Kesä- ja heinäkuun loppuneet tuotteet + declutter

20 elokuuta, 2021

Taas olisi aika tarkastella loppuneet tuotteet kahden kuukauden ajalta. Mietin ensin, että teenkö tätä lainkaan kesä- ja heinäkuulta, koska loppuneita tuotteita on todellakin vain muutama. Kuten aiemmin olen kirjoittanut, sisällytän myös poistettavat (declutter) meikkituotteet tähän juttusarjaan, koska niitä tulee sen verran vähän/harvoin, ettei niistä kannata tehdä erillisiä postauksia. Jokin aika sitten poistinkin kokoelmastani muutamia tuotteita, joten ajattelin, että näistä saankin jo ihan kattavan postauksen aikaan. 


Uutena kategoriana ajattelin sisällyttää loppuneet-postauksiin näytepussit. Niistä riittää useimmiten 1-3 käyttökertaa, ja ajattelin että voisin kertoa sen perusteella, saiko pikkunäyte minut kiinnostumaan tuotteesta. En kuitenkaan laske näitä mukaan loppuneiden tuotteiden kokonaismäärään. Lähdetään nyt katsomaan mitä loppuneita tuotteita tällä kertaa on mukana, mitä meikkejä poistin kokoelmastani ja yksi näytepussikin on mukana.





Loppuneet meikkituotteet


it cosmetics Brow Power Universal Taupe (kulmakynä)





Suosikkikulmatuotteeni! Tuote on miellyttävän pehmeä käyttää. Tällä saa lähes kuin itsestään luonnollisen näköiset, huolitellut kulmat, ja ne pysyvät hyvännäköisinä koko päivän. Kynän toisessa päässä on laadukas kulmakarvaharja. Joitakin tuotearvosteluja luin, joissa oli kerrottu itse kulmatuotteen hajoavan nopeasti käytössä, mutta itselläni ei ole ollut koskaan mitään ongelmia tämän kanssa.


Tämän kulmakynän sanotaan olevan suunniteltu luonnollisen näköisten kulmakarvojen tekoon. Universaalin sävyn sanotaan mukautuvan kulmakarvoihin. Tummuutta voi säädellä painoasteen mukaan. Kevyesti painamalla saa luonnollisesti vaaleampaa (mukaan lukien erittäin vaaleat ja hopeiset sävyt), kovempaa painamalla saa tummempaa sävyä (mukaan lukien musta). Nykyään tuotteesta on saatavilla neljä eri sävyä (Universal Blonde, Universal Auburn, Universal Taupe, Universal Dark Brunette), joten jokaisen on nyt vielä helpompi saada tuotteesta itselle sopiva sävy. 


Tuotteen sanotaan olevan myös hoitava ja ikääntymisen merkkejä vähentävä. Tällaisista vaikutuksista en kyllä osaa sanoa. Mitään merkittävää en ole huomannut.


☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 0.16 g☆ (vertailun vuoksi: Anastasia Brow wiz sisältää 0.085 g)
Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 24 € - 25.80 €
Tuote ostettu: Cultbeauty
Meneekö jatkoon? Ehdottomasti, uusi on jo käytössä.


benefit Boi ing Brightening Concealer (peiteaine)



Olen käyttänyt tätä peiteainetta silmien alla sävyn korjaukseen varsinaisen peitevoiteen alla. Tämä benefitin tuote on ainoa, jota olen kokeillut tähän tarkoitukseen ja se on ollut erittäin hyvä. Voide häivytti hyvin silmien alta tummuutta. En ole käyttänyt sävyn korjaajaa päivittäin, vaan silloin tällöin kun olen halunnut peittävämmän meikin. Mutta olen käyttänyt tätä siis usein ihan arkenakin. Tuote on toiminut hyvin toisen tuotteen alla eikä millään tavalla ole tehnyt silmien alusista raskaan ja "meikatun" näköisiä. Tätä ei toki kannata laittaa paksua kerrosta. Itse olen tykännyt levittää tämän ihan vain sormella, jolloin tuote lämpenee ja on helpompi levittää. Käytin tätä sekä ohuempien että peittävämpien peiteaineiden alla.


Tämä peiteaine on hiukan kuivattava. Koska itselläni silmänalusiho on melko kuiva, pohdin jossakin vaiheessa kokeilevani myös jotakin kosteuttavampaa tuotetta. Ainakin Bobbi brownin vastaavan tuotteen olen kuullut olevan kosteuttavampi. Tällä hetkellä olen kuitenkin tykännyt meikata ilman sävyn korjaajaa, joten jään vielä pohdiskelemaan asiaa. Mutta en siis suosittelisi tätä benefitin tuotetta hyvin kuivaihoisille! Voisin kuvitella, että tämä saattaa silloin jopa paakkuntua iholle, koska tuote kuivahtaa nopeasti ihokosketuksessa.


Tuote on nimenomaan tarkoitettu värinkorjaukseen tummille silmänalusille. Siksi tuotteen sävyt taittavat oranssiin. Itselläni oli tästä käytössä sävy numero 2 (light neutral), joka on toiseksi vaalein sävy. Sävyjä on yhteensä 6. Kyseinen peitevoide on uudempi versio benefitin aiemmin lakkauttamasta erase paste-peitevoiteesta. Ilmeisesti benefit on nyt lakkauttanut/lakkauttamassa myös tämän brightening-peitevoiteen. Näin voi päätellä esimerkiksi benefitin USA:n sivuilta, jossa benefitiltä on vastattu esitettyihin kysymyksiin tämän tuotteen saatavuusongelmista.


☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 4.4 g☆

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin $ 22 tai £ 19.50. (Juuri tätä benefitin peiteainetta ei näytä olevan enää kovin helposti saatavilla).

Tuote ostettu: Feelunique (EU)

Meneekö jatkoon? Voisin ostaa tätä jatkossakin (jos olisi saatavilla), mutta mieluummin kuitenkin hankkisin hiukan kosteuttavamman sävynkorjaajan. Tällä hetkellä en käytä peiteaineen alla sävyn korjaajia, joten nyt en koe tuotetta tarpeelliseksi.


Poistettavat meikkituotteet (declutter)


Meikit, jotka poistan kokoelmastani ovat kaikki tällä kertaa sellaisia, etten ole avannut (yhtä lukuunottamatta) pakkauksia enkä siis kokeillut tuotteita. Näin ollen kerron siis pääsääntöisesti vain miksi poistan tuotteet, koska niiden laadusta en luonnollisesti osaa kertoa. Kaikki nämä tuotteet ovat tulleet minulle joko joulukalentereista, kauneusboxeista tai kaupan päällisinä, joten en ole itse juuri kyseistä tuotetta ostanut. Ajattelin, että näistä voisi ehkä olla jollekulle muulle enemmän iloa, koska itselleni ne ovat jääneet tarpeettomiksi.


Kasvomeikit: bellápierre cosmetics pro concealer palette, peitevoidepaletti 3 eri sävyllä. En itse käytä näitä peitevoidepaletteja, joissa on erityyppisiä sävyjä, esimerkiksi vihreitä. Tarkistin netistä, millaiselta tämä paletti näyttää sisältä. Kaikki sävyt eivät itselläni tulisi käyttöön, joten mieluummin annan tämän eteenpäin. Mutta jos tykkää käyttää peitevoidepaletteja, tämä vaikutti ihan kivalta. 

Sleek Highlighting Palette Distorted Dreams, korostuspaletti. Tämän paletin poistan siksi, että kuvien perusteella useimmat sävyt (ainakin sinertävä, lilahtava & vihertävä) näyttävät sellaisilta, ettei minulla tulisi niille käyttöä. Omistan jo yhden Sleekin korostuspaletin, josta pidän sävymaailmaltaan. Näin ollen koen, että tämä paletti saa lähteä eteenpäin. Pääsääntöisesti Sleek tekee aika hyviä kasvotuotteita, mutta toki en uskalla tästä paletista sanoa mitään. Itse pakkaus pahvipakkauksen sisällä näyttää ainakin nätiltä.




Silmämeikit: bellápierre cosmetics peach blossom eyeshadow palette. Tämän luomiväripaletin olen avannut, mutta en swatchannut sävyjä. Mietin jonkin aikaa pitäväni tämän paletin itselläni, koska tykkään paletin kimaltavista sävyistä. Minulla on kuitenkin varmasti samoja sävyjä useissa muissa paleteissa, joten päätin antaa tämän eteenpäin testailematta sävyjen pigmenttisyyttä. 
Lottie London am to pm retractable eyeliner (black). Käytän useimmiten (ehkä 90 %:sti) rajausten tekoon luomivärejä. Erilaisia eyelinereita on tullut aika paljon erilaisia reittejä pitkin, joten en missään nimessä tarvitse niitä kaikkia. Siksi tämä lähtee eteenpäin.





Huulimeikit: Sleek Matte Me Ultra smooth matte lip cream (sävy: 037 French Fancy). Pakkauksen läpi katsottuna, sekä tuotteesta löytyvien kuvien perusteella, tämä sävy on todennäköisesti jonkin verran liian pinkki sävy omaan makuuni. Sävyt voivat toki joskus näyttää oletettua erilaisemmalta omalla iholla, mutta ajattelin suoraan laittaa tämän avaamattomana eteenpäin. Sleekin huulituotteita en ole koskaan testannut, joten niiden laatu jää edelleen selvittämättä.
Mac Dazzleglass (sävy: Sprinkled in Twinkle). Tämä kullanvärinen glitterinen huulikiilto näyttäisi varmasti upealta esimerkiksi toisen huulituotteen päälle laitettuna vaikkapa talven juhlameikeissä. Päädyin kuitenkin siihen, että laitan tämän eteenpäin avaamattomana, koska glitterisiä huulituotteita tulee kuitenkin itselläni niin vähän käytettyä.





the Body Shop shine lip liquid (sävyt: 004 Cherry Gum ja 006 Apple Taffy). Näistä punertava sävy saattaisi sopia itsellenikin, mutta on mahdollista, että se taittaa kuitenkin liikaa oranssiin. Näin ollen en ole halunnut avata pakkausta. Ruskea sävy ei varmastikaan sopisi itselleni, en käytä näin puhtaan ruskeita sävyjä.



Ihonhoito (kasvot)




Ole Henriksen Face the Truth Gel Cleanser (puhdistusgeeli) 


Tämä oli ihan hyvä perustuote kasvojen puhdistukseen, mutta huomasin tämän olevan hiukan liian kuivattava omalle iholleni. Useimmiten en puhdistusaineiden kanssa huomaa selkeästi kuivattavaa vaikutusta. Vaikka tuote oli riittävän tehokas puhdistukseen, en huomannut tässä mitään, mikä olisi tehnyt tästä sen erityisemmän kuin jokin edullisempi vastaava tuote. Tuoksu oli sitruksinen, mutta ei mitenkään erityisen hyvä tuoksu. Yleensä pidän paljon sitruksisista tuoksuista. Plussaa oli, että tuote oli riittoisaa ja täten pakkaus kesti pitkään. En kuitenkaan käyttänyt tuotetta päivittäin, koska ajattelin sen olevan liian kuivattava. Täytyy sanoa, että alkutaipaleeni tämän merkin kanssa ei ole alkanut kovin menestyksekkäästi. Tämä oli toinen tuote, jota testastin Ole Henrikseniltä, ja kumpikaan ei ole ollut mitenkään kovin mieleenpainuva kokeilu. Mutta merkillä on edelleen tuotteita, joita mielelläni joskus kokeilisin. 


Tämä puhdistustuote on nykyään vähän erilaisessa pakkauksessa ja sen nimi on "Truth Juice Daily Cleanser". En ole varma onko myös tuotteen koostumusta muutettu. Sen sanotaan soveltuvan kaikille ihotyypeille ja sen pitäisi soveltua myös silmämeikin (myöskin vaikeammin puhdistettavien) puhdistukseen. Uudessa pakkauksessa olevan tuotteen sanotaan sisältävän ihoa virkistävää appelsiinivettä ja kuollutta ihosolukkoa vähentävää PHA-happoa. Puhdistusaine sisältää myös Truth-tuotesarjan mukaan nimettyä Truth-yhdistettä, joka on kasviperäistä. Tuote ei sisällä parabeeneja tai sulfaatteja.


☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 147 ml☆  (Uudessa pakkauksessa 150 ml)

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 29.90 € - 30.50 € (Tämä on nykyisin myynnissä olevan, uudistetun version hinta)

Tuote ostettu: Kicks

Meneekö jatkoon? En osta uudestaan. Tuote ei sinänsä ollut huono, mutta jostain syystä en innostunut lainkaan tästä tuotteesta. Kuivatti jonkin verran ihoani. Voi olla, että nykyisen tuotteen koostumus ei ole täysin sama, mutta en nyt silti aio ostaa tätä enää.


Mossa Glow Cocktail Illuminating anti-pigmentation-seerumi 


Tuoteselosteen mukaan tämä Mossan seerumi kirkastaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä, vaalentaen myös pigmenttimuutoksia. Käytin tätä seerumia aamuisin. Tuotteessa on kivan ohut emulsiomainen koostumus, joka oli helppo levittää kasvoille. Se myös imeytyi tehokkaasti. Siitä en pitänyt, että tuote jättää kasvoille ikään kuin pieniä kimaltavia hileitä. Tykkään käyttää hehkua tuovia tuotteita, mutta nimenomaan sellaisia, joissa hehku ei tule kimallepartikkeleista. Tämä oli harmi, koska pidin tuotteesta muutoin paljon. Se jätti ihon kimmoisan ja miellyttävän tuntuiseksi ja sopi hyvin meikin allekin. Ihon sävyn tasoittumisesta en osaa oikein sanoa, koska ihossani ei ole sellaista selkeää epätasaisen sävyn kohtaa, josta tätä olisi voinut seurata. 


Seerumi sisältää lakka- ja kvitteniuutteita. Lakka (Rubus Chamaemorus Fruit Extract) toimii antioksidanttilähteenä ja kvitteniuutteen (Pyrus Cydonia Fruit Extract) luonnollisten hedelmähappojen tulisi auttaa pigmenttimuutosten torjunnassa. Tuotteessa on myös muun muassa ruskoleväuutetta (Ascophyllum Nodosum Extract), jonka tulisi kirkastaa ihoa sekä suojata sitä ympäristön haittavaikutuksilta. Myös seerumissa olevalla maitohapolla (Lactic Acid) on kirkastava vaikutus. Seerumissa on sekä pienimolekyylistä että suurimolekyylistä hyaluronihappoa, jolloin se vaikuttaa ihon eri kerroksissa. Tuotteen sanotaan soveltuvan kaikille ihotyypeille. 


Tuotteessa on pirtsakka, joskin omaan makuuni hieman tunkkaiseen suuntaan taittava tuoksu. Tuoksu oli silti vielä ihan miellyttävä. Tuote on kätevässä pumppupullossa. 


☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 25 ml☆

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 13.90 € - 14.50 €

Tuote ostettu: en muista varmaksi mistä tämä on.

Meneekö jatkoon? En aio ostaa tuotetta uudelleen. Muutoin kivan tuntuinen tuote, mutta kimalteen takia ei jatkoon. 



James Read Self Tan 1 Hour Tan Glow Mask Face (itseruskettava geeli kasvoille)




En käytä juurikaan itseruskettavia tuotteita, mutta testailen niitä kyllä ihan mielelläni, kun näitä joskus tulee esimerkiksi kauneusboxeista. Tämän James Readin itseruskettavan geelin kasvoille sanotaan tuoteselosteen mukaan luovan iholle lyhyessä ajassa luonnollisen, kesäisen hehkun. Ohjeessa kehotetaan laittamaan tuotetta runsas kerros puhtaalle, kuivalle iholle. Vaikutusaika on 1-3 tuntia, minkä jälkeen geeli huuhdellaan pois. 


Annoin tuotteen vaikuttaa kasvoilla noin 1,5 tuntia, minkä jälkeen sävy oli jo voimakas. Valitettavasti sävy taittoi omalla ihollani pahasti oranssiin/keltaiseen. Se oli harmi, koska odotin tältä merkiltä hyvää lopputulosta, ja muutoin sävy olisikin ollut todella hyvä ja tasainen. Tuotteesta ei jäänyt minkäänlaisia raitoja taikka epätasaisia kohtia. Epäluonnollisen sävyn takia en halunnut käyttää tätä enää uudelleen. Jos sävy olisi ollut hyvä, tuotetta olisi ollut todella kiva käyttää, koska se oli kätevä ja helppokäyttöinen, ja lopputulos siis muutoin luonnollinen. Tuotteessa on voimakas tuoksu, mutta tietääkseni näin on useimmiten itseruskettavissa.


James Readin itseruskettavien tuotteiden sanotaan olevan ammattilaislaatua kotikäyttöön. Tuotteet sisältävät ihoa pehmittäviä ja ravitsevia ainesosia. 


☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 25 ml☆
En löytänyt enää juuri tätä kyseistä tuotetta myynnistä mistään, mutta merkillä on toki useita erilaisia tuotteita.
Tuote ostettu: Tuli jostain kauneusboxista.
Meneekö jatkoon? Sävyn takia ei valitettavasti mene.


näytepussit


Organic shop avocado & honey hair mask (hiusnaamio)




Tämä avokadoöljyä (Persea Gratissima oil) ja hunajaa sisältävä hiusnaamio lupaa tehdä hiuksista ravitut ja elinvoimaiset sekä kiiltävät ja helposti kammattavat. Koostumus on paksuhkoa ja miellyttävä levittää hiuksiin. Tuotekuvauksessa ohjeistettiin pitämään naamiota hiuksissa 2-3 minuutin ajan. Itse pidin ainakin noin 5 minuuttia. En ole aiemmin kokeillut merkin hiustuotteita. Yllätyin miten hyvä tämä naamio oli! Odotukseni eivät olleet kovin korkealla, koska olen käyttänyt monia tuotteita, jotka eivät jaksa riittävästi kosteuttaa kuivaa hiuslaatuani. Tämän kanssa minun ei tarvinnut edes laittaa hoitosuihketta pesun jälkeen (jota siis laitan lähes aina!) vaan hiukset olivat helposti kammattavat. Hiukset tuntuivat ihanan pehmeiltä vielä kuivuttuaankin, mihin erityisesti kiinnitin huomiota. Valitettavasti hiusten kiiltoa en muistanut tarkastella. 


Tuotteen tuoksu oli omaan makuuni hiukan tunkkainen, mutta ei kuitenkaan millään tavalla epämiellyttävä. Kuitenkin näytepussin perusteella tuoksusta ei saa aivan yhtä hyvää käsitystä kuin mitä saisi kunnon pakkauksesta. Avokado-hunajayhdistelmällä tuoksun ei toki voikaan odottaa olevan kovin raikas. Ja yleensä kyllä pidän hunajan tuoksusta kosmetiikkatuotteissa. 


Avokadoöljyn ja hunajan lisäksi tämä hiusnaamio sisältää muun muassa kookosöljyä. Tuote ei sisällä silikoneja, parabeeneja, synteettisiä säilöntäaineita, hajusteita tai väriaineita. Silikoneja en itse välttele, vaan käytän tasapuolisesti silikonia sisältäviä ja silikonittomia tuotteita. 


Saiko näyte minut kiinnostumaan tuotteesta? Ehdottomasti! Tästä riitti vain yhdeksi kerraksi hiuksiini, mutta sen perusteella aion ostaa tätä, kunhan saan vielä jonkun aiemman hiusnaamion käytettyä loppuun. Plussaa tuotteen edullisesta hinnasta.

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 3 €-4.50 € / 250ml.


Oliko näistä tuotteista jotkut sellaisia, joita sinä käytät?

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi <3