Syksyn 2023 paletit | Paletti 1/5 | Urban Decay Naked honey

30 syyskuuta, 2023

Pitkästä aikaa halusin ottaa tänne blogiin tilaa enemmän taas luomiväripaleteillekin. Ajattelin, että esittelen teille syksyn mittaan viisi sellaista palettia omissa postauksissaan, mitä erityisesti käytän tänä syksynä. Paletit valitsin sen mukaan, mihin aidosti halusin nyt tarttua. Syksy tuo mieleeni erityisesti esimerkiksi oranssit ja syvän punaiset paletit, mutta pelkästään sellaisia ei tässä nähdä. Mieleni tekee käyttää muitakin, joskin on olemassa sellaisiakin paletteja, joita en syksyllä käyttäisi. Lisäksi huomioin näitä viittä palettia valitessani, että mukana on sekä edullisempia että kalliimpia merkkejä, ja että ainakin osa paleteista on vielä saatavilla. 


Tässä ensimmäisessä osassa keskitytään Urban Decayn Naked honey-palettiin. Tätä palettia on vielä saatavilla, mutta kovin monesta paikasta sitä ei näyttäisi enää löytyvän. En siis tiedä valmistetaanko palettia yhä, mutta Urban Decayn omilla sivuillakin paletti vielä on.

Naked honey ilmestyi vuonna 2019. Itse en tätä vielä tuolloin hankkinut vaan vasta jonkin verran myöhemmin. Heti honey-paletin nähdessäni tiesin kuitenkin, että aion sen hankkia. Viime vuosina Urban Decaylta ei ole valitettavasti tullut enää sellaisia Naked-paletteja, jotka olisivat herättäneet kiinnostukseni. Viimeisin, jonka hankin oli Wild West. Sen jälkeen tulleet Cyber, Naked x Robin Eisenberg sekä hiljattain ilmestynyt Metal Mania eivät innostaneet itseäni juurikaan. Onneksi voin kuitenkin nauttia myös näistä useista ihanista vanhemmista Naked-paleteista. Nyt annetaankin tilaa tälle honey-paletille.


Nimensä mukaisesti paletti rakentuu hunaja-teeman ympärille. Paletin ulkoasu ja yleisilme on kellertävä/kultaan menevä. Pahvipakkauksen sisäpuolella on mehiläiskuviointia. Itse paletin kannessa on kohokuvioitua aaltokuviota, joka säteilee kauniisti valossa. Myös kannen tekstit on kohokuvioitu. Paletti on tyypillinen jykevä Naked-paletti. Välissä ilmestynyt Reloaded-paletti, jota en hankkinut, oli muistaakseni ohuempi. Honey-paletissa palattiin paksuun ja jykevään ulkoasuun.


Paletissa on peili ja tuttuun tapaan kaksipäinen sivellin. Tykkään Naked-palettien siveltimistä ja ne ovat kaikki minulla tallessa, vaikka en niitä palettien sisällä säilytäkään. Tällä siveltimellä voisi tarvittaessa tehdä vaikkapa koko meikin, jos muita siveltimiä ei olisi. Näin tässä olisi hyvä kokonaisuus (paletti ja sivellin), mikäli ei paljoa halua hankkia meikkaamiseen tarvikkeita tai on esimerkiksi vasta aloittelija.


Paletissa on 12 sävyä, joista puolet on mattasävyjä. Jos paletista peittäisi sävyn honey, paletin sävymaailma olisi kokonaisuudeltaan melko "tavanomainen." Jos omistaa jo paljon paletteja, samantyyppisiä sävyjä voi löytyä jo entuudestaankin. Joskin, lähes kauttaaltaan honey-paletin sävyt kuitenkin taittavat oranssihtavaan tai kultaan. Olen nähnyt palettia verrattavan vierekkäin esimerkiksi Natasha Denonan isoon Gold-palettiin (jota en itse omista), ja paletit ovat melko samankaltaiset sävyiltään. Pois lukien toki Natasha Denonan paletin sinertävät sävyt.


Paletin kuusi ensimmäistä sävyä vasemmalta oikealle.

Paletin kuusi oikeanpuoleista sävyä vasemmalta oikealle.

Shimmer- ja metalliset sävyt:

Flyby: Kaunis hohtava vaalea. Toimii kivasti esimerkiksi silmän sisänurkassa ja kulmaluulla.

Amber: Upea sävy, jonka koostumus melko kermainen. Hiukan vielä kuparisempi mitä yllä olevassa swatchikuvassa.

Golden: Upea kultainen sävy. Hiukan vähemmän kermainen kuin Amber, mutta toimii moitteetta.

Honey: Paletin nimikkosävy. Heikoiten toimiva ei-mattainen sävy swatchatessa. Meikatessa käytän tätä pelkästään sormella ja kosteana. Ei suosikkini paletista, mutta itse sävy tulee tästäkin erinomaisesti esiin meikissä. 

Queen: Tämä sen sijaan swatchautuu upeasti. Tumma pronssin sävy, jossa hitusen kultaa ja ehkä oliivia mukana.

HBIC: Melko kermainen sävy tämäkin.


Mattasävyt:

Sweet: Juuri ja juuri iholtani erottuva vaalea sävy. Sopii hyvin häivytyksiin ja käytän tätä lähes joka kerta paletilla meikatessani. Yleensä aloitan tällä sävyllä.

Swarm: Kellertävän oranssi sävy. Sopii hyvin häivytyssävyksi.

Keeper: Hyvin samankaltainen sävy kuin Swarm, mutta hiukan tummempi.

Hive ja Drip: Hive on hiukan rusehtavampi kuin Keeper.

Sting: Tummanruskea, paletin tummin sävy. Joskus teen tällä rajaukset.


Sävyt ovat pigmentiltään tyypillisiä Naked-paletin sävyjä. Ne eivät ole ultrapigmenttisiä, kuten vaikkapa Natasha Denonan tai Pat McGrath Labsin luomivärit, mutta ne ovat täysin korrekteja. Toisin sanoen, pigmenttisyys on hyvä, sävyt ovat miellyttäviä työstää ja ne erottuvat kauniisti luomelta. Sävyt myös häivyttyvät kivasti keskenään yhteen. Mutta jos tosiaan hakee taivaita hipovaa pigmenttisyyttä, silloin tämän paletin puoleen ei ehkä kannata kääntyä.


Liitin tähän mukaan kuvat kahdesta eri meikistä, jotka paletilla olen tehnyt. Toisessa halusin ehdottomasti käyttää paletin nimikkosävyä.

Meikki 1Meikissä 1 käytetty seuraavia sävyjä: Sweet, Swarm, Hive, Sting, Honey, GoldenQueen ja Flyby.


Meikki 2Meikissä 2 käytetty seuraavia sävyjä: Sweet, Hive, Drip, HBIC, Sting ja Flyby.


Lopuksi vielä joitakin huomioita tästä paletista. Paletti on voimakkaasti teema-paletti eikä se näin ollen anna loputtomasti mahdollisuuksia erilaisille meikeille. Väriyhdistelmiä muotoutuu toki tästäkin paletista monia, mutta meikit taittavat aina tiettyihin sävyihin. Näin ollen vaihtelua tai voimakkaita värikontrasteja hakevalle tämä paletti voi olla melko huono ja tylsäkin vaihtoehto. Jos taas pitää kullan värisistä meikeistä ja meikkaa usein sen tyyppisillä sävyillä, tämä paletti on oikein erinomainen vaihtoehto.


Paletissa on sopivassa suhteessa vaaleita ja tummia sävyjä, mikä mahdollistaa syvyyttä ja kontrastia paletin sävymaailman sisällä. Koska kaikki sävyt ovat samaa sävymaailmaa, voi paletilla luoda hyvin huoliteltuja ja pehmeitä meikkejä. Paletilla voi halutessaan luoda myös pelkästään mattameikin. Jos palettia jakaa ns. pikku-Nakedeihin, muodostavat esimerkiksi paletin viisi vasenta sävyä kivan kokonaisuuden vaikkapa arkimeikkiin taikka paletin viisi oikeanpuoleista sävyä tummemman kokonaisuuden.


Henkilökohtaisesti pidän Naked-paleteista eniten alkuperäisestä Naked-paletista, eli ns. ykköspaletista. Mutta tämä pelkästään sävymaailmasta johtuen. Jos kuitenkin kaipaan honey-paletin kaltaisia sävyjä, tähän on todella kiva tarttua. Eikä minulla taida mitään ihan vastaavaa ollakaan!


Paletissa kutakin sävyä on 0.95g.

☆Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 56.20€-56.95€


Onko tämä paletti sinulle tuttu? Mikä on ollut lempipalettisi nyt syksyllä?

6 kommenttia on "Syksyn 2023 paletit | Paletti 1/5 | Urban Decay Naked honey"
 1. Honeyta multa itseltäni ei löydy, enkä oikeestaan aiemmin oo tästä ollut edes kiinnostunut. Nyt kun oon tykästynyt täysin nimenomaan lämpimiin sävyihin luomella ja koen ne omaksi, tämä paletti näyttäytyy mulle ihan uudessa valossa. Honey olisi sävyiltään juurikin sellainen, mitä tällä hetkellä tykkäisin käyttää! En edes tajunnut, että tossa on noinkin kivassa suhteessa mattaa ja shimmeriä. Ekojen Nakedien suurin "ongelma" mulle itselleni onkin just se mattasävyjen vähäinen määrä, mutta onneksi se on näihin uudempiin korjattu :) Tosi kauniit meikit ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤️ Tämä on kyllä upea paletti lämpimistä sävyistä pitäville! Ja ylipäänsä todella onnistunut kokonaisuus. Tuo vaalea Flyby on niin nätti hehkua tuova sävy. Sweet toimii hyvänä pohjana tai häivyttäjänä kaikelle. Ja just tuo mainitsemasi mattasävyjen määrä! Sitten on vielä kaikenlaista erilaista shimmeristä kuitenkin mistä valita. Ja vieläpä tummanruskea jolla voi tehdä halutessaan rajaukset.

   Poista
 2. Minä luovuin tästä ja Cherrystä koska tuntuu että ovat vaan liian lämpimiä mulle. Sulle nää sävyt sopii hyvin ja ihanan erilaisia meikkejä teit :) yritän nykyään ostaa harkitummin ja mieluummin viileitä sävyjä. Syksyn murretut ja lämpimät punertavat ei ole ihan mun juttu, mutta tulee niitä välillä käytettyä kun punaiset kuitenkin sopii vihreille silmille tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ei sitä kannata käyttää aikaa sellaisiin luomiväreihin, mitkä ei tunnu itselle hyviltä<3 Tykkään punertavista sävyistä myös paljon, mutta ne on itselle yksi haasteellisin meikata koska tekevät omiin silmiini erityisen herkästi itkuisuus-vaikutelman. Niiden kanssa mun täytyy varata aikaa ja miettiä tarkkaan mitä tekee. Punaiset tosiaan sopii vihreille silmille hyvin!

   Poista
 3. wow, ihana paletti! Tuossa tuo Golden ja Amber aivan upean väriset sävyt. Pidän keltaisesta sävystä meikissä, mutta super värikkäitä meikkejä tulee tehtyä ainakin arkisin liian harvoin. Mutta nyt ollaan syksyssä, niin luomiväritkin pysyvät kauniisti kasvoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihana paletti ❤️ Nuo mainitsemasi sävyt on upeita, ja etenkin Amber vielä niin ihanan kermainenkin koostumukseltaan. Arjessa tulee herkästi tartuttua itsellänikin helppoihin, neutraaleihin sävyihin. Piristää kivasti jos välillä käyttääkin sitten muita! Naked-paletit kivan helppokäyttöisiä.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi <3