Käytössä olevat ihonhoitotuotteeni kasvoille 1/2 | kevät 2023

05 toukokuuta, 2023

Pitkästä aikaa käydään taas läpi tällä hetkellä käytössäni olevat ihonhoitotuotteet kasvoille. Tuttuun tapaan jaan postauksen kahteen osaan, koska kategorioita on sen verran paljon. Syksystä hypättiin suoraan kevääseen eli talven osalta ihonhoitotuotteet jäi valitettavasti esittelemättä. Näin ollen jonkin verran on jo uusiakin tuotteita päässyt mukaan, etenkin juurikin tässä ensimmäisessä osassa oleviin tuoteryhmiin. Tässä on mukana puhdistustuotteet, kasvovedet, hoitonesteet, seerumit ja kasvovoiteet. Mainittakoon taas tässä yhteydessä, että oma ihotyyppini on sekaiho.


Puhdistustuotteet

Katsotaan ensin puhdistustuotteet. Tähän kategoriaan sisällytän puhdistusgeelit ja -vaahdot, puhdistusöljyt, silmämeikinpoistoaineet, misellivedet ja muut tämäntyyppiset tuotteet. Syksyllä tässä kategoriassa oli tuotteita 9 kpl. Näistä kolme on loppunut ja uusia on tullut tilalle neljä. Näin ollen puhdistustuotteita minulla on käytössä nyt 10 kpl.


Kasvomeikin poistoon käytän jotakin näistä kolmesta puhdistusöljystä. Aiemmin poistin usein myös silmämeikit öljyillä, mutta olen nyt hankkinut taas erillisen silmämeikinpoistoaineen. Kaikki nämä öljyt hierotaan kuivin käsin kuiville kasvoille, minkä jälkeen lisätään pikkuhiljaa vettä mukaan. dermalogica precleanse on nyt jäänyt todella vähälle käytölle, kun olen keskittynyt kahden muun öljyn käyttöön. Pidän kuitenkin myös dermalogican öljystä, täytyykin ehdottomasti käytellä taas tätäkin. Coxirin Ultra Hyaluronic Cleansing Oil on todella miellyttävän tuntuinen puhdistusöljy. Se huuhtoutuu helposti iholta, jättäen ihon samalla raikkaaksi ja pehmeäksi. 


Talvella sain tuttavaltani useampia jo avattuina olleita ihonhoitotuotteita, joita hän ei voinut itse käyttää. Yhtenä tuotteena oli Holika Holikan Seed Blossom Fresh Cleansing Oil. Olin tätä puhdistusöljyä muutoinkin halunnut testata. Olen joitakin kertoja ehtinyt tätä nyt käyttää ja tykkään tuotteesta. Se poistaa meikin tehokkaasti tuntuen kuitenkin pehmeältä ja miellyttävältä iholla. Öljyssä on kiva kukkaistuoksu.


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

dermalogica: noin 42.90€-55.30€/150ml

Coxir: noin 17.50€-21.90€/150ml

Holika Holika: noin 19.50€-22€/300ml


Misellivesi ei ole itselleni pakollinen tuote eikä jokapäiväisessä käytössä. Minulla on edelleen misellivetenä Lumenen Nordic Hydra Pure Arctic Miracle 3-in-1 Micellar Cleansing Water. Tuote ajaa asiansa, mutta tuntuu jonkin verran ehkä kuivattavan ihoani, mikäli sitä käyttää säännöllisesti. Pakkauskoko on 500ml ja tässä on vielä noin puolet jäljellä, eli tämän kanssa mennään vielä pitkään. Silmämeikinpoistoaineeksi hankin hiljattain testiin La Roche-Posayn Eye Make-Up Removerin. Olen joitakin kertoja tätä ehtinyt käyttää. Toimii omaan makuuni riittävän tehokkaasti, joskin en ole ehtinyt kokeilla tuotetta vasta kuin yhden ripsivärin poistamiseen. Tämä silmämeikinpoistoaine ei ole tarkoitettu vedenkestävän meikin poistoon.


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

Lumene: noin 15.50€-17.50€/500ml

La Roche-Posay: noin 14.90€-16.50€/125ml




Aamuisin tykkään yleensä käyttää kasvojen pesuun puhdistusvaahtoa. Siihen minulla on nyt käytössä NUXEn Very Rose Light Cleansing Foam. Tämä on ruusulta tuoksuva, kevyesti vaahtoava puhdistusaine. Alkuvuodesta osallistuin Herbinan testiryhmään. Kasvojen ihonhoitotuotteita tuli neljä testattavaksi, joista yksi oli tämä Herbinan Raikastava puhdistusgeeli. Tuote sisältää muun muassa fermentoitua kaarnikkauutetta (variksenmarja), glyserolia ja kauraksylitolia. Puhdistusgeeli jättää ihon pehmeäksi ja raikkaaksi. Tätä olen käyttänyt nyt silloin tällöin aamuisin tai iltaisin. Ei mitään huonoa sanottavaa tuotteesta.


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

NUXE: noin 18.10€-20.50€/150ml

Herbina: noin 5.95€-7€/150ml



philosophyn purity made simple 3-in-1 cleanser for face and eyes on jäänyt kyllä todella vähälle käytölle. Tässä yhdistyy meikinpoistoaine, puhdistusaine ja kasvovesi, mutta itse olen käyttänyt tuotetta normaalin puhdistusaineen tapaan. Ehkä tuo tuotteen moninaisuus on tehnyt sen, että tähän tulee tartuttua todella harvoin, vaikka puhdistusaineena toimiikin erinomaisesti. Täytyy nyt ehdottomasti ottaa tuote useammin käyttöön! dermalogican special cleansing gel on sen sijaan ollut aika paljon käytössäni. Tästä puhdistusgeelistä tykkään paljon, koska tehokkuudesta huolimatta ihoni ei jää kuivan tuntuiseksi. Origins Ginzing Refreshing Scrub Cleanser on kuoriva puhdistusgeeli, jota käyttelen melko harvakseltaan. En kuori ihoani läheskään päivittäin, ja kun käytössä on muitakin kuorivia tuotteita, käyttökertoja tulee aika harvoin. Tämä on kuitenkin miellyttävän tuntuinen tuote, missä kuorivat partikkelit alkavat nopeasti pehmetä iholla, mistä johtuen ne eivät tunnu liian voimakkailta.


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

philosophy: noin 25.95€/ 240ml

dermalogica: noin 34.90€-44€/250ml

Origins: noin 19.90€-22€/150ml


Kasvovedet

Syksyn postauksessa kasvovesiä oli avattuna 9 kpl. Näistä kolme on loppunut ja tilalle olen ottanut vain yhden uuden, joten nyt kasvovesiä on käytössä 7 kpl.


Aamuisin ja iltaisin levitän kasvoille puhdistuksen jälkeen käsin ensimmäisenä kosteutuksen vaiheena kasvoveden. Tähän tarkoitukseen minulla on nyt kolme eri kasvovettä. Oriflamen Love Nature Refreshing Toner with Organic Aloe Vera & Coconut Water-kasvovettä en ole vielä kokeillut vaan otin tuotteen juuri mukaan joukkoon. Tässä aloe veraa ja kookosvettä sisältävässä sarjassa on ihanan raikas tuoksu, mutta vielä en tiedä millainen kasvovesi on koostumukseltaan. Tuote pääsee heti tänään tai huomenna käyttöön. Skinfoodin Lettuce & Cucumber Watery Toner on raikkaan tuoksuinen paksuhko kasvovesi, joka kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Nimensä mukaisesti se sisältää lehtisalaattia ja kurkkua. Tuote on jo sen verran lopuillaan, että loppunee viimeistään kesäkuussa. Whamisan Toner Deep Rich on myöskin paksua kasvovettä. Silloin tällöin käytän tätä hoitonesteenä, mikäli laitan alle jonkin ohuen kasvoveden. Erinomainen tuote, joka on tosin nykyään erilaisessa pakkauksessa. En tiedä onko koostumukseen tehty minkäänlaisia muutoksia.


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

Oriflame: 4.90€/150ml

Skinfood: noin 14.90€-21.90€/140ml

Whamisa: noin 44.80€-56.90€/155ml [tuossa minulla olevassa pakkauksessa on 300ml]


Kuorivana kasvovetenä minulla on ihana Pixin Glow Tonic, joka sisältää 5% glykolihappoa. Lisäksi se sisältää muun muassa kosteuttavaa aloe veraa. Kuoriva kasvovesi ei ole minulla päivittäisessä käytössä, vaan harvakseltaan.

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 23.50€-32.45€/250ml


Tämä kolmikko sisältää ne kasvovedet joita käytän silloin tällöin vanulapun kanssa, mikäli puhdistuksen jälkeen jää sellainen tunne, että haluan käydä kasvot vielä jollain läpi ennen kosteutuksen aloittamista. Nämäkään eivät siis ole päivittäisessä käytössä vaan toisinaan iltaisin. Naobayn Origin Gentle Facial Toner on tullut minulle joskus kauneusboksissa. Tuotteessa on miellyttävä tuoksu, mutta ei muutoin mikään erityisen mieleenpainuva kasvovesi. Garnier Bio purifying Thyme Perfecting Toner sisältää muun muassa timjamia ja salisyylihappoa. Tykkään tästä puhdistavasta kasvovedestä, mutta käytän tätä ainoastaan kasvojen T-alueelle. Mario Badescun Special Cucumber Lotion on jo hyvin lopuillaan. Tämä on ollut ihan kiva tuote, mutta on selkeästi suunnattu rasvoittuvammalle iholle kuin omani on.


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

Naobay: noin 17.70€/125ml

Garnier [vaikuttaa, ettei tuote välttämättä enää saatavilla]

Mario Badescu: noin 17€-22.90€/236ml


Hoitonesteet

Viime postauksen aikaan hoitonesteitä oli avattuna kolme kappaletta. Niistä kaksi on loppunut tällä välin ja olen ottanut yhden uuden tilalle. Nyt hoitonesteitä on siis 2 kpl.


Käytän aina aamuisin ja iltaisin hoitonestettä kosteuttavan kasvoveden jälkeen. Minulla on nyt käytössä vähän paksumpi sekä ohuempi hoitoneste. Jouduin hiljattain ostamaan uuden hoitonesteen, kun minulla ei ollut enää mitään muuta kuin tuo Mizonin, ja sekin on jo aika lopuillaan. Päädyin ostamaan Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essencen, jota aika monet ovat kehuneet. Tuote sisältää 96% etanaseerumia ja onkin koostumukseltaan hiukan paksuhkoa ja venyvää. Tuotekuvauksen mukaan tämä hoitoneste kosteuttaa ja uudistaa ihoa antaen sille hehkua. Tuote tekee kyllä todella hyvää iholle, joskin en tiedä onko tämä kesäksi vähän liian tuhtia. Talvella voin kuvitella tämän olevan aivan ihana kuivalle iholle. Ohuempana hoitonesteenä minulla on Mizonin Water Volume EX First Essence, jota on helppo halutessaan kerrostaa iholle. Tämä on luottotuotteeni jo vuosien ajalta.


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

Cosrx: noin 23.60€-29.90€/100ml

Mizon: noin 20€-23.50€/150ml


Seerumit

Hoitonesteen jälkeen laitan kasvoille aamuin illoin seerumin. Osa seerumeista minulla on sekä aamu- että iltakäytössä olevia ja osa vain jommassa kummassa. Syksyn postauksessa seerumeita esiintyi 5 kpl, joista kaksi on loppunut tällä välin. Tilalle on tullut kolme uutta, eli nyt seerumeita on käytössä 6 kpl.


Vanhat tutut seerumit jo viime postauksen ajalta ovat FARMACYn Filling Good hyaluronic acid plumping serum sekä Drunk Elephantin B-Hydra Intensive Hydration Serum. Molemmat ovat aivan ihania, erinomaisesti kosteuttavia seerumeita. FARMACY on jo aika lopuillaan ja loppuukin varmasti ennen kesän vastaavaa postausta. Tuote tuoksuu miedosti hunajalta. Näitä molempia seerumeita olen käyttänyt silloin tällöin aamuisin sekä iltaisin.


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

FARMACY: noin 44€-50€/30ml

Drunk Elephant: noin 46€-48€/50ml


Näitä kahta seerumia en ole vielä kokeillut, mutta otan ne nyt käyttöön. Ekopharman Vadelma Hoitoseerumi ei ole enää nykyään tämä täysin sama tuote, vaan Ekopharma on uudistanut tuotteensa. Hankin aiemmin joitakin näitä vanhoja tuotteita poistomyynnistä. Ekopharman seerumeita en ole koskaan kokeillut, mutta uskon tämän olevan hyvä tuote, koska olen pitänyt paljon heidän kaikista muista kokeilemistani tuotteista. Tämän seerumin otan varmaankin aamukäyttöön. Toiseksi uudeksi seerumiksi otan testiin Balance Me:n Bakuchiol Smoothing-seerumin. Bakuchiol on nk. bio-retinoli. Tuotekuvauksen mukaan tämä seerumi kosteuttaa, silottaa ja suojaa ihoa. Minulla on tuote 7ml:n matkakoossa. Seerumi näyttäisi olevan vesipohjainen.


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

Ekopharma: noin 34.90€/30ml [uudistunut tuote]

Balance Me: noin 31.50€-40.95€/30ml



The Ordinaryn Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution oli myös tuttavaltani saatujen tuotteiden joukossa. Kyseessä on C-vitamiiniseerumi, josta olen tykännyt paljon. En ole käyttänyt tuotetta päivittäin, joten en osaa sanoa säännöllisen käytön vaikutuksista. Tuote saa ihoni kuitenkin näyttämään tasaiselta ja hiukan hehkuvalta luoden kauniin pohjan myös meikille. Seerumi vaikuttaa hellävaraiselta eikä ainakaan itselläni ole aiheuttanut mitään reaktioita. Tuote on vedetön ja öljytön. Clarinsin Double Serum on sen sijaan esiintynyt täällä aiemminkin. Seerumissa on kaksiosainen koostumus vesiliukoisine ja öljypohjaisine tehoaineineen. Tuote kosteuttaa ja silottaa ihoa. Käytän tätä seerumia silloin tällöin iltaisin.


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

The Ordinary: noin 20.30€-21.25€/30ml

Clarins: noin 80.95€-91.50€/30ml


Kasvovoiteet

Seerumin jälkeen ihonhoidon viimeistelee kasvovoide. Viime postauksessa kasvovoiteita esiintyi 7kpl. Niistä kolme on loppunut ja neljä tullut tilalle. Kasvovoiteita on käytössä siis nyt 8 kpl.



Päivävoiteita minulla on kolme eri voidetta käytössä. Herbinan Kosteuttava päivävoide oli osana testiryhmätuotteita, kuten ylempänä esiintynyt puhdistusgeelikin. Voide on ohutta ja riittoisaa sekä ihoani riittävästi kosteuttavaa. Se sisältää muun muassa fermentoitua kaarnikkauutetta, hyaluronihappoa ja kauraksylitolia. TONYMOLYn Water Melon Soothing Gel Cream-geelivoide on tarkoitettu sekä kasvoille että vartalolle. Itse olen käyttänyt tätä vain kasvovoiteena ja siksi iso pakkauskoko kestääkin pitkään. Voide on ihanan kevyt ja raikas ja siksi kiva taas näin kesää kohden. Jatkuvassa käytössä tämä olisi ehkä liian ohut voide itselleni. 


The SAEMin Urban Eco Harakeke Emulsionin sain myös tuttavaltani. Tuote oli jo avattu, joten otin sen heti käyttöön. Talvella koin tämän vähän liian ohueksi, joten käytin harvakseltaan. Nyt keväällä tämän voikin ottaa tiheämpään käyttöön. Olen tästä tykännyt melko paljon. Tuotteessa on voimakas tuoksu, joka jää pitkäksi aikaa iholle. Itseäni se ei häiritse, mutta kannattaa ottaa tämä huomioon. Voide imeytyy saman tien ihoon. Tämän emulsiovoiteen yksi pääainesosa on kosteuttava tähkäliljauute, mihin tuotteen nimessä oleva harakeke viittaa. 


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

Herbina: noin 6.95€-8.85€/50ml

TONYMOLY: noin 10.30€-13€/120ml

The SAEM: noin 14.20€-19.90€/130ml


Katsotaan lopuksi vielä käytössäni olevat yövoiteet ja yönaamiot. Herbinan Ravitseva Yövoide oli myöskin osana testiryhmätuotteita. Voide on täyteläistä ja hyvin riittoisaa. Ihosta tulee ihanan pehmeä eikä iho tunnu rasvaiselta (vaikka näyttääkin voiteen kanssa sellaiselta). Koko tuotesarjassa on kevyt hedelmäinen tuoksu. The SAEMin Urban Eco Harakeke Deep Moisture Sleeping Pack-yönaamio oli myöskin tuttavaltani saatujen tuotteiden joukossa ja jo avattu tuote. Tästä en pidä ihan niin paljon kuin edellä olleesta sarjan emulsiovoiteesta, mutta toisaalta olen kokeillut tätä vasta muutamia kertoja. Täytyy jatkaa testailuja.


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

Herbina: noin 6.95€-8.85€/50ml

The SAEM: noin 19.90€-21.90€/80ml


Elemiksen Superfood Midnight Facial-yövoide on todella ylellinen ja ihana voide. Käsissä se tuntuu paksuhkolta ja aika rasvaiselta, mutta imeytyy nopeasti ihoon. Iho ei tunnu yhtään rasvaiselta, ainoastaan erittäin pehmeältä. Voiteessa on karkkimainen tuoksu. Voiteen pitäisi soveltua kaikille ihotyypeille. Mizon Snail Wrinkle Care Sleeping Pack-yönaamio sisältää etanaseerumia ja lääkeyrttejä. Etanatuotteille tuttuun tapaan naamion koostumus on venyvää. Tuote vaatii jonkin verran aikaa imeytyä, joten se kannattaa levittää kasvoille hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa. Ihan kiva tuote, joskaan mitään merkittäviä vaikutuksia en ole tämän kanssa huomannut. En ehkä lähtisi tätä uudelleen hankkimaan, mutta käytän pois mielelläni.


Earth Harbor Naturals Nymph Nectar Superfruit Radiance Balm on jännä tuote koostumukseltaan, sillä se on kuin sekoitus paksua voimaista kuorintavoidetta ja öljyä. Tuote ei olekaan vesipohjainen vaan ensimmäinen ainesosa listassa on oliiviöljy. Lisäksi voiteessa on runsaasti muitakin kasviöljyjä. Tätä on kyllä tullut todella harvoin käytettyä ja luulenpa, että kesäksi tämä on pakko jättää käyttötauolle öljyisyydestä johtuen.


Tuotteiden normaalihinnat ostopaikasta riippuen:

Elemis: noin 45.20€-54.50€/50ml

Mizon: noin 26.90€-34.90€/80ml

Earth Harbor: noin 34.70€/30ml


Oliko näiden tuotteiden joukossa sellaisia, joita sinullakin on käytössä? Millaisia ihonhoitotuotteita sinulla on nyt käytössä?


8 kommenttia on "Käytössä olevat ihonhoitotuotteeni kasvoille 1/2 | kevät 2023"
  1. Kaunis pullo tuossa Holikan öljyssä, mulla on vastaava ollut mutta punaisessa pullossa. Ja oli hyvä! Coxirin öljy on <3 La Roche-Posay silmämeikinpoistoaine kuulostaa mielenkiintoiselta, piti ihan googlettaa saako sitä meidän apteekeista ja saa! Inci on myös sellainen jota voin käyttää joten voisin ostaa tuota seuraavaksi testiin, kiitos vaan vinkistä :) just tämän takia tykkään näistä postauksista kun saa uusia tuotevinkkejä!
    Cosrx hoitoneste oli niin ihanaa, mun iholle tuli ikävä sitä kun se loppui! Loistava tuote <3 Earth Harborin Nectarin sain joskus Boxycharmista mutta en kykene käyttämään tuollaista öljyistä voita, ihan liian tuhtia ja silmät ihan turpoaa tuollaisesta, vaikka sitä ei silmiin hierokaan. Kuivalle iholle varmasti taas unelmatuote ;)
    Olipa kiva lukea sun ihonhoitotuotteista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tuo silmämeikinpoistoaine on sellainen ainesosiltaan että soveltuisi todennäköisesti sullekin:) Ja mä taidan tämän jälkeen testata sen Originsin silmämeikinpoistoaineen, minkä sä esittelit:D Cosrx hoitoneste on kyllä ihana<3 Joutunen käyttämään tuon Earth Harborin vartalon ihonhoitoon, koska en kyllä usko että saisin tuota ikinä muutoin juurikaan käytettyä. Koko talven aikana ehkä kolme kertaa teki mieli laittaa sitä kasvoille:D

      Mukava kuulla, että tykkäsit lukea näistä tuotteista<3

      Poista
  2. Coxirin puhdistusöljyä olisi kiva kyllä kokeilla joskus. Sama juttu tuon Holika Holikan puhdistusöljyn kanssa. Tykkään tuoksuista, joten tuo olisi varmaan näistä kivempi. Mulla on nyt semmonen holika holikan 3 seconds starter collagen vähän kuin hoitonesteenä ja se on ollut jo 1,5v vähemmän tai enemmän käytössä tuona aikana. Tuo Tonymolyn watermelon geeli näytti houkuttelevalta ja herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat noista puhdistusöljyistä on kyllä kivoja ja myös tehokkaita:) Mä meinasin hiljattain tilata jonkun noista Holika Holikan 3 seconds startereista, mutta ne oli silloin sieltä loppu mistä katsoin. Mutta niitä haluaisin tosiaan testata. Olen kuullut muiltakin, että ovat tosi riittoisia.

      Poista
  3. Näitä on aina ihana lukea, varsinkin kun kerrot tuotteista niin kattavasti<3 Farmacyn seerumi on superhyvä, mulla on onneksi tota uusi pullo odottamassa, kun ensimmäinen on jo loppunut! COSRX:n hoitoneste ja Coxirin öljyputsari on myös ihan älyttömän hyviä tuotteita. Tota Skinfoodin toneria haluaisin itse testata ja aionkin sen ostaa, kunhan varastot joskus antavat myöden :) Elemiksen yövoide kuulostaa vähän turhankin täydelliseltä, josko senkin joskus saisi hankittua testiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tykkäsit lukea tuotteista<3 Olen käytellyt tuota loppua Farmacyn seerumista tosi säästeliäästi = harvakseltaan. Mutta kohta se loppuu väkisinkin:D Ihanaa, että sulla on sitä uusi odottelemassa:) Tuota Skinfoodin kasvovettä voisin ostaa mielelläni jatkossakin.

      Poista
  4. Monenlaista tuotetta sulla onkin käytössä. Oon itse aikamoinen ihonhoidon hifistelijä, pääasiassa käytän Dermalocigan tuotteita, kun kosmetologini on vakuuttanut, että sarjana toimii parhaiten yksiin ja ihoni onkin parempi tällä hetkellä, kuin vuosiin.. Mutta välillä testailen kyllä muitakin ja palaan sitten häntä koipien välissä Dermalocigan pariin😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dermalogican tuotteet on kyllä ihania<3 ne ainakin mitä olen ehtinyt kokeilemaan. Tuo on tosi hyvä, että olet löytänyt itselle hyvät tuotteet:) Tykkään kovasti testailla erilaisia tuotteita, mutta toki on vähän tarkasteltava mitä iho milloinkin kaipaa.

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi <3