Meikit käyttöön | Tammi- ja helmikuu 2023

06 tammikuuta, 2023

Taas oli aika arpoa meikit käyttöön kahdelle kuukaudelle, eli nyt tammi- ja helmikuulle. Arvonnan tein jo noin viikko sitten, ja tammikuun 1.päivästä lähtien osa tuotteista onkin jo päässyt käyttööni. Tällä kertaa päätin arpoa vaihtelun vuoksi ensimmäisenä tuotteen "sekalaiset paletit"-kategoriasta, jotta sieltäkin pääsee välillä tuotteita käyttöön. Tuossa listauksessa on luonnollisesti paletit, jotka sisältävät esimerkiksi sekä poskipunia että korostusvärejä taikka luomivärejä sekä poskipunia. Arvotun tuotteen perusteella täydensin loput tarvittavat kategoriat. Nykyään lasken tuotteiden käyttökerrat, joten postauksen loppuun olen listannut kuinka paljon käytin marras- ja joulukuun meikkejä. Katsotaan kuitenkin ensin alkuvuodelle valikoituneet tuotteet. Tuttuun tapaan käytän näiden meikkien rinnalla jonkin verran muitakin.


Pohjustajat


Silmämeikin pohjustajaksi kone arpoi IPSY Glam Bag Plus-kauneusboksista tulleen Love+Craft+Beauty Eyeshadow Primer-pohjustajan. Tätä en ole vielä testannut lainkaan, joten kivaa päästä kokeilemaan tuotetta. Toivottavasti tämä pitää luomivärit paikoillaan! Kuulette sitten seuraavassa Meikit käyttöön-postauksessa kuinka kävi. Kasvomeikin pohjustajaksi kone arpoi toistamiseen Kikon Charming Escape Watery Blurring Primerin. Ei tehokkain mahdollinen pohjustaja, mutta kuitenkin hyvä. Silottaa ihoa jonkin verran ja pidentää hiukan meikin kestoa. Tätä on oikein kiva käyttää.


Meikkivoide & peiteaine 


Meikkivoiteeksi valikoitui Yensan Super Serum Silk Foundation [sävy Light Medium]. Myös tämän olen saanut IPSY Glam Bag Plussasta. Valitettavasti tuote on edelleen testaamatta, koska sävy näyttää pakkauksen läpi aivan liian tummalta itselleni. Se ei kuitenkaan estä tämän meikkivoiteen käyttöä, koska otan vaalennustipat avuksi. Tämä ei kuitenkaan tule luultavasti saamaan nyt kovin suuria käyttömääriä, koska minun on pakko käyttää tuotetta vain silloin kun on mahdollista meikata luonnonvalossa. Vain siten voin täysin varmistaa saaneeni sävyn aina säädettyä kohdilleen. Tuotekuvauksen mukaan meikkivoiteen pitäisi tuottaa täysi peittävyys.


Peiteaineeksi valikoitui essencen Stay All Day 16h long-lasting concealer. Tämä peiteaine on ollut minulla jo aika pitkään, tuotetta on nyt noin puolet jäljellä. Muistan, että aluksi en oikein pitänyt tästä peiteaineesta, mutta pikkuhiljaa aloin siitä pitää enemmän. Ei kovinkaan tehokkaasti silota ihoa ja saattaa hiukan korostaa pieniä juonteita, mutta kokonaisuus näyttää ihan hyvältä ja tuotteen pysyvyys iholla on hyvä. Antaa melko kevyen peittävyyden, joten käytän tätä jos muukin meikkipohja on kevyt.


Puuteri & aurinkopuuteri



Puuteriksi tuli Makeup Revolutionin Luxury Powder Banana. Pakkaus on hiukan haastava kun tuotetta pitää jonnekin aina kaataa sen saamiseksi. Muutoin tosi kiva, että edulliset merkit ovat aika hyvin edustettuna näissä alkuvuoteen arvotuissa meikeissä! Minusta on ihanaa testailla edullisia meikkejä, koska jos niistä löytyy erinomaisia tuotteita, se aiheuttaa ehkäpä vielä suuremman innostuksen kuin arvokkaampi tuote. Aurinkopuuteriksi valikoitui Maybellinen City Bronzer [sävy Medium Cool]. Tämä on muistaakseni uusin aurinkopuuterini.


Luomivärit/poskipuna/korostusväri 



Sekalaisten palettien joukosta kone arpoi Natasha Denonan Glam Face-paletin [sävy Light]. Tässä on luomivärejä, poskipuna ja korostusväri, joten ne kaikki kategoriat tulee tässä kerralla. Lasken näille eri tuotteille käyttökerrat erikseen enkä pelkästään sitä, kuinka monta kertaa käytin paletista jotakin. Tätä palettia käytin sen jälkeen kun tämän hankin, mutta nyt se on ollut jonkin aikaa käyttämättä. Kiva ottaa tämä taas tehokkaampaan käyttöön!


Ripsiväri, rajauskynä & kulmatuote



Ripsiväriä en arvo, koska minulla on lähes aina vain yksi kerrallaan käytössä. Edelleen se on essencen Lash Princess false lash effect mascara, joskin olen avannut uuden tuubin sitten viime postauksen. Silmien rajauskynäksi kone arpoi saman tuotteen kuin edelliselläkin kerralla, mutta eri sävyssä. Rajaustuotteeksi tuli Colourpopin crème gel liner [sävy Toucan Do It]. Kulmatuotteeksi valikoitui The Beauty Cropin Grow & Groom Brow Gel. Tämä on ainoa sävytön kulmageeli, joka on avattu, joten tätä onkin hyvä käytellä. Kulmageelit eivät ole itselläni kuitenkaan jokapäiväisessä käytössä, pikemminkin vain silloin tällöin.


Huulimeikit



Huultenrajauskynäksi tuli essencen Soft Contouring lipliner [sävy 06 under my skin]. Huulipunaksi kone arpoi Colourpopin lippie stix matte-punan [sävy Brink]. Nämä lippie stix-huulipunat ovat erinomaisia laadultaan ja ovatkin yhtiä suosikkejani. Kivaa, että tämä valikoitui huulipunaksi!


Meikinkiinnityssuihke



Meikinkiinnityssuihke alkuvuodelle on Catricen Prime and Fine Anti-Shine Fixing Spray. Tämä suihke ei kovin ihmeitä itselleni tee, mutta kiva ottaa tämä pitkästä aikaa vielä uudelleen kokeiluun. Tuotteesta on vähän alle puolet jäljellä, joten vielä tätä ehtii rauhassa testailla eri meikkipohjatuotteiden kanssa. 


Katsaus marras- ja joulukuun meikkeihin


Kuinka minulla sitten sujui marras- ja joulukuulle arvottujen meikkien kanssa? Tavoitteenani on, että aina osa tehokäyttötuotteista saisi ihan mukavan määrän käyttökertoja ja että kaikki vähintään sen yhden. Käytän aina muitakin meikkejä, joten kaikki arvotut tuotteet eivät saa suuria käyttömääriä. Mutta tämä on hauska tapa vähän ikään kuin kierrättää kokoelman tuotteita. Lisäksi samojen tuotteiden pitäminen esillä sekä niiden testailu parin kuukauden ajan on hyvä tapa huomata jos jotain tuotetta ei haluakaan pitää kokoelmassa. Alle olen listannut marras- ja joulukuun meikit käyttömäärien mukaisessa järjestyksessä (suurimmasta käyttökertojen määrästä pienimpään). Lisäksi olen tuotteista maininnut muutamalla sanalla jotakin. Edelliseen Meikit käyttöön-postaukseen pääset halutessasi tästä.


essence Lash Princess false lash effect mascara [ripsiväri] 

Käyttökertoja: 37

Tämä on ainoa ripsiväri, jota käytin marras-joulukuussa, joten käyttökertojen määrä kertookin samalla myös sen, kuinka monta kertaa ylipäänsä meikkasin noiden kahden kuukauden aikana. Tällä ripsivärillä saa näyttävät ripset, mutta valitettavasti minulla tämä varisee hiukan päivän mittaan. Pystyn tuotetta käyttämään, mutta ei itselleni sellainen luotettava ripsiväri. 


Laura Geller Baked Blush-n-Brighten Marbleized Blush, sävy Tropic Hues [poskipuna]

Käyttökertoja: 31

Kaunis ja helppokäyttöinen poskipuna, joka sai mukavasti käyttökertoja. Nyt laitan tuotteen hetkeksi sivuun ja siirryn käyttämään muita poskipunia. Tätä on mukava palata käyttelemään taas sitten pienen tauon jälkeen. Tuote jää siis ehdottomasti kokoelmaani.


benefit Hoola Glow [aurinkopuuteri] 

Käyttökertoja: 30

Ihana aurinkopuuteri, joka olisi noussut ehdottomasti suosikkeihini, jos sellaisen postauksen olisin loppuvuonna tehnyt. En kuitenkaan keksinyt viittä tuotetta, joten suosikit jäi kirjoittamatta. Jospa ne vihdoin löytyisi tammi-helmikuulta! Joka tapauksessa tämä aurinkopuuteri sulautuu todella kauniisti ihoon tuoden luonnollista hehkua. Nyt vähennän taas hiukan tuotteen käyttöä, jotta muutkin aurinkopuuterit saavat sijaa. Mutta tämä varmasti saa jatkossakin säännöllisesti käyttökertoja!


Urban Decay all nighter [meikinkiinnityssuihke]

Käyttökertoja26

Paras meikinkiinnityssuihke, mitä tiedän. Onneksi maltoin antaa muillekin suihkeille tilaa, mutta tämä sai oikein hyvin käyttökertoja. Suihke jatkaa tasaiseen tahtiin käytössäni jatkossakin, tämä on aina pöydän päällä esillä.


Urban Decay Naked 2 Basics [luomiväripaletti]

Käyttökertoja: 18 

Urban Decayn Naked paletit ovat yhtiä kaikkien aikojen suosikkejani luomiväripaleteista, joten tätä palettia olikin mukava käytellä. Kahta vaaleinta sävyä käytin aina kun meikkasin tällä paletilla, ruskeita vähän vaihdellen ja tummimmalla sävyllä tein monesti rajaukset. Paletti on hiukan tylsä siihen, että sitä käyttäisi ainoana palettina kaksi kuukautta. Ihan kivasti se sai kuitenkin käyttökertoja. Nyt paletti saa hetkeksi väistyä odottelemaan taas myöhempää käyttöönottoa. 


Anastasia Beverly Hills Sugar Glow Kit [korostusväripaletti] 

Käyttökertoja: 14

Aivan ihana paletti, jota olen käytellyt nyt tammikuussakin ja paletti saakin jäädä vielä esille. Erityisesti olen tykännyt käyttää oikeassa alakulmassa olevaa Starburst-sävyä. Marras-joulukuussa tein monesti kevyemmät korostukset Hourglassin puuterilla, mistä johtuen Anastasian paletti ei päässyt kuitenkaan sellaisiin käyttökertoihin kuin listan kärkisijojen tuotteet.


Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original [silmämeikinpohjustaja]

Käyttökertoja: 9

Aika tyypillinen määrä minulle käyttää tätä pohjustajaa, eli normaalistikin käyttelen tätä aina silloin tällöin harvakseltaan. Ei itselleni luotettava pohjustaja, koska pitää joskus meikkini paikoillaan ja joskus taas ei. Tämä ei silti ole ensimmäinen kerta kun omistan tuotteen eli joku on saanut minut kuitenkin hankkimaan tämän uudelleen.


Kiko Charming Escape Watery Blurring Primer [kasvomeikinpohjustaja]

Käyttökertoja: 4

Tämä pohjustaja ei saanut näin vähän käyttökertoja siksi, että se olisi vaikkapa huono, vaan olen viime aikoina käytellyt enemmän sellaisia hyvin vajaita purkkeja. Lisäksi tykkään eniten käyttää smashboxin pohjustajia, mutta välillä vaihtelukin virkistää. Tämä Kikon tuotekin sai kuitenkin onneksi käyttökertoja ja lisäksi se jatkaa tammi-helmikuunkin pohjustajana, joten mukavaa päästä sitä jatkossakin käyttelemään.


Milani Make It Last Setting Powder, sävy 04 Radiant [puuteri]

Käyttökertoja: 3

Tätä puuteria käytän viimeistelypuuterina kasvojen reuna-alueille. Levitykseen käytän mahdollisimman suurta ja ei kovin tiivistä sivellintä, jotta puuteria tulee kasvoille vain kevyesti. Tämä puuteri ei ole samalla tavalla vain heleyttä tuova kuten esimerkiksi Hourglassin Ambient Lighting Powder, vaan tämä sisältää pientä kimalletta. Jostain syystä tykkään tästä silti, mutta en käytä tuotetta arkipäivinä. Pidän tästä puuterista syksy ja talvikäytössä, sen sijaan kesäaikaan käytän kyllä hehkuvia, mutta en tällaisia kimalteisia puutereita.


delilah Brow Groom, sävy Sable [kulmakynä]

Käyttökertoja3

Tämän kulmakynän sävyn saan toimimaan itselläni, mutta siitä voi helposti tulla liian tumma, mistä johtuen en uskalla meikata tällä ilman luonnonvaloa. Se selittää merkittävästi sitä, miksi tämä sai vain kolme käyttökertaa kahden kuukauden aikana. Tuote on ihan hyvä, mutta en pidä tästä läheskään yhtä paljon kuin Anastasian ja It cosmeticsin kulmakynistä. Saan tämän kuitenkin käytettyä pois, mutta en lähtisi tuotetta ostamaan. Olen siis saanut tämän jossain kauneusboksissa.


item Beauty Air Hug Concealer, sävy 100 [peiteaine]

Käyttökertoja: 2

Tästä peiteaineesta tykkään, mutta ainoa miksi tähän tulee hyvin vähän tartuttua on se, että sävy on itselleni liian vaalea. Joudun sekoittamaan tuotetta aina jonkun muun peiteaineen kanssa. Arkiaamuina en ole tätä käyttänyt, koska en halua joutua säätelemään sävyjä kohdilleen ilman luonnonvaloa. En lähde ainakaan nyt hankkimaan tästä oikeaa sävyä itselleni, joten noin tämä on käytettävä loppuun. Toisen peiteaineen kanssa käyttäminen tekee toki mahdottomaksi arvioida tuote perusteellisesti. Siksi täytyykin vielä kokeilla käyttää tätä yksistään muutamana kotipäivänä ja testata muun muassa tuotteen pysyvyyttä.


Studiomakeup Tinted Moisturizer, sävy Oat [sävyttävä voide]

Käyttökertoja: 2

En oikein tykkää tästä tuotteesta omalla ihollani. Käytän tätä kuinka tahansa, se tekee ihostani herkästi kiiltelevän ja jopa rasvaisen oloisen, miltä se ei normaalisti näytä. Olen kokeillut ilman pohjustajaa, pohjustajan kanssa, puuteroituna, meikinkiinnityssuihkeella ja ilman, ilman erillistä kosteusvoidetta ja kosteusvoiteen kanssa. Otan tuotteen nyt sivuun ja kokeilen sitä vielä muutaman kerran eri tavoin. Jos lopputulos ei parane, laitan tämän eteenpäin. Minulla on muita hyvin omalla ihollani toimivia kevyitä sävyttäviä tuotteita, kuten esimerkiksi Dr.Jart+ Cicapair Tiger Grass Color Correcting Treatment.


Karl Lagerfeld + ModelCo Lip Liner, sävy Rosewood [huultenrajauskynä]

Käyttökertoja1

Tämä on hyvin syksyisen sävyinen huultenrajauskynä. Sävy menee huulillani lähes mustikan sävyyn enkä sellaisia kovin usein käytä. Toisaalta tämä sopii yllättävän hyvin omaan ihonsävyyni. Tuotteessa on myös hyvin miellyttävä koostumus ja pigmenttisyydestä johtuen toimii erinomaisesti yksistäänkin huulilla käytettynä. Haluan pitää yhden tämänsävyisen rajauskynän kokoelmassani.


Pat McGrath LUST: Gloss, sävy Divine Rose [huulikiilto]

Käyttökertoja1

En ymmärrä miksi tämä sai marras-joulukuussa vain yhden käyttökerran!! Ihana huulikiilto arkeen, ja nyt tammikuussa olen käyttänyt tätä jo muutaman kerran ja jatkan käyttöä. En ihmettelisi vaikka tuote tulisi nousemaan suosikkeihin asti. Tämä tuo omille huulilleni vain hitusen sävyä, mutta juuri sen verran että antaa kasvoille huolitellun vaikutelman. Ihanan raikas sävy kevättä kohti mentäessä. 


Colourpop crème gel liner, sävy Aglow [silmien rajauskynä] 

Käyttökertoja0

Jaahas, näinkin voi käydä ettei tuotetta tullut käytettyä lainkaan! Toivottavasti tällaista ei nähdä jatkossa. Pyrin kuitenkin tosissani siihen, että tuotteet saavat vähintään sen yhden käyttökerran. Tämä rajauskynä on vaaleampi vihreä, joten arkikäytössä tämä ei itselläni ole. Lisäksi silmämeikkikuvia ei tullut yhtään otettua harmaista päivistä johtuen. Siitä syystä tuote jäi nyt käyttämättä. Meikkikuvia ajatellen, onneksi mennään kohti valoisampia päiviä!


Löytyikö näiden tuotteiden joukosta sinulle tuttuja tuotteita?










6 kommenttia on "Meikit käyttöön | Tammi- ja helmikuu 2023"
  1. Mulla on sama tuon Studiomakeupin kanssa! Se on mulla tummassa sävyssä niin käytän vain kesällä, olen ajatellut että iho on silloin helposti kiiltävä muutenkin, että johtuu siitä miksi se näyttää ihollani vaan hikiseltä :D ei siis lempituote mutta aion käyttää tänä kesänä loppuun.
    Ihania ja kiinnostavia valintoja! Huulituotteiden sävyt sopivat kivasti yhteen :) Natashan paletti on nätti ja poskipuna aika tumma, mutta varmasti kiva iholla. Kikon Charmin primer olis kuin mulle tehty ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin tuo Studiomakeup aiheuttaa sinullekin sitten lisäkiiltelyä iholle! Ja aika sinnikkäästi itsellänikin, kun mikään käyttötapa ei sitä vähentänyt. Monesti tykkään kyllä kevyistä sävyttävistä tuotteista, mutta en tuosta.
      Glam face-paletin poskipuna on tosi helppokäyttöinen vaikka paletissa näyttää tosiaan aika tummalta:) Pitäisi saada palettiarvosteluja tehtyä, kunhan tulee riittävän paljon sitä luonnonvaloa lisää, että ehtii kaiken kuvaamaan;)

      Poista
  2. Tuo Essencen peitevoide oli itselläni käytössä todella kauan jokunen vuosi sitten, ostin aina vaan uudestaan. Siinä oli tarpeeksi vaalea sävy minulle, eikä hinta päätä huimannut. Silloin en osannut analysoida sitä sen kummemmin, mutta oli varmasti ihan käypä, sain vähän peitettyä tummia silmänalusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tuo peiteaine sullekin tuttu tuote:) hinta-laatu-suhde siinä kyllä ihan hyvä. Mahtoikohan olla niin, että kyseistä tuotetta ei enää oikein saatavilla.

      Poista
  3. Yensan meikkivoide on superhyvä ja todella peittävä, mutta mullekin ihan liian tumma. Oon käyttänyt sen kanssa nyt jotain toista vaaleampaa meikkivoidetta, kun en oo saanut vaalennustippoja edelleenkään hankittua. Mitkä tipat sulla onkaan käytössä?

    Love+Craft+Beautyn silmämeikinpohjustaja on mulla tällä hetkellä käytössä ja se loppuukin jo pian. Ihan hyvä tuote, muttei kuitenkaan vedä vertoja UD:n primerille, joka taas on mun ehdoton suosikki :) Toi ND:n Glam Face paletti on ihan mielettömän upea ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että oot tykännyt Yensan meikkivoiteen koostumuksesta. Vielä kun olisi saatu suoraan vaaleat sävyt! Ajattelin ensi viikonloppuna tuota ekaa kertaa testailla. Mulla meikkivoiteiden vaalennukseen käytössä L.A. Girlin Pro Color Foundation mixing pigment, sävyssä white.

      Huomenna menee testiin tuo silmämeikinpohjustaja. Toivottavasti se itsellenikin edes ihan ok tuote:) Mutta niitä erinomaisia tuotteita on vaikea päihittää.

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi <3