiteen sanotaan pidentävän meikin kestoa.


Voiteen sisältämä titanium dioxide (luonnollinen pigmentti) saa ihon näyttämään tasaisemmalta ja kirkkaammalta. Voiteessa on myös muun muassa magnolia-uutetta (Magnolia Liliiflora Bud Extract), lilja-uutetta (Lilium Candidum Flower Extract) sekä kirsikankukka-uutetta (Prunus Serrulata Flower Extract), jotka kirkastavat ja kosteuttavat ihoa. Tuotteessa on myös niasiiniamidia, joka muun muassa tasoittaa ihon sävyä ja kirkastaa ihoa sekä auttaa vahvistamaan ihon suojakerrosta.




Olen käyttänyt tätä voidetta meikin alla pohjustukseen. Koostumus on voidemaista ja helppo levittää. Ihosta tulee ihanan pehmeä ja kuulas. Tuotetta ei tarvitse laittaa paljoa kerralla. Olen tykännyt käyttää tätä enemmän vain kasvojen reuna-alueilla ja T-alueella toista pohjustajaa. Tämä sävyvoide kuitenkin häivyttää jonkin verran ihohuokosia, joten olen toisinaan laittanut tätä myös nenänpieliin. 


Testasin tätä joitakin kertoja sellaisen meikkivoiteen (Catrice HD Liquid Coverage) ja puuterin (Wet n wild Photofocus Pressed Powder tai Too faced Born This Way Setting Powder) kanssa, joiden käyttäytymisen ihollani tunnen erittäin hyvin. Näin pystyin arvioimaan paremmin tätä tuotetta. Edestäpäin katsottuna, ja joistain asennoista myös kasvojen sivuilta, iho näytti todella hyvältä, tasaiselta ja kevyesti hehkuvalta tämän pohjustajan kanssa. Kuitenkin ulkoilmassa, kirkkaassa luonnonvalossa katsottuna tietyissä asennoissa voide heijasti hiukan valkoisena meikkivoiteen alta. Se näytti myös "laikkuiselta", voi siis ikään kuin huomata mihin tuotetta on levitetty. Huomasin tämän saman joka käyttökerralla. Sisällä vaikutelmaa ei niin helposti huomaa. Halusinkin testata pohjustajaa vielä erityyppisen meikkituotteen kanssa, mikäli ne yhdessä sulautuisivat paremmin ihooni. Käytin Lumenen sävyseerumia (Instant Glow Beauty Serum), joka on yksi suosikkituotteeni meikkipohjaksi kesällä ja myös tämän tuotteen käyttäytymisen ihollani tunnen hyvin. Sävyvoide pohjustuksessa näytti samalta myös tällä tavalla käytettynä. Ja koska kyseessä oli kevyempi meikkipohja, myös sävyvoiteen valkoisuus tuli enemmän esiin.



Ehkäpä tämä tuote sopii paremmin erittäin vaalealle iholle. Valkoista laikkuisuutta (joka ei ole mikään äärimmäisen selvästi erottuva) lukuunottamatta pidän tuotteesta, koska iho näyttää tasaiselta, tuntuu ihanan pehmeältä ja tämä myös pitää meikin paikoillaan koko päivän ajan. Aion käyttää tuotteen loppuun ja kokeilla sitä vielä eri meikkivoiteiden kanssa. Tätä kuitenkaan tuskin tulen uudestaan ostamaan, mutta haluan ehdottomasti testailla muita Beaustan tuotteita!


Tuote on siis melko riittoisaa. Olen käyttänyt tätä nyt ehkä noin 5-6 kertaa ja tuotetta tuntuu olevan pussissa vielä reilusti jäljellä. Pakkauskokohan on suurempi kuin esimerkiksi Smashboxin toiseksi suurimmat pohjustajapakkaukset, joissa on 12 ml. Pakkaus on mielestäni myös todella kaunis! Siitä on helppo ottaa tuotetta. Voiteessa on melko voimakas kukkaistuoksu, joskaan kasvoille levittämisen jälkeen tuoksua ei kovin pitkän aikaa huomaa.


Pakkauskoko: 15 ml

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 4 €.


Onko näiden merkkien tuotteet sinulle tuttuja?


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi <3