Keväinen kosmetiikkahaaste

28 toukokuuta, 2023

Kevät alkaa olla lopuillaan, mutta tällä kertaa vielä keväiseen kosmetiikkaan liittyvää kirjoittelua. Halusin ehdottomasti vastailla ihanassa Lipstick Love-blogissa huhtikuussa olleeseen haasteeseen, Keväinen kosmetiikkahaaste. Alkuperäiseen postaukseen pääset halutessasi tästä. 


Vihdoin pystyn ja ehdin taas viettämään enemmän aikaa kosmetiikan ja blogin parissa. Tämä alkaa toivottavasti näkymään taas säännöllisempinä julkaisuina ja monipuolisempina sisältöinä. Lisäksi haluan aktiivisemmin päästä kommentoimaan taas myös julkaisuja muiden blogeissa! Mutta nyt on siis keväisen kosmetiikan vuoro. Haasteessa on kymmenen kysymystä, käydään ne nyt minun vastauksineen läpi.


1. Suurimmat muutokset ihonhoitorutiineissasi, kun talvi väistyy ja kevät alkaa?


Käytän aina loppuun jo avattuna olevat ihonhoitotuotteet, vaikka vuodenaika vaihtuu. Näin ollen ihonhoitorutiinissani ei tapahdu ainakaan kerrallaan isoja muutoksia. Suurin muutos talven loputtua lienee, että esimerkiksi kasvoöljyihin ei tee mieli eikä ole tarve tarttua. Kavovoiteissa voi keväällä pikkuhiljaa alkaa käyttämään enemmän kevyempiäkin tuotteita, joskaan ei vielä maaliskuussa. Jos tulee hankittua uusia kasvovesiä tai hoitonesteitä, niissäkin keväällä valitsen yleensä mieluummin hiukan vesimäisempiä kuin hyvin tuhteja.


2. Millaisia sävyjä suosit meikeissä keväisin - viileitä vai lämpimiä, tummia vai vaaleita, neutraaleja vai värikkäitä?

Kevät tuo aina heti mieleeni värit, mutta ei samoja kuin kesämeikin värit. Keväällä pidän pääsääntöisesti melko raikkaista ja hempeistä sävyistä, mutta se ei toki tarkoita että suosisin pelkästään niitä. Luomiväreissä lilat ja etenkin roosan sävyt kuuluvat minulla kevääseen, ja neutraaleista sävyistä pidän ympäri vuoden. Keväällä suosin ehdottomasti enemmän vaaleita kuin tummia sävyjä. Poskipunissa tekee keväisin mieli tarttua useimmiten myöskin raikkaisiin sävyihin, esimerkiksi erilaisiin roosan ja muiden vaaleampien punaisten sävyihin.


3. Millainen meikkipohjasi on keväällä?

Keväällä teen useammin heleän meikkipohjan kuin mattaisen. Heleyttä voi lisätä esimerkiksi hehkuvilla viimeistelypuutereilla, nestemäisillä korostusväreillä ja heleyttävillä suihkeilla. Käytän keväisin kaikenlaisia meikkivoiteita, mutta niihin ohuempiin tekee mieli melko usein tarttua. En kuitenkaan koskaan meikkaa siten (keväällä enkä muulloinkaan), ettenkö käyttäisi meikkivoidetta, CC-voidetta tai muuta sävyttävää tuotetta. Kasvomeikkiini kuuluvat samat vaiheet ympäri vuoden - pohjustajat, meikkivoide tms., peiteaine, puuterit, aurinkopuuteri, korostusväri, poskipuna sekä meikinkiinnityssuihke.


4. Kevään parhaat luomiväripaletit?


Kevät tuo aina mieleeni ensimmäisenä Colourpopin erilaiset värikkäät, mutta melko hempeän sävyiset paletit. Kuvassa on garden variety-paletti, joka on minulle täydellinen kevätpaletti erilaisine värivaihtoehtoineen. Tätä kirjoittaessa tuli mieleen myös Urban Decayn Naked 3 roosan sävyineen. Enpä sitten muistanut käyttää sitä lainkaan keväällä!


5. Mitä sävyjä löytyy kevätkynsistäsi?


Tänä keväänä ei valitettavasti löytynyt mitään sävyjä kynsiltä. En vain jaksanut panostaa kynsien hoitoon ja koska kynnet eivät ole niin hyvässä kunnossa, ei tehnyt niitä mieli lakatakaan. Mutta yleisesti ottaen rakastan kynsien lakkausta ja otan taas tehtäväkseni hoitaa kynnet kuntoon! Keväisin tykkäisin lakata pääosin hempeillä ja pastellin sävyillä. Värikkäämmissä suosin jonkin verran eri sävyjä kuin kesäisin. Sinertävät ja keltaiset ovat enemmän mieleeni kesällä, mutta keväisin menee muutoin laajasti eri värit, kunhan ne ovat raikkaita. Kuvan essie-lakkojen sävyt vasemmalta oikealle: stretch your wings, flight of fantasy ja flowerista.


6. Parhaat hajuvedet/tuoksut kevääseen?


Keväisin olen hyvin raikkaiden tuoksujen ystävä, mutta en niin tyttömäisten kuin kesällä. Puhtaat, sitruksiset tai tietynlaiset kukkaistuoksut ovat kivoja keväisin. Mukaan tähän postaukseen valitsin Marc Jacobsin Daisy Ever So Fresh Eau de Parfum Sprayn ihan vain sen vuoksi, että se on ainut tuoksu, jota kerkesin keväällä käyttää. Tässä tuoksussa on juurikin sitruksen vivahteita.


7. Huulimeikkisi sävyt keväällä?

Huulimeikeissä pidän keväisin raikkaista sävyistä. Korallin sävyt/oranssihtavat eivät kuitenkaan yleensä kuulu minulla vielä kevääseen, vaan ne ovat minulle enemmän kesäsävyjä. Keväällä tykkään erilaisista raikkaista roosan punaisista/ vaaleanpunaiseen taittavista. Vaikka voin käyttää huulikiiltoja ympäri vuoden, kevät on minulle ehkä eniten huulikiiltojen aikaa. Kuitenkin käytän keväisinkin enemmän ihan huulipunia.


8. Suihkugeelisuosikit kevääseen?

Olen käyttänyt nyt keväällä samoja suihkugeelejä kuin talvellakin, koska yritän nykyään keskittyä käyttämään loppuun aina ne, jotka ovat jo käytössä. Mutta kevääseen valitsisin sitruksiset tai raikkaat kukkaistuoksuiset suihkugeelit. Samat olisivat minulle myös kesällä suosikkeja, mutta kesällä voisi tulla mukaan myös kookoksen tuoksut ja muut tropiikin mieleen tuovat tuoksut.


9. Onko aurinkosuoja käytössä viimeistään jo nyt keväällä?


Nyt on kyllä jo käytössä, mutta alkukeväästä ei vielä ollut. Toki jos olisin aiemminkin keväällä ollut koko päivän ulkona, olisin kyllä laittanut aurinkosuojan kasvoille. Valitettavasti aurinkosuojiin tulee tartuttua muutoin yleensä vasta toukokuun aikana. Touko-elokuun ajan olen hyvin tarkka aurinkosuojien käytöstä, niin kasvojen kuin vartalonkin osalta.


10. Teetkö teemameikkejä esimerkiksi pääsiäisenä tai vappuna?

Itse en ole koskaan ollut teemameikkien tekijä, mutta ihastelen muiden vastaavia meikkejä enemmän kuin mielelläni. 


Mitkä olisivat sinun vastaukset näihin kysymyksiin?

6 kommenttia on "Keväinen kosmetiikkahaaste"
  1. Daisy tuoksu kuulostaa ihanalta, etsinnässä on raikas kukkaistuoksu jossa olisi sitruksen vivahde :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin, että pidin tästä tuoksusta noinkin paljon vaikka tässä on ruusuvettä. Joskus ruusu saattaa tehdä hajuvedet omaan makuuni liian tunkkaisiksi.

      Poista
  2. Vihdoin sain luettua tämän sun postauksen oikein ajatuksella, ihanaa kun vastailit tähän<3 Mäkin yritän aina käyttää jo käytössä olevat tuotteet pois, vaikka joskus teenkin sen suhteen poikkeuksia. Ei noi avatut tuotteet kuitenkaan säily ikuisesti ja jos esim. kasvovoide alkaa olla vaikka vähän turhan kevyttä, kun siirrytään syksyyn, voi sitä onneksi tehostaa hyvällä seerumilla yms. :) Mä oon aina ihastellut noita Marc Jacobsin pulloja, ne on superkauniita! Tuoksut ei niin oo iskeneet muhun, mutta totta puhuen edellisen kerran oon noita tuoksutellut varmaan viitisen vuotta sitten, eli maku on hyvin voinut muuttua tässä välissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hius- ja vartalotuotteet on sellaisia, joita itselläni kertynyt aina paljon käyttöön. Yritän nykyään keskittyä tosiaan aina muutamiin per kategoria, vaikka olisi sitten ne jouluiset tuotteet kesällä:D Mutta välillä voi tehdä poikkeuksiakin:) Kasvotuotteiden kanssa pystyy hyvin toimimaan kuvaamallasi tavalla "vääränä vuodenaikana."

      Marc Jacobsin tuoksut on omaan makuuni ihania, mutta ei itsellenikään sellaisia wow-tuoksuja. Ei sellaisia todella mieleenpainuvia, kuten itselläni esimerkiksi Viktor & Rolf-tuoksut.

      Kiitos kivasta haasteesta, näitä on aina välillä kiva kirjoitella<3

      Poista
  3. Tuo Marc Jacobsin pullo on tosi kauniin näköinen. Kiva lukaista näitä nopeasti tässä iltasella :) Myös täällä avatut yritetään aina käyttää ensin loppuun. Jotkut tuotteet alkaa paksuuntumaan vaikka meikkivoiteet tai laatu kärsii jos on tosi pitkään auki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hajuvesissä on kiva jos myös pullo on kaunis<3 Meikkivoiteissa juurikin alkaa yleensä selkeästi näkymään koostumuksessa muutoksia ajan myötä, jos tosi pitkään avattuina.

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi <3