Tutustutaan palettiin | Osa 2 | Wet n wild Coffee Cat

07 elokuuta, 2021

Tämänkertaisessa Tutustutaan palettiin-juttusarjassa tarkastellaan Wet n wildin Coffee Cat-palettia. Tarkoituksenani on siis tehdä mahdollisimman kattava arvio kyseisestä paletista. Coffee Cat-paletti on yksi merkin uusimmista luomiväripaleteista, tosin Yhdysvalloissa se ilmestyi jo viime vuoden puolella. Palettia on ollut nyt jonkin aikaa mahdollista ostaa myös Suomesta. Uskoisin, että paletti on limited edition-tuote, mutta mitään mainintaa en tästä löytänyt. Olen aiemmin kirjoittanutkin, että Wet n wild on yksi suosikkini edullisimmista meikkimerkeistä. Kuitenkin merkin rajoitetun ajan myynnissä olevia kokoelmia ei ole juuri ollut saatavilla ainakaan tunnetuimmissa eurooppalaisissa kosmetiikan verkkokaupoissa. Viime aikoina merkin limited edition-tuotteita on kuitenkin alkanut tulla helpommin saataville.


Coffee Cat-paletin rinnalla ilmestyi myös Ice Cream Bee-paletti, joka on värikkäämpi sävymaailmaltaan. Hankin molemmat paletit testiin, mutta ajattelin keskittyä tässä jutussa pelkästään Coffee Cat-palettiin. Tämä sen vuoksi, että sitä olen käyttänyt riittävästi voidakseni tehdä perusteellisen arvion.




Pakkaus on kevyehkö. Mielestäni paletti on ihan nätti ulkoasultaan. Kuten kuvista on nähtävissä, paletissa ei ole peiliä. Mielestäni tämä ei haittaa edullisen merkin kohdalla. Pakkauksessa ei myöskään tule mukana meikkisivellintä. Paletin takapuolella on mainittu sävyjen nimet. Paletissa on tuoksu, joka on tunnistettavissa kahvin tuoksuksi, mutta on mielestäni melko tunkkainen. Itse toivoisin meikkien olevan tuoksuttomia, mutta omalla kohdallani se ei kuitenkaan estä niiden käyttöä.




Paletissa on 16 sävyä, joista kymmenen on mattasävyjä. Olen nyt meikannut paletilla useampia kertoja ja tietyt asiat olen huomannut jokaisella käyttökerralla. Paletin mattasävyt ovat parempia laadultaan kuin kimaltavat sävyt. Ne ovat melko kermaisen tuntuisia swatchatessa (lukuunottamatta sävyä Free Refills). Kun mattasävyjä ottaa siveltimeen, voi huomata niiden olevan melko puuterisia. Näin ollen sivellintä kannattaa hiukan koputella, jotta enin väri varisee pois ennen sen levitystä luomelle. Mattasävyillä saa nätin lopputuloksen, mutta itse olen joka kerta joutunut kerrostamaan sävyä useampaan otteeseen saadakseni halutun lopputuloksen. Pigmenttiä ei siis ole niin paljon, että yhdellä kerralla sävy olisi voimakas. Tämä ei itseäni kuitenkaan haittaa. Paletin mattasävyt kestävät häivytystä ja kerrostamista ilman, että ne alkaisivat häivyttyä pois, niin kuin voi joskus olla joidenkin luomivärien kanssa, jotka eivät ole laadultaan hyviä. Sävyt on helppo häivyttää eivätkä ne ole paakkuisia. Mattasävyt myös kestävät luomilla hyvin koko päivän. (Huom! Käytän aina pohjustajaa luomivärien kanssa, joten en osaa sanoa pysyvyydestä ilman). Paletin tummalla mattasävyllä Mocha Me Happy olen tehnyt rajaukset useampaan otteeseen, ja myös ne pysyvät hyvänä päivän ajan.


Sitten kimaltavista sävyistä. Niissä laatu tuntuu olevan hiukan mattasävyjä heikompi. Nekin ovat kyllä melko kermaisen tuntuisia ja swatchautuvat melko kauniisti (lukuunottamatta sävyä Rise & Grind, joka on hiukan paakkuinen). Kuitenkin luomelle levittäessä niiden kanssa voi hiukan tulla hankaluuksia. Olen useimmiten käyttänyt näitä sävyjä vain kostutettuna, koska muutoin niillä ei saa kovin intensiivistä lopputulosta. Tosin kostutettunakaan tulos ei ole mitä parhain. Kimaltavia sävyjä levitettäessä voi huomata, että ne eivät levity aina tasaisesti, vaan tekevät joskus "aukkoja." Tätä helpottaa hiukan, jos luomiväriä ei varsinaisesti levitä vaan se painelee luomelle. Kimallesävyt tuntuvat levittyvän mielestäni paremmin sormella kuin siveltimellä, mutta niiden kanssa saa joskus aikansa työskennellä (riippuen sävystä). Näiden sävyjen pysyvyys päivän mittaan on melko hyvä, mutta niiden kimallus hiukan vähenee verrattuna siihen, mitä se oli juuri meikatessa.


Paletin ei-mattasävyt ovat siis (jos ne ei kaikki erotu kuvista): Rise & Grind, Just Brew It, No Coffee No Workee, Your Best Shot, Hug In A Mug sekä Caffeine Loading.






Tein tähän postaukseen paletilla kaksi meikkiä, jotta voi nähdä, miltä sävyt näyttävät käytössä ja kuinka sävyt tulevat esiin luomella. Samalla voi saada myös muutaman esimerkin siitä, minkätyyppisiä meikkejä tällä paletilla voi tehdä.


Meikki 1


Meikissä 1 käytetyt sävyt merkitty alla olevaan palettikuvaan sydämellä.


Meikissä 1 käytetyt sävyt ja siveltimet:

Vaiheet 1-3 (yllä kuvassa)


1. Olen pohjustanut ensin luomen pohjustusvoiteella ja levittänyt sitten sävyä Cream & Sugar koko luomelle (kulmakarvaan asti) ikään kuin puuteroidakseni pohjan. 

Luomivakoon häivytetty sävy Make It A Double (sivellin: Zoeva 224 Luxe defined crease)


2. Ulkonurkkaan sekä luomivaon puoliväliin asti lisätty sävy Espresso Self (sivellin: Luxie 702 Tapered blending eye). Luomivakoon sävy häivytetty hiukan kapeammalle alueelle kuin vaiheen 1 sävy, jotta ei tulisi poistettua juuri edellä tehtyä. Lopuksi häivytetty kevyesti rajat (sivellin: Zoeva 224 Luxe defined crease).


3. Ulkonurkan tummennus sävyllä Have the Coffeels. Sävyä lisätty hyvin pienelle alueelle aivan ulkonurkkaan, ei koko alueelle, jossa edellistä sävyä on (sivellin: Sigma E30 Pencil).



Vaiheet 4-7 (yllä kuvassa)


4. Liikkuvalle luomelle lisätty sisänurkasta päin, noin puoliväliin asti sävyä Just Brew It. Levitin sävyä ensin kostutetulla siveltimellä (Sigma E55 Eye shading), mutta sen jälkeen vielä sormella, jotta sain sävystä intensiivisemmän. 


5. Levitetty sävyä Your Best Shot edellisessä vaiheessa levitetyn sävyn ja ulkonurkan sävyjen välille, ikään kuin siirtymäsävyksi. Levitin sävyn sormella.


6. Koko alaluomelle levitetty ensin sävyä Make It a Double (sivellin: Sigma E55 Eye shading). Sen jälkeen sävyä Espresso Self ulkonurkasta noin puoliväliin asti (hiukan kapeammin kuin edellinen sävy) (sivellin: Sigma E30 Pencil)


7. Valmis meikki. Laitettu ripsiväriä sekä korostusväriä silmän sisänurkkaan kirkastamaan katsetta (valitettavasti tämä ei näytä erottuvan kuvassa).


Meikki 2

Meikissä 2 käytetyt sävyt merkitty alla olevaan palettikuvaan sydämellä.


Meikissä 2 käytetyt sävyt ja siveltimet:


(yllä kuvassa)

2. Olen pohjustanut ensin luomen pohjustusvoiteella ja levittänyt sitten sävyä Cream & Sugar koko luomelle (kulmakarvaan asti) ikään kuin puuteroidakseni pohjan. 

Luomivakoon häivytetty sävy Don't Give A Frappe (sivellin: Zoeva 224 Luxe defined crease)


3. Luomivakoa tummennettu sävyllä Pop Pop Cappuccino. Sävy myös vedetty hiukan silmästä ulospäin ulkonurkassa. Luomivaossa sävy hiukan kapeammalla alueella kuin edellinen sävy. (sivellin: Sigma E25 Blending).

Tämän jälkeen otin kohdassa 2 käytetyn siveltimen ja sävyn (Don't Give A Frappe) ja häivytin rajat.


4. Sävyä Cool Beans pakattu ulkonurkkaan sekä laitettu luomivakoon hyvin kapelle alueelle (sivellin: Sigma E30 Pencil). Lopuksi häivytys siveltimellä Sigma E25 Blending.



(yllä kuvassa)

5. Levitetty peiteainetta liikkuvalle luomelle (ei ulkonurkkaan) (huom! kuvauksen jälkeen tasoitin vielä peiteainetta siten, että ulkonurkankin puolelta raja on suora) (sivellin: Real Techniques detailer brush). Peiteaineena käytin L'Oréalin Infaillible More Than Concealeria.


6. Sävy Hug In A Mug levitetty sormella peiteaineen päälle.


7. Tummennettu vielä lisää ulkonurkkaa sävyllä Cool Beans (sivellin: Sigma E30 Pencil).

Tehty kevyt rajaus sävyllä Mocha Me Happy (sivellin: Zoeva 317 Wing liner).


8. alaluomen meikkaus: Koko alaluomelle levitetty sävyä Don't Give A Frappe (sivellin: Sigma E55 Eye Shading).

Ulkonurkasta alaluomen puoliväliin asti sävy Pop Pop Cappuccino (sivellin: Sigma E30 Pencil).

Silmän sisänurkkaan pienellä siveltimellä sävyä Rise & Grind.


(alla kuvassa)

Valmis meikki. Lisätty ripsiväri ja vesirajaan musta rajaus.




Alla kuvassa meikeissä esiintyneet silmämeikkisiveltimet.


Meikeissä 1 ja 2 käytetty myös seuraavia tuotteita (mainittu ne, jotka näkyvät kuvissa):


silmämeikinpohjustaja:  (meikki 1) Wet n wild photo focus eyeshadow primer; (meikki 2) Urban Decay Eyeshadow Primer Potion original

ripsiväri: essence Bye Bye Panda Eyes!

rajauskynä: (meikki 2) L'Oréal Le Khol by Superliner, 101 Midnight Black

peiteaine: L'Oréal Infaillible More Than Concealer (sävy: 322, Ivory)

puuteri silmien alla: (meikki 1) Hourglass Ambient Lighting powder (sävy: Luminous light) + Wet n wild photo focus pressed powder (sävy: Warm Light); (meikki 2) ei puuteria

meikkivoide: Catrice HD Liquid Coverage (sävy 010 Light Beige)

puuteri: Too Faced Born This Way 

kulmat: Anastasia Beverly Hills Brow wiz (sävy: soft brown)


Sen perusteella mitä olen Coffee Cat-palettia nyt käytellyt, pidän hiukan enemmän esimerkiksi Makeup Revolutionin Reloaded-paleteista. Ne ovat Wet n wildin palettia vieläkin edullisempia, mutta pääsääntöisesti luomivärien laatu on mielestäni niissä jonkin verran parempi (ei ainakaan huonompi!). Pääsääntöisesti sanoin siksi, että niissäkin yksittäisissä sävyissä on joitakin ongelmia. En toki ole kokeillut sarjan kaikkia paletteja. Mutta esimerkiksi paletilla Iconic Fever (kuvassa alla) voi tehdä hyvin samanlaisia meikkejä kuin Coffee cat-paletilla. Alla olevassa kuvassa tehty kohdan 2 meikki kyseisellä Makeup Revolutionin paletilla.




Yhteenvetona voisin todeta, että Coffee cat-paletti on hyvin käyttökelpoinen ja sävyt eivät missään nimessä jää hailukaksi luomella. Mikään nopein paletti tämä ei kuitenkaan meikkaamiseen ole, vaan hiukan tämän kanssa joutuu näkemään vaivaa. Edullisemminkin saa parempia paletteja (kuten esimerkiksi monet Makeup Revolutionin paletit), mutta jos on nimenomaan kiinnostunut tästä paletista, tällä saa kyllä nättejä meikkejä tehtyä. Itsekin jatkan tämän paletin käyttöä, mutta ihan suosikiksi tämä ei varmastikaan nouse.


Paletin koko: 10 cm x 10.5 cm

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 12 €-13.90 €

Tuote ostettu: Makeupshop.fi  (Ajattelin, että voisin jatkossa mainita aina myös sen, mistä olen kunkin tuotteen ostanut. Näin voi nähdä samalla esimerkiksi sen, mistä verkkokaupoista tilaan tuotteita.)


Oletko sinä kokeillut Wet n wildin luomivärejä?


Tutustutaan palettiin-juttusarjan edellisessä osassa tarkasteltiin Urban Decayn Naked Wild West-palettia. Halutessasi pääset kyseiseen postaukseen tästä.

2 kommenttia on "Tutustutaan palettiin | Osa 2 | Wet n wild Coffee Cat"
  1. Hei! Upea blogi siulla täällä! Kokoan tähän joitakin ajatuksiani ja vaikutelmiani palautteeksi: Julkaisuissasi näkyy mielestäni joka suhteessa huolellisuus, esteettisyys ja mielikuvitus. Arviosi ovat selkeitä ja kattavia. Otat huomioon lukijan kannalta monia pieniä ja hyödyllisiä yksityiskohtia. Kirjoituksesi sävy on ystävällinen ja helposti lähestyttävä. Pidän siitä, että arvioit monenhintaisia merkkejä, ja tuot esiin niin hyviä kuin huonojakin puolia. Arviosi ovat toisin sanoen uskottavia. Toisekseen ihailen suuresti blogisi visuaalisuutta. Sivuston yleisilme on rauhallisen pelkistetty, selkeä ja tyylikäs. Lämmin ja puhtaan raikas värimaailma saa valokuvat erottumaan. Itse valokuvissa on vaikuttavan ammattimainen ote: Taiten ja harkiten käyttämäsi kuvausrekvisiitta tuo tuotteet kauniisti esiin. Arvostan myös testikuvia, joissa näkyy miten värit levittyvät iholle. Jopa minulle tavan nakunaamalle heräsi houkutus moniin näihin herkullisen värisiin luomiväreihin! :) Blogistasi huokuu kaiken kaikkiaan vaivannäkö ja rakkaus harrastukseen, ja näen tässä aiheessa loputtomasti mahdollisuuksia. Kiitos ihanasta blogistasi ja oikein paljon luovuuden iloa ja paloa jatkoon! <3: Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna paljon palautteestasi! Se lämmitti kovasti mieltäni <3 Mukava kuulla, että innostukseni tähän harrastukseen on välittynyt myös sinne lukijan puolelle :) Kiva, että värit ovat tuoneet sinullekin iloa ja innostusta. Kyllä, tässä aiheessa on tosiaan loputtomasti mahdollisuuksia. Mukavia syksyisiä päiviä sinulle <3

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi <3