Meikkikokoelma | Aurinkopuuterit, osa 1

10 lokakuuta, 2021

Tällä kertaa olisi vuorossa taas meikkikokoelma-postaus ja siitä aurinkopuutereiden osa 1. Kuten kerroinkin juttusarjan aloitusosassa, esittelen kerralla neljä tuotetta. Mainitsin tuolloin myös, että kunkin kerran tuotteet on aika satunnaisesti valittuja. Pyrin kuitenkin katsomaan, että joka jutussa tuotteita tulisi eri hintaluokista ja että kaikki ei olisi sellaisia tuotteita, joita ei ole enää saatavilla. 


Aurinkopuutereiden kategoriaan tulee sisältymään sekä nestemäiset, voidemaiset että puuteriset aurinkopuuterit. Lähdetään pidemmittä puheitta tarkastelemaan tämän kerran neljää aurinkopuuteria. Nämä ovat olleet minulla nyt käytössä viimeisten viikkojen aikana, jotta pystyin palauttelemaan mieleen tarkemmin kaikkien ominaisuudet. Yhden tuotteista ostin vasta nyt kesällä ja otin hiljattain ensimmäistä kertaa käyttööni.


Too Faced Sweetie Pie radiant matte bronzer 


Tämä Too Facedin aurinkopuuteri on yksi kaikkien aikojen suosikkini aurinkopuutereista. Ehdottomasti Top 5:n joukossa! Tuote ei jätä minkäänlaista tekstuuria ihoon, vaan sulautuu ikään kuin osaksi ihoa. Lopputulos on äärimmäisen luonnollinen. Tämä aurinkopuuteri ei ole liian pigmenttistä, joten se on helppo levittää, ja tällä on siis vaikea epäonnistua. Osittain tämä on myös erittäin onnistuneen koostumuksen ansiota. Tuote ei ole juurikaan puuterista vaan lähes kermaista. Kun sitä ottaa siveltimeen, puuteria ei siis varise pannusta irti lainkaan. Silti sitä tarttuu riittävästi siveltimeen. 




Tämä aurinkopuuteri ei ole täysin matta lopputulokseltaan, mutta ei varsinaisesti kuultavakaan. Ehkä satiininen lopputulos voisi kuvata tätä parhaiten. Tuotteen nimessä tätä onkin kuvailtu termillä "radiant matte." Ainakin omalla ihollani tuote pysyy koko päivän kasvoilla ja näyttää illalla samalta kuin aamullakin näytti.




Sävy on hyvin mielenkiintoinen. Kuten kuvasta voi nähdä, aurinkopuuterissa on punertavaa sekä ruskean ja beigen sävyjä. Kun sävyt sekoittaa keskenään, lopputuloksena on nätti aurinkopuuterisävy. Toisaalta se tuo kasvoille väriä ja eloa siten, että poskipunaa ei välttämättä tarvitsisi tämän kanssa laittaa, mikä saattaa johtua tuotteessa olevasta punaisesta sävystä. Tämän aurinkopuuterin sävy on aika vaalea, joten en ole varma sen näkyvyydestä tummemmalla ihonsävyllä.


Tässä aurinkopuuterissa on Too Facedille tuttuun tapaan tuoksu. Olen kirjoittanut aiemmin useampaankin otteeseen, että henkilökohtaisesti toivoisin meikkien olevan tuoksuttomia. Tämän tuotteen tuoksu on kuitenkin itseäni hyvin miellyttävä, joten melkeinpä en toivoisikaan tämän olevan tuoksuton. Kasvoille levityksen jälkeen tuoksua ei enää huomaa. Pakkaus on mielestäni kivan kokoinen ja kaunis. Sen kullanväriset reunat tekevät tästä mielestäni vähän tyylikkäämmän kuin mitä Too Facedin pakkaukset joskus ovat. Kannessa on luonnollisesti kuvattuna persikka, koska tuote on osa Peaches & Cream-kokoelmaa.


Peaches & Cream-kokoelma on omasta mielestäni Too Facedin yksi onnistuneimpia kokoelmia. En ole kaikkia tuotteita testannut, mutta ne mitä olen, ovat olleet erittäin hyviä. Lisäksi niiden tuoksusta ja pakkauksista tulee hyvälle mielelle. Valitettavasti Too Faced ilmeisesti lakkautti osan tai koko kokoelman joitakin aikoja sitten. Viimeisen vuoden aikana kokoelman tuotteet ovat selvästi vähentyneet eurooppalaisissa verkkokaupoissa, mutta joitakin tuotteita on vielä saatavilla. Too Facedin USA:n sivuilla myös on vielä osa kokoelmasta. Eri sivustoilta on kuitenkin voinut löytää keskustelua kokoelman lopettamisesta, joten jotakin sen suhteen on ilmeisesti tapahtunut. Tätä aurinkopuuteria en löytänyt myynnistä enää mistään.


☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 13.5 g☆

Ei enää saatavilla.

Ostettu: Lookfantastic.fi tai Cultbeauty (en muista ihan varmasti kummasta)

Arvosana: 9 / 10


essence luminous matt bronzing powder 


Tässä tuotteessa on todella hyvä hinta-laatu-suhde. Pidän tästä aurinkopuuterista paljon, ja se onkin ollut minulla aina välillä käytössä useiden viikkojen ajan ilman, että olen käyttänyt muita aurinkopuutereita. Tämä ei nouse Top 5:n joukkoon, mutta tuotteessa on kaikki perusominaisuudet kohdillaan.




Tuote tuntuu ensikosketuksella melko kermaiselta, mutta swatchatessa voi huomata sen olevan hiukan puuterinen. Ei kuitenkaan mitenkään voimakkaasti. Siveltimellä aurinkopuuteria ottaessa sitä ei varise juuri lainkaan irti pannusta. Lisäksi se ei jätä kasvoille minkäänlaista tekstuuria, vaan levittyy kauniisti. Pigmenttisyys on mielestäni sopiva eli tuotetta täytyy hiukan kerrostaa kasvoille. Olen aiemminkin kirjoittanut, että kasvotuotteiden osalta en pidä liian pigmenttisistä tuotteista. Kuten Too Facedin aurinkopuuterin, myös tämän lopputulos on satiininen. Siinä on pientä hehkua, mutta ei kimalletta. Satiinisuus ei ole ehkä ihan yhtä voimakasta kuin Too Facedilla, toisin sanoen essence on hitusen mattaisempi. Pysyvyys kasvoilla on hyvä.


Tässä aurinkopuuterissa on kaksi sävyä, keskellä vaaleampi shimmerisempi sävy ja reunalla kiertää tummempi sävy. Sekoitan aina sävyjä käytössä keskenään. Tuotteessa on äärimmäisen mieto tuoksu, joka on ihan miellyttävä.




Tästä aurinkopuuterista ilmestyi kaksi sävyä. Itselläni oleva sävy on vaaleampi sävy, 01 sunshine. Pakkaus on kivan kokoinen ja hyvin kevyt. Pakkauksessa ei ole mitään erityistä, mutta mielestäni näin edullisessa tuotteessa ei välttämättä tarvitsekaan olla. Pääasia, että tuote on toimiva. Pidän kuitenkin siitä, että kannen tekstit ovat kullanväriset. Ne sopivat mielestäni kivasti aurinkopuuteriin.


En ainakaan muista, että tämä aurinkopuuteri olisi ilmestynyt missään kausikokoelmassa, vaan mielestäni tämä oli pidempään myynnissä oleva. Nyt tätä kyseistä tuotetta näyttää olevan aika hankalasti enää saatavilla. essencellä on kuitenkin ollut aina joku samantyyppisessä pakkauksessa oleva aurinkopuuteri koko ajan myynnissä. Tällä hetkellä taitaa olla ainakin sun club matt bronzing powder. En ole testannut tätä tai muita tätä muistuttavia aurinkopuutereita, joten en toki osaa sanoa onko niissä myös yhtä hyvä hinta-laatu-suhde. 


Antamaani arvosanaa tuotteelle laskee se, että vertaan tätä muihin aurinkopuutereihini, joissa on esimerkiksi vieläkin kermaisempi koostumus tai vielä parempi sävy. Mutta nämä ovat vain pieniä nyansseja. Toisaalta arvosanaa nostaa se, että kyseessä on näin edullinen, mutta hyvälaatuinen tuote.


☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 9 g☆

Saatavuus melko heikko, mutta voi vielä löytää satunnaisista verkkokaupoista.

Ostettu: Tokmanni

Arvosana: 8 / 10



Isadora Bronzing Powder 


Tämä aurinkopuuteri on esiintynyt blogissani jo aiemminkin. Tykkään käyttää tätä erityisesti silloin, kun haluan hyvin luonnollisen ja kevyen lopputuloksen. Käytössäni oleva sävy on Nude Flush 02. Tätä sävyä voin ottaa reilustikin siveltimeen, mutta ainakaan omalla ihollani tulos ei ole kovin voimakas, vaan juuri sopiva. Kyseinen sävy ilmestyi kesän 2020 Bronzing-kokoelmassa, mutta sävyä myydään edelleen ainakin joissakin verkkokaupoissa. Tuotteesta on saatavilla myös muitakin sävyjä.




Koostumus on samettisen pehmeä, lähes kermaisen tuntuinen. Näin ollen tuotetta ei juurikaan varise otettaessa sitä siveltimeen. Se häivyttyy kasvoille helposti luonnollisen näköiseksi. Pysyvyys kasvoilla on hyvä. Tuotteessa ei ole lisättyjä hajusteita.





Pakkaus on kooltaan suuri, mutta aurinkopuutereissa tällaiset isotkin pakkaukset on mielestäni kivoja. Pakkaus on myös melko painavan tuntuinen. Rasiassa on myös iso hyvä peili, jolla on ollut paljonkin käyttöä. Ostin tuotteen keväällä ja tämä on kyllä ollut sen jälkeen paljon käytössä. Mielelläni voisin joskus kokeilla tästä jotain toistakin sävyä, esimerkiksi jotain enemmän hehkua tuovaa.


☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 20 g☆

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 18 €.

Ostettu: Kicks

Arvosana: 8 / 10



Urban Decay Beached Bronzer 

Tämän aurinkopuuterin otin vasta hiljattain ensimmäistä kertaa käyttööni. Käyttö aurinkopuuterina jäi kuitenkin lyhyeen, sillä tämä taittaa omalla ihollani pahasti oranssiin. 






Tuotteesta on saatavilla kaksi sävyä: Sun Kissed ja Bronzed. Itselläni oleva sävy on Sun Kissed, joka on sävyistä vaaleampi. Sävyt ovat mattasävyjä. Vaikuttaa siltä, että pystyn käyttämään tätä itselläni poskipunana ja toki myös luomivärinä. Usein jos teen hyvin yksinkertaisen silmämeikin, käytän juurikin jotain aurinkopuuteria häivytyssävynä luomivakoon. Sen lisäksi vain joku kevyt helmiäissävy liikuvalle luomelle. Lueskelin arvioita tuotteesta, ja aika paljon löytyy kommentteja siitä, että sävy näyttää oranssilta kasvoilla. Toki toisenlaisiakin kommentteja on luettavissa. Tilatessani tuotteen en katsonut lainkaan arvioita etukäteen taikka kuvia sävystä. Sävystä löytyvät swatchit todellakin näyttävät kuvissa pääsääntöisesti oranssiin taittavilta.


Tämä aurinkopuuteri on pigmenttisempi kuin kolme edellä esittelemääni tuotetta, joten tämän kanssa kannattaa olla vähän varovaisempi. Itse pidän vähemmän pigmenttisistä aurinkopuutereista, joita voi kerrostaa vähän kerrassaan haluttuun lopputulokseen. Tämä ei myöskään ole yhtä kermaisen tuntuinen kuin muut tässä jutussa esitellyt aurinkopuuterit. Se ei kuitenkaan ole varisevan puuterinen. Tuote levittyy ihan hyvin kasvoille. Arvosanaa lasken siksi, että sävy ei ole lainkaan sopiva itselleni. Lisäksi tämä ei ihan niin hyvin sulaudu ihoon kuin parhaimmat kokeilemani aurinkopuuterit. 


Pakkaus on ihan nätti. Pakkauksen kannessa on kuvattuna palmuja ja reunus on metallisen sävyinen. Rasiassa on peili. Tämä aurinkopuuteri on erittäin hyvän kokoinen mukaan otettavaksi. Rasia on pienehkö ja kevyt.

☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 9 g☆

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 27-33 €.

Ostettu: Kicks

Arvosana: 7 / 10



Tässä jutussa esiintyneiden aurinkopuutereiden sävyt.



Oliko näiden aurinkopuutereiden joukossa sellaisia, joita sinä käytät?


Meikkikokoelma-juttusarjan edellisessä osassa tarkasteltiin pohjustajia. Halutessasi pääset kyseiseen postaukseen tästä 

2 kommenttia on "Meikkikokoelma | Aurinkopuuterit, osa 1"
  1. Mulla on ollut aikalailla pääasiallisesti käytössä Physician's Formula, mutta toisaalta olen nykyään pääsääntöisesti käyttänyt MAC:in kasvojenmuotoilupalettia ja e.f.n:n poskipunaa, joista lisää oman blogini linkissä: https://dzinninajatuksia.blogspot.com/2023/04/ihan-parhautta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Physician's Formulan aurinkopuuteri on erinomainen<3 MACin puuterisista kasvotuotteista puhumattakaan, vaikka juuri tuosta paletista ei itselläni kokemusta olekaan.

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi <3