10 tuotetta tyhjäksi | toukokuu 2024

10 toukokuuta, 2024

Mitä kuuluu 10 meikkituotetta tyhjäksi-projektille, jonka aloitin vuosi sitten helmikuussa? Tällä kertaa selviää se sekä millaisena aion projektia viedä eteenpäin. Aloitettu projekti lopahti syksyn tullen. En osaa sille yksittäistä syytä nimetä. Huomasin kuitenkin, että mukana oli useampia sellaisia tuotteita, joita en niin innolla käyttänyt. Lisäksi osa tuotteista oli pakkauksissa, joista tuotteen määrää ei näe mitenkään, mikä teki projektoinnin tylsäksi kun edistymistä ei voinut seurata. Päätin, etten jatka vastaavaa projektia ennen kuin innostun sellaisesta uudelleen. Lisäksi en nyt alkuvuodelle halunnut sellaista ottaa, koska opintojen vuoksi olen meikannut noin kerran viikossa eikä edistymistä kovinkaan olisi tapahtunut.


Olen koululla vielä juhannukseen asti, mutta kolme viikkoa on enää sellaista aikaa ettei niin tule meikattua. Olen viime viikkoina tuntenut myös taas suurta innostusta siihen, että keskittyisin käyttämään erityisesti tiettyjä tuotteita, tutustuen niihin paremmin, ja saaden jotain käytettyä loppuunkin. Kävin jopa ostamassa uuden muistikirjan, johon merkkaan näiden tuotteiden käyttökerrat. Nyt tuntui siis hyvältä hetkeltä käynnistää projekti uudelleen!


Uudistin projektia siten, että mukana on nyt vain sellaisia tuotteita, joista näkee käytön edistymisen. Merkkasin suurimpaan osaan mustalla tussilla käyttörajan. Aiemmin mukana oli pelkästään meikkejä, mutta nyt joukossa on myös yksi kynsilakka sekä yksi vartalosuihke. Muutinkin projektin nimeksi 10 tuotetta tyhjäksi, jotta se mahdollistaa halutessaan pitämään mukana muitakin kuin meikkejä. Virkistyksesi vaihdoin muutoinkin osan tuotteista eri tuotteisiin, mutta mukana on myös muutama tuttu tuote. Pääset tästä näkemään millä tuotteilla projekti aikanaan alkoikaan. Niistä Glamglown meikinkiinnityssuihke on loppunut. Se loppui viime syksynä 14 käyttökerran jälkeen. Käydään nyt läpi nykyään mukana olevat tuotteet.


Pixi Flawless & Poreless Primer [pohjustaja] [12ml]


Tämän pohjustajan olen saanut kaupanpäällisenä tai kauneusboksissa ja se on ollut minulla jo aika kauan. Tuote on avaamaton. Pohjustajan pitäisi pienentää ihohuokosia, mattapintaistaa ja kosteuttaa. Mietin, että tämä saattaisi olla nyt kesäksi kiva. Jos tämä pohjustaja ei sopisikaan omalle iholleni tai omiin odotuksiini, siinä tapauksessa toki luovun siitä. Toivotaan, ettei niin kuitenkaan käy. Tämä on tällainen 12ml:n matkakoko, mutta en uskalla yhtään ennustaa loppuuko siltikään tämän vuoden puolella. Kuten kuvasta näkyy tuote ei asetu tasaisesti tuubiin, joten merkkasin käyttöasteen korkeimmalle kohdalle.


MAC Studio Waterweight SPF30 foundation [meikkivoide] [30ml]


Tämä meikkivoide ei koskaan ole ollut suosikkejani. Jotenkin se ei istu iholleni täydellisesti. Kun mietin minkä meikkivoiteen valitsisin projektiin mukaan päädyin silti tähän, koska kesäksi tällainen ohuempi tuote on kiva. Mutta muutoin tähän tulisi ehkä kuitenkin tartuttua liian harvoin. Yritän keskittyä käyttämään tätä nyt lähes pelkästään, joten saa nähdä loppuuko tämä loppuvuodesta. Ja kukapa tietää, vaikka oppisin vielä tykkäämään tuotteesta edes jonkin verran! Kuten kuvasta voi nähdä, meikkivoidetta on vähän yli puolet jäljellä.


essence Stay All Day 16h long-lasting concealer [peiteaine] [7ml]


Sitten onkin ensimmäinen tuttu tuote, joka oli projektissa mukana jo aiemminkin. Olen käyttänyt tuotetta sieltä lähtien yhteensä 22 kertaa. Yhtenä kertana purkin yläosasta valahti peiteainetta suuri määrä itsestään muun tuotteen joukkoon, joten määrä "lisääntyi" silminnähtävästi. Toisaalta tämä lienee sitten helppo käyttää kunnolla loppuun, vaikka mitään selkeästi irrotettavaa stopperia ei pullon suussa näykään. Aloitan nyt käyttökertojen laskemisen taas nollasta, koska haluan nähdä tuotteen kulumisen merkitystä käyttöviivasta lähtien. Tästä en kyllä lähde arvailemaan kauanko tuotteen loppumiseen menee aikaa. Aion rinnalla käyttää välillä peittävämpää tuotetta, koska tässä ei ole peittävyyttä omaan makuuni tarpeeksi. Muutoin hyvä tuote.


Too Faced Born This Way Setting Powder [irtopuuteri] [1.5g]


Myös tämä puuteri oli projektissa mukana jo aiemminkin. Tuotetta olen käyttänyt sieltä lähtien vain 15 kertaa. Omistan niin paljon puutereita ja jotenkin niitä on tullut paljon vaihdeltua. Tämä tulee kuitenkin loppumaan tänä vuonna, koska aion keskittyä lähes yksinomaan tuotteen käyttöön kunnes se loppuu. Omistan puuterin myös täysikokoisena niin hyvä saada tämä matkakoko käytettyä jo pois ja samalla puuterikokoelmaa yhden purkin pienemmäksi. Tähän olisi ollut haasteellista tehdä mitään käyttöastemerkintää, koska purkki on todella matala. Niinpä seurailen tuotteen kulumista vain silmämääräisesti.


essence Insta Perfect liquid highlighter [nestemäinen korostusväri] [15ml]


Tykkään paljon nestemäisistä highlightereista, mutta tämä on tuntunut jäävän todella vähälle käytölle. Halusinkin alkaa nyt työstämään tätä. Luonnollisestikaan tämä ei ole ensimmäisenä loppuvien joukossa. Nestemäisiä korostustuotteita käytän eri tavoin; joskus meikkivoiteen alla korostettavissa kohdissa, joskus "normaaliin" tapaan meikkivoiteen päällä korostettavissa kohdissa ja joskus taas pieni määrä sekoitettuna meikkivoiteen joukkoon. Tämä highlighter on puuterin lisäksi yksi suosikeistani näiden kymmenen tuotteen joukosta.


Catrice Prime and Fine Anti-Shine Fixing Spray [meikinkiinnityssuihke] [50ml]


Ja tämä on sitten ehkä joukon tylsin tuote. Suihke ei tee itselleni mitään enkä ymmärrä miksi en vain luopunut tästä aikanaan. Enää en ole viitsinyt kun tämä on vanhin meikinkiinnityssuihkeeni. Tämä on vahva ehdokas ensimmäiseksi loppujaksi näiden kymmenen tuotteen joukossa.


The Beauty Crop Grow & Groom Brow Gel [kulmageeli] [4ml]


Jos käytän kulmageeliä, tykkään nykyään enemmän valita värillisen kuin värittömän. Näitä värittömiä on kuitenkin tullut joka tuutista [lue: kauneusbokseista] ja en ole kaikkia halunnut laittaa eteenpäin. Nyt onkin aika saada niistä yksi käytettyä loppuun, jotta pääsee sitten taas avaamaan seuraavan. Tämä on ollut ihan perushyvä tuote, mutta en lähtisi ostamaan jatkossa. Käytän kulmageeliä aina muun kulmatuotteen päälle, joten puhdistan aina tuon harjan käytön jälkeen, jotta neste pysyy kirkkaana.


Huda Beauty Liquid Matte Lipstick [nestemäinen huulipuna, sävy Bombshell]


Tällä hetkellä en käytä oikeastaan kuin vain huulikiiltoja. Siksi siirsin aiemmin mukana olleen Buxomin huulikiillon pois projektista [kun käytän sitä muutoinkin] ja otin keskittymisen kohteeksi nestemäisen huulipunan. Tämä oli ainoa tuote, josta en sataprosenttisen varmasti nähnyt käyttöastetta vaikka katsoin monessa eri valaistuksessa. Tiedän, että en ole tätä montaa kertaa käyttänyt, joten se voi olla tuo minkä merkkasin. Mutta raja erottui erittäin huonosti. Tuotteen määrä on merkitty niin pienellä tekstillä, etten mitenkään nähnyt mitä siinä lukee. Joka tapauksessa tämä on näitä matkakokoja eikä täysikokoinen tuote.


Lumene Natural Code Nail Polish [kynsilakka, sävy 18 Diva chic] [4.5ml]


Tämä on kynsilakoistani vanhin, mutta näyttää pullossa vielä ihan notkealta. On kuitenkin aika käyttää tämä pois. Tämä on kynsillä todella kaunis helmiäissävy. Muistan, että aikanaan yhdellä ystävälläni oli tätä kynsissä ja kysyin mitä lakkaa hänellä on. Menin sitten itse ostamaan lakan, kun tähän niin ihastuin. Lakkaa on noin puolet jäljellä.


Herbina Paradise Passion Body Mist [vartalosuihke] [100ml]


Tämäkin tuote on aika saada käytettyä pois ennen kuin se menee huonoksi. Hedelmäinen suihke sopii kivasti näin kesää kohti mentäessä, joskaan en mitenkään tule saamaan tätä käytettyä kesän aikana loppuun. Tässä on ihan kiva tuoksu, mutta siitä puuttuu sellaista syvyyttä. Tämä ei liity niinkään tähän vartalosuihkeeseen, mutta ylipäänsä olen miettinyt sitä, että tuoksukokoelmani ei jotenkin ole kovinkaan paljoa itseni näköinen. En halua mitään hirvittävän suurta kokoelmaa, joten pitää saada jotain käytettyä pois tai jopa tarvittaessa luopua jostain. Tänä vuonna haluaisin ostaa muutaman uuden tuoksun.


Päivitän projektin edistymistä joka toinen kuukausi. Tuttuun tapaan otan tilalle uuden tuotteen kun joku loppuu siten, että mukana on aina kymmenen tuotetta. Luonnollisestikaan joka päivityksessä ei välttämättä uusia tuotteita ehdi tulla mukaan. Olen hidas käyttämään tuotteita, vaikka käyttäisin vain yhtä tietystä kategoriasta.


Onko sinulla tällä hetkellä kosmetiikkaprojekteja menossa? Mitkä tuotteet uskot olevan minulla ensimmäisenä loppuneiden joukossa?


Aina ei mennä meikkien parissa vaan seuraavaksi sitten taas ihonhoitoa luvassa.

2 kommenttia on "10 tuotetta tyhjäksi | toukokuu 2024"
  1. Catricen suihke ja Pixin primer näyttävät helpoilta kuluttaa pois :) mulle tälläinen projekti olisi helppo, meikkaan joka päivä täyden meikin niin tuotteita kuluu, ja toki hyvä niin koska niitä omistankin paljon. Näitä projekteja on mukava seurata ja onnistuminen palkitsee. Tuo Herbinan suihke on jotenkin nostalginen, muistan nuo ja siitä on kieltämättä kyllä vuosia aikaa :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan niin sitä, että "pääsee" taas enemmän meikkaamaan! Ja sitten samalla toki tuotteita vähän enemmän loppuukin. Kieltämättä on palkitsevaa kun näkee projektissa edistymistä, en malta odottaa sitä :) Catricen pitäisi olla ensimmäinen loppuja, mutta eihän sitä koskaan varmaksi tiedä. Pixi lienee myös ensimmäisten joukossa. Riippuen vähän siitä onko sen tyylinen pohjustaja, että levitän laajemmalle alueelle kasvoja vai käytänkö vain ihan paikallisesti. Joo Herbina on jo iäkäs :D

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi <3