10 tuotetta tyhjäksi sekä pannutettava paletti | heinäkuu 2024

06 elokuuta, 2024

Välillä taas kevyempää luettavaa, kun vuorossa on heinäkuun päivitys 10 tuotetta tyhjäksi-projektissa. Vaikka jo elokuuta eletäänkin niin lukemat ovat tosiaan heinäkuulta. Tätä projektia päivitän joka toinen kuukausi. Jos hyppäsit nyt vasta lukijana mukaan, kyseessä on siis ei kovin tiukkarajainen projekti, jossa ilman aikarajaa (mutta mieluummin aiemmin kuin myöhemmin) yritän saada nämä tuotteet käytettyä. Vielä ei mitään ole loppunut, mutta kun joku tuote loppuu otan sen tilalle uuden. Näin ollen mukana on koko ajan kymmenen tuotetta. Olen ottanut mukaan sekä sellaisia tuotteita, joista pidän että myös sellaisia, joihin on haastavampi tarttua, mutta joista en kuitenkaan ole luopunut. Ajattelin lisätä näihin postauksiin myös pannutettavan paletin. Näin ollen tässä samassa voi seurata kahta erillistä "projektia." En ole koskaan aiemmin pannuttanut mitään palettia, joten haluan sitä myös kokeilla. Katsotaan tätä tarkemmin postauksen loppupuolella.


Mitäpä minulle kuuluu. Eilen kävin koululla, opinnot tästä taas pikkuhiljaa käynnistyvät. Rauhalliseen tahtiin niiden kanssa etenen. Kesäkuu meni koululla ja koulutehtävien parissa. Heinäkuun lomailin, mutta ei mitään kummempaa tullut tehtyä. Tuntuu oudolta kertoa vielä keskikesän asioista, kun samalla ensimmäisistä joulukalentereista jo puhutaan netissä. Tänä vuonna en itse tule hankkimaan kosmetiikkakalenteria, jotta saan käyteltyä edellisiä tuotteita pois. Kalentereista tulee kuitenkin niin paljon tavaraa. En tänä syksynä julkaise kalentereista mitään postaustakaan, koska en usko että seurailen juurikaan millaisia on myynnissä. Loppuvuodesta ilmestyy usein kivoja tuotesettejä, joten sen sijaan niitä seurailen josko sieltä löytyisi itselle joku mieleinen. 


Aletaan nyt käymään läpi projektin tuotteita. Uutuutena lisäsin kullekin kymmenelle tuotteelle minimi käyttökertatavoitteet kuukautta kohden.

MAC Studio Waterweight SPF30 Foundation [meikkivoide][30ml]

  • Käyttökerrat: 14
  • Käyttökertojen minimimäärä kuukaudelle: 6
Tämä meikkivoide ei koskaan ole ollut suosikkini, mutta tätä on ollut yllättävän kiva käyttää nyt kesällä. Se miksi en niin ole tästä pitänyt johtuu siitä, että tuote ei istu iholleni aivan täydellisesti, etenkään T-alueella. Mutta sen huomaa vain aivan läheltä katsottaessa. Uudestaan en tätä meikkivoidetta hankkisi, mutta saan helposti tämän käytettyä loppuun. Olenkin tyytyväinen käyttökertojen määrään, joita on kertynyt sitten toukokuun. Asetinkin tälle nyt vähän korkeamman käyttökertatavoitteen kuukautta kohden kuin projektin muille tuotteille, koska tähän minun on helppo tarttua. Kuten kuvasta näette, tuotetta on noin puolet jäljellä.


essence Stay All Day 16h long-lasting concealer [peiteaine][7ml]
  • Käyttökerrat: 9
  • Käyttökertojen minimimäärä kuukaudelle: 5
Tämänkin kanssa etenee ihan mukavasti. Heinäkuussa keskityin käyttämään yhden toisen peiteaineen loppuun, jotta se ei kuivahtaisi kun sitä oli niin vähän purkissa jäljellä. Se toki rajoitti jonkin verran essencen peiteaineen käyttöä, mutta olen tämänkin kohdalla käyttökertojen määrään tyytyväinen. Tämä on hyvä tuote laadultaan, mutta ei omaan makuuni tarpeeksi peittävä. Purkkiin tehty käyttöasteviiva on toukokuulta. En merkinnyt nyt uutta, koska peiteaine on tällä hetkellä hyvin epätasaisesti jakautunut enkä saanut pintaa tasoitettua.

Too faced Born This Way Ethereal Setting Powder [irtopuuteri][1.5g]

  • Käyttökerrat: 12
  • Käyttökertojen minimimäärä kuukaudelle: 5

Tämä puuteri on vahva ehdokas loppumaan vielä tämän vuoden puolella. Tykkään tuotteesta eikä käyttö aiheuta ongelmia. Tämä kuitenkin näkyy hiukan ihollani tietyissä kohdin kasvojen T-aluetta käytetystä meikkivoiteesta huolimatta. Sen takia tykkään vähän enemmän esimerkiksi Laura Mercierin Translucent Loose Setting Powder-irtopuuterista, koska se ei erotu iholta. Se tuli nyt mieleen vertailukohteena kun löytyy myös kesän käyttömeikkieni joukosta. Laura Mercier estää itselläni pidempään ihon kiiltelyä, joskin on myös mattaavampi kuin Too faced. Too faced on silti todella hyvä puuteri, mutta pieniä eroja tosiaan löytyy.


essence Insta Perfect liquid highlighter [nestemäinen korostusväri][15ml]

  • Käyttökerrat: 2
  • Käyttökertojen minimimäärä kuukaudelle: 2

Tämän highlighterin kanssa ei suju yhtä sutjakkaasti. Muistelin, että olisin tykännyt tästä enemmän. Mutta ainakaan nyt kesällä en ole voinut käyttää tätä korostuksiin, koska näyttää iholla vaalealta viivalta. Kerran kokeilin myös sekoittaa tipan meikkivoiteeseen ja siinä toimi ihan ok. En muista olenko käyttänyt tätä koskaan korostuksiin meikkivoiteen alla. Joten testaan sen seuraavaksi, että onko silti liian vaalea. Yleisesti ottaen olen nestemäisten korostusvärien ystävä, joten tuoteryhmänä ne eivät tuota itselle haasteita. En tehnyt purkkiin uutta käyttöastemerkintää kun tuotetta kulunut niin vähän. Merkintä on siis toukokuulta.

Pixi Flawless & Poreless Primer [meikinpohjustusvoide][12ml]

  • Käyttökerrat: 6
  • Käyttökertojen minimimäärä kuukaudelle: 2

Sitten on vuorossa kaksi tämän joukon tuotetta, joista en tykkää yhtään. Pixin pohjustajan pitäisi vähentää huokosten näkyvyyttä, mattapintaistaa sekä kosteuttaa. Vähentää kyllä aluksi huokosten näkyvyyttä, mutta vaikutus ei pysy hyvin, ja mattapintaista tämä ei ollenkaan. Kosteuttaa jonkin verran. Se mikä tekee tästä itselleni epämiellyttävän käyttää on tunne siitä kuin iho ei pääsisi hengittämään tämän kanssa. Vähän kuin levittäisi jotain entisajan aurinkovoidetta, joka tuntuu kuin paksulta kalvolta kasvoilla. En nyt kuitenkaan laita tätä eteenpäin kun on vain matkakokoinen tuote. Saan tämän kyllä käytettyä pikkuhiljaa, mutta en varmaankaan tämän vuoden puolella, koska käytän vain pienissä osin kasvoja. Uutta käyttöastemerkintää en tähänkään tehnyt, koska tuote on levinnyt purkissa kaikkialle ja täten näyttää kuin määrä olisi lisääntynyt :)


Catrice Prime and Fine Anti-Shine Fixing Spray [meikinkiinnityssuihke][50ml]

  • Käyttökerrat: 5
  • Käyttökertojen minimimäärä kuukaudelle: 5

Tämä meikinkiinnityssuihke on ainoa projektin tuote, joka saattaisi jopa voida loppua seuraavaan päivitykseen mennessä. Kunhan nyt keskityn pitkälti tämän käyttöön. Kesäkuumalla on tullut helpommin tartuttua Urban Decayn All Nighteriin, jotta meikki varmasti kestää. Catricen suihke ei tee sen sijaan itselleni mitään, joten tätä tuntuu turhalta käyttää. Ei edes esimerkiksi poista puuterisuutta. Mutta käyttelen loppuun kun näin pitkälle olen jo tuotteen kanssa päässyt. Pulloon merkitty uusin käyttöaste.

The Beauty Crop Grow & Groom Brow Gel [kulmageeli][4ml]

  • Käyttökerrat: 2
  • Käyttökertojen minimimäärä kuukaudelle: 3

En ole tällä hetkellä värittömien kulmageelien ahkera käyttäjä, joten tämä kuluu hitaasti, mutta varmasti. Laadultaan tämä on ihan kohtuullisen hyvä tuote.


Huda Beauty Liquid Matte Lipstick [nestemäinen huulipuna, sävy Bombshell][minikoko]

  • Käyttökerrat: 1
  • Käyttökertojen minimimäärä kuukaudelle: 1

Tämän tuotteen käyttömäärään yli kahden kuukauden aikana en tietenkään voi olla tyytyväinen. Tässä näkyy se, etten ole nyt nestemäisten huulipunien ystävä. Haluaisin vain käytellä huulikiiltoja ja muita vastaavia. Mutta toki ilman projektia ei varmaan tuota yhtäkään käyttökertaa olisi tullut, joten ainakin tätäkin tuli vähän käytettyä. Uutta käyttöastemerkintää en tehnyt, koska eroa aiempaan ei huomaa.

Lumene Natural Code Mini Nail Polish [kynsilakka, sävy 18 Diva chic][4.5ml]

  • Käyttökerrat: 1
  • Käyttökertojen minimimäärä kuukaudelle: 1

Tämä kynsilakan sävy on itselleni enemmän talvisävy. Kesällä tuli lakattua värikkäämmin kynnet, mutta sain tälle projektin lakallekin yhden käyttökerran. En pidä kynsiä lakattuna kaiken aikaa, joten lakat kuluvat ihan superhitaasti itselläni. Vaikka pidän tästä Lumenen lakasta, projekti auttaa ehkä vielä paremmin saamaan tämänkin joskus kokonaan käytettyä. Tämäkään kun ei säily ikuisesti, mutta vielä lakka oli oikein toimivaa, vaikka onkin kokoelmani vanhin. En merkinnyt pulloon uutta käyttöastetta, koska määrä väheni niin vähän.


Herbina Paradise Passion vartalotuoksu [100ml]

  • Käyttökerrat: 5
  • Käyttökertojen minimimäärä kuukaudelle: 2

Tästä en ota mitään paineita, käyttelen pikkuhiljaa pois. En jää tuotetta kaipaamaan kun se joskus loppuu, mutta en tuhlailekaan vaan käytän ajatuksella. Tärkeämmissä menoissa en tätä käytä, mutta olen laittanut vaikka ruokakauppaan mennessä, jos tekee mieli laittaa vähän jotain tuoksua.


Pannutettava paletti


Pannutettavaksi paletiksi valitsin Urban Decayn Naked 2 Basics-paletin. Tämä oli selkeä valinta itselleni, koska halusin aloittaa paletilla, jossa käyttöä jo näkyy ja paletti on helppokäyttöinen.


Yllä olevassa kuvassa näette paletin lähtötilanteen. Sävyissä Skimp ja Frisk on painaumaa jo keskellä, vaikka se ei kuvassa kunnolla erotukaan. Olettaisin, että näistä sävyistä tulee jommasta kummasta ensimmäisenä pannu esiin. Tätä palettia on helppo käyttää sinällään arjessa. En yleensä sekoita meikatessa eri merkkien luomivärejä, mutta käyttökertoja voin saada paletille käyttämällä sävyä Undone rajauksiin eri meikeissä. Taikka esimerkiksi Skimp sävyä silmän sisänurkkaan valaisemaan katsetta. Ja toki laajemmin voin yhdistellä muiden Urban Decayn palettien kanssa. 


Aion merkitä sävyjen käyttökerrat ylös, koska haluan nähdä kuinka paljon nämä vaativat käyttöä. Jotkuthan ottaa pannuttaessaan sävyä tietystä kohdin nappia, jotta pohja tulee nopeammin vastaan. Itse en siihen lähde vaan haluan nähdä kuinka monta käyttökertaa vaatii se, että ottaa sävyä "normaalisti" kiinnittämättä huomiota kohtaan, mistä sen ottaa. Pannutan tätä palettia niin kauan kuin jaksan. Jos alkaa tympimään, vaihdan välillä palettia.


Seuraava päivitys näihin projekteihin sitten syyskuussa. Oliko tässä joukossa mielenkiintoisia tuotteita? Olisi kiva kuulla pannutatko jotain luomiväripalettia?

6 kommenttia on "10 tuotetta tyhjäksi sekä pannutettava paletti | heinäkuu 2024"
  1. Tsemppiä pannutteluun! En ole koskaan jaksanut ottaa ylös käyttökertoja, esim jos aiot tuosta UDnaked2 ottaa käyttökerrat per väri ylös, onhan se työlästä :) Mutta toki palkitsevaa, varsinkin, jos saat jostain sävystä pannun näkyviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Käyttökertojen laskeminen ei varmastikaan ole kaikkien juttu. On melko työlästä, joskin tosiaan myös palkitsevaa. Tarkkuutta vaatii etenkin nyt kun kirjailen monista tuotteista käyttöjä. Toivottavasti tulee jostain sävystä pannu esiin kohtuullisessa ajassa :)

      Poista
  2. Pannutan Buxomin pientä nude palettia..tai oikeastaan kolmea sävyä siitä..ja eka sävy loppunut jo ja toisessa iso pannu. Kolmas sävy ei kiinnosta yhtään, joten se ei kulu. Olen pannuttanut neljä palettia vuosien varrella. Masin 9 pannunen, UD Gwen Stefanie paletin, Tarten Tartelette in Bloomin ja Aspyn Ovard paletin, ABH:n paleteista Soft Glam ja Sultry on tullut kans pannutettua. Kaikista sain useita pannuja käytettyä loppuun ja tummimpiin sävyihin pannut näkyviin ja se riitti minulle. Ens vuonna mietin että ottaisinko pannutettavaksi vanhimmat paletit eli Buxomin Boss Baby dollin ja UD Stoned Vibesin tai Hudan Mercury Metrograden ja Desert Duskin. Hudan paletit tuntuu kuivuvan nopeasti, koska paletit on rikki. En muuten myöskään, yhtään piittaa tästä Macin meikkivoiteesta😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva lukea mitä paletteja olet pannuttanut. Sulla onkin jo monta ollut työn alla ja kuulostaa että hyvin tuloksin :) Ja toki voisi just noinkin tehdä, että vaan johonkin tiettyihin sävyihin keskittyy. Munkin täytynee keskittyä tässä UD:n paletissa erityisesti kolmeen vasemmanpuoleiseen sävyyn. Vaaleammista kuitenkin helpompi saada tuloksia, mikä sitten palkitsee. Tuo Stoned Vibes paletti olisi kyllä ollut ihana, en sitä kuitenkaan hankkinut palettien määrästä johtuen. Mua on pelottanut ylipäätään, että mitä jos Hudan paletit kuivuu nopeasti! Joskus sellaista kuulee ja niissä kuitenkin niitä erikoisiakin tekstuureja. Täytyypä ottaa niitä jatkossakin käyttömeikkeihin mukaan.

      Hauska kuulla, että sullakin kokemusta tuosta MACin meikkivoiteesta. Muistan vieläkin, että menin ostamaan sitä Face & Body meikkivoidetta (silloin oli vielä se aiempi versio), mutta siitä oli loppu mulle sopiva sävy. Niinpä ostinkin tuon. Olisi vain pitänyt odottaa sävyjen täydennystä :D

      Poista
  3. Onnea projektiin :) itse en jaksaisi kirjata käyttökertoja ylös, mutta joku projekti olisi kyllä kiva aloittaa sitten ensi vuodelle. Saa nähdä tuleeko hankittua joulukalenteria kun niissä tulee sitä turhaa...olis semmonen missä kaikki olis tarpeellista. Ehkä joku hyvä suklaakalenteri vaikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mielenkiinnolla seuraan jos aloitat taas jonkun uuden projektin! Mä olen myös miettinyt monesti, että olisi kiva kokeilla 25 loppuun vuonna 25. Pitäisi vaan löytää jotain minituotteita tai todella vajaita, että ainakin saisi osan loppumaan. En halua olla koko vuotta koko ajan sidottu johonkin tiettyihin tuotteisiin. Pitää syksyn mittaan katsella valmiiksi mitä löytyy kätköistä :) Suklaakalenteri olisi just hyvä kun siitä ei kerry kotiin tavaraa.

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi <3