Tutustutaan palettiin | Osa 6 | Natasha Denona Yucca palette

31 heinäkuuta, 2024

Tällä kertaan tutustutaan Natasha Denonan Yucca-palettiin, jonka ostin alkukesästä. Keräilen tosiaan Natashan paletteja, joskaan aivan kaikkia en halua. Yucca oli kuitenkin yksi itsessäni eniten innostusta herättänyt paletti enkä missään nimessä halunnut jäädä ilman tätä. Muitakin on vielä ostoslistalla, mutta niistä hankin sitten mitä ehdin. Tämä oli tärkein saada. Esimerkiksi Pastel-paletti oli myös ostoslistallani, mutta se ehti lähteä myynnistä. Se ei kuitenkaan jäänyt liikaa harmittamaan. Xenon on toinen paletti, jonka varmaan ainakin vielä hankin tänä vuonna. Mutta seurailen vaikuttaako joku listallani olevista paleteista olevan lähdössä myynnistä ja katson senkin mukaan mitä ostan. Tämä postaus on kuitenkin omistettu Yuccalle.


Yucca-paletti tuli myyntiin viime vuoden kesällä. Se sai paljon erittäin hyviä arvioita ilmestyessään. En löytänyt tietoa onko paletti vain rajoitetun ajan myynnissä, mutta on kuitenkin edelleen saatavilla. 


Paletti kuuluu niin sanottuihin Midi-paletteihin sisältäen 15 eri sävyä. Sävymaailma on vihreää, kultaa, keltaista ja rusehtavaa. Tätä palettia voin kuvitella käyttäväni erityisesti kesällä, syksyllä ja talvella. Kevääseen tämä tuntuu hiukan raskaalta ja tunkkaiselta sävykokonaisuudelta omaan makuuni. Yucca sisältää sävyjä neljästä eri koostumuksesta: perinteiset mattasävyt, kermaiset mattasävyt [cream powders], metalliset sävyt sekä sparkling foiled-sävyt.

[Huom! Yllä olevassa kuvassa alarivin viimeinen sävy willow näyttää miltei turkoosilta, mutta todellisuudessa se on vihertävämpi. Sävyn näet oikeanlaisena alempana olevissa swatchi-kuvissa.]


Paletti on kovaa muovia, mutta siinä tuntuu pehmeys/mattaisuus. Paletissa on suuri peili. Paletin takaosasta löytyy reiät, jotka helpottavat luomivärien irroittamista. Jotkuthan haluavat järjestellä palettejaan uudelleen tai ottaa sävyjä erilliselle magneettipaletille. Paletin pahvipakkaus on väriltään samanlainen kuin itse palettikin ja pahvipakkauksen takaosasta löytyvät muun muassa ainesosat sävyittäin. 



Katsotaanpa sävyjä tarkemmin. Paletin sävyistä kymmenen on mattasävyjä.




Upeita sparkling foiled-sävyjä on neljä: plantasia, komorebi, elysian ja makia. Näistä plantasia on myös duochrome-sävy heijastaen vihreää ja pronssia. Ray on paletin ainoa metallinen sävy.


Alle olen swatchannut vielä vierekkäin kolme paletissa melko paljon toisiaan muistuttavaa sävyä. Plantasia ja komorebi ovat eri väriset, mutta luomella vierekkäin ne ovat melko samanlaiset. Plantasian vihertävyys tulee tietyissä kulmissa esiin, jolloin se erottuu komorebin kultaisuudesta. Kysymys kuuluukin, olisiko näistä sävyistä kuitenkin toisen voinut korvata jollakin selkeämmin erottuvalla, mutta silti paletin sävymaailmaan soveltuvalla sävyllä. Ray on näistä kolmesta selkeimmin puhdas kullan sävy.


Katsotaan nyt kolme eri meikkiä, jotka olen paletilla tehnyt. Kuvasin kaikkia meikkejä erilaisissa valaistuksissa, jotta etenkin sparkling foiled-sävyt pääsisivät oikeuksiinsa. Valitettavasti kamera ei tuo niiden kauneutta täysin esiin.


Meikki 1






Meikki 1. Meikissä on käytetty vain kolmea sävyä. Mattasävy ixia on luomivaossa, komorebi ja elysian on levitetty luomelle sormella [elysian ulkonurkassa]. Sama järjestys toistuu alaluomella eli ixia koko alaluomen alueella, komorebi sisänurkasta silmän puoliväliin ja elysian ulkonurkassa. Kevyen rajauksen olen tehnyt toisen merkin luomivärillä. Katsetta kirkastamaan käytin sisärajassa tarten geelimäistä vaaleaa rajauskynää, double take awake brightener.


Meikki 2



Meikki 2.
 Tässä meikissä on käytetty kymmentä sävyä. 
-ixia häivytyssävy
-acacia kapeammin luomivaossa ja lisäksi ulkonurkassa
-fushi luomivaossa sisäosasta puoliväliin asti
-calathea silmän ulkonurkassa 
-komorebi liikkuvalla luomella 1/3 sisänurkasta päin
-plantasia liikkuvalla luomella komorebin ja calathean välissä
-makia kevyesti ulkonurkassa calathean päällä, mutta ei aivan yhtä pitkälle ulkoreunasta
-flax ulkonurkan "rajaus"

Alaluomi:
-valley koko alaluomen alueella
-calathea alaluomen ulkonurkassa
-komorebi silmän sisänurkassa
-elysian alaluomen keskiosassa


Tässäkin meikissä katsetta kirkastamaan silmän sisärajassa tarten double take awake brightener.


Meikki 3



Meikki 3. Tässä meikissä on käytetty viittä sävyä. Vaaleankeltainen camu camu häivytyssävynä. tipu kapeammin luomivaossa sekä myös ulkonurkassa. Kevyesti ulkonurkassa sävy flax. elysian liikkuvalla luomella lukuun ottamatta aivan ulkonurkkaa. komorebi silmän sisänurkassa.

Alaluomella sävyt camu camu [koko alaluomi], flax [ulkonurkka] ja elysian [alaluomen keskiosa].


Silmän sisärajassa keltainen rajaus [Colourpopin geelimäinen rajauskynä, crème gel liner. Sävy Toucan Do It].


Alla olevassa kuvassa Yucca-paletin rinnalla Mini Gold. Mini Gold on samaa sävymaailmaa ja näitä on helppo yhdistellä halutessaan meikissä. En omista läheskään kaikkia Natashan paletteja, joten katselin jonkin verran videoita, joissa Yuccaa vertailtiin muihin paletteihin. Mikään paletti ei sisällä paljoa toistoa, joten Yucca on hyvä lisä enemmänkin ND-paletteja omistavalle, mikäli pitää tästä sävymaailmasta. Mini Gold nousi kuitenkin monella videollakin kivasti yhteen menevänä palettina.


Yhteenvetona vielä muutama ajatus paletista. Laatu on sataprosenttista Natasha Denona-laatua, siitä ei mitään huonoa sanottavaa. Sävymaailma on hyvin maanläheinen ja tällä ei juuri saa aikaiseksi sellaisia raikkaita meikkejä. Monipuolisesti tällä voi muutoin meikkailla. Vaikka käytinkin jokaisessa esimerkkimeikissä useampia sävyjä, osa sävyistä näyttää todennäköisesti upealta ihan yksistäänkin luomella. Esimerkiksi plantasia, komorebi ja makia. Pitääkin kokeilla.


Saman sävymaailman meikkejä saa toki aikaiseksi muillakin paleteilla, joten paletti ei luonnollisestikaan ole siinä mielessä ainutlaatuinen. Mutta tykkään tästä kuitenkin paljon!


Paletin koko: noin 16cm x 11cm

☆Normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 72.30€-80€


Mitä mieltä olet Yucca-paletin sävykokonaisuudesta? 

4 kommenttia on "Tutustutaan palettiin | Osa 6 | Natasha Denona Yucca palette"
  1. Kaunis paletti, sulle sopii erinomaisesti :) keskimmäinen meikki on upea! Ei mun värimaailma sittenkään ja hyvä niin, Nude ja Glam on minulle sopivampia paletteja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Joo on hyvä, että kaikki paletit ei niin kiinnosta itseä :) Glam on ihana. Nude multa vielä puuttuu. Sillä olisi kyllä varmasti paljon itsellä käyttöä.

      Poista
  2. Kiitos paljon postauksesta! Hienoja meikkejä olet tehnyt. Itselläni tosiaan tuo paletti on ollut vähän haastava käyttää. Sen verran kyllä olen kokeillut, että olen voinut todeta upean kimalluksen noissa foiled sävyissä. Voi kyllä olla, ettei värimaailma ole itselleni oikein passeli. Sinulle se on todella hyvä. Mutta voi olla, että tämän innoittaman rohkaistun taas joku päivä kokeilemaan tätäkin palettia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Kiva jos postauksesta oli jotain apua. Tässä paletissa tosiaan suurin osa sävyistä menee tiettyyn samaan sävymaailmaan. Ehkäpä juuri tuo mitä sanoit, että värit ei tunnu niin omilta tekeekin tunteen että palettia on vaikea käyttää. Toki jos tykkää jostain paletin sävyistä kuitenkin enemmän niin löytyisikö vielä joku paletti, johon tätä vaikka yhdistää. Kiva se on tietysti lopulta käyttää vain niitä paletteja, joiden käytöstä oikeasti nauttii. Nuo foiled sävyt on kieltämättä upeita ja kiva että niitä on tässä neljä!

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi <3