Tutustutaan palettiin | Osa 3 | Charlotte Tilbury Nudegasm face palette

22 tammikuuta, 2022

Nyt jatkuu taas Tutustutaan palettiin-juttusarja. Tarkoituksena on siis tehdä mahdollisimman perusteellinen katsaus johonkin meikkipalettiin. Sarjan aiemmissa osissa tarkastelussa on ollut luomiväripaletti, mutta tällä kertaa vuorossa on Charlotte Tilburyn Nudegasm-kasvopaletti. Paletti ilmestyi loppukesästä osana Super nudes-kokoelmaa.



En ole varma onko paletti vain rajoitetun ajan myynnissä oleva tuote. Sephoran sivuilla mainitaan, että paletti on limited edition, mutta Charlotte Tilburyn sivuilta en tällaista mainintaa löytänyt. Joka tapauksessa paletin saatavuus on edelleen todella hyvä. Paletti tulee pahvipakkauksessa, joka on hyvin samannäköinen itse paletin kanssa. Paletin kannessa on naisen kasvot ja merkin logo keskellä. Paletin pinta peilaa jonkin verran. Paletin reunat ovat kullan väriset. 


Aiemmin paletista oli myynnissä melko samannäköiset versiot, Lightgasm- ja Lovegasm-paletit. Itse en kyseisiä paletteja omista, joten siksi en tässä jutussa vertaile näitä kolmea palettia sen tarkemmin keskenään. Sen verran voisin kuitenkin todeta, että Nudegasm-paletissa on kaksi varjostussävyä (nimetty näin), yksi poskipunasävy ja yksi korostussävy. Sen sijaan aiemmissa paleteissa oli kaksi poskipunasävyä, yksi varjostus/aurinkopuuterisävy ja yksi korostussävy. Mikäli omistat jo aiemman paletin tai paletit ja pohdit kannattaisiko hankkia myös Nudegasm-paletti, youtuben puolelta löytyy joitakin hyviä vertailuvideoita paleteista (esim. Michele Wang vertailee kanavallaan paletteja selkein kuvin). Olen useampaan otteeseen kuullut myös, että ainakin Lightgasm-paletista on voinut olla vaikea saada tuotetta siveltimeen, koska koostumus on puristettu niin tiiviiksi. Nudegasm-paletissa ei tätä ongelmaa vaikuta olevan.



Paletti sisältää neljä eri sävyä, jotka on tarkoitettu kasvojen varjostukseen ja korostukseen. Sävyjä voi käyttää yhtä hyvin kasvojen iholla kuin silmämeikin luomiseen. Koostumuksia on tuotekuvauksessa kuvattu voidemaisen ja puuterisen koostumuksen yhdistelmäksi. Sävyt eivät siis varise ollenkaan pannuista niitä siveltimellä otettaessa. Lisäksi tuotekuvauksessa sanotaan, että lopputulos iholla on satiininen, kevyt ja iho pääsee kuultamaan tuotteen läpi.





Paletti sisältää seuraavat sävyt:

Super glow: samppanja-kultainen korostussävy, melko intensiivinen. Sävyllä voi korostaa esimerkiksi poskipäitä ja silmien sisänurkkia. Silmille sävy sopii myös esimerkiksi levitettäväksi koko luomen sävyksi. Sävyä voidaan käyttää kuivana tai kosteana. Kosteudella saadaan lisättyä intensiteettiä.

Multi glow: moniulotteinen kulta-persikkainen sävy poskipunaksi. Tuo hehkua, joten halutessaan korostusvärin voi jättää pois. Silmille tämäkin sävy sopii hyvin koko luomen sävyksi tai esimerkiksi ulkonurkkaan.

Super sculpt: tummemmilla ihonsävyillä sopinee varjostuksiin. Itse käytän tätä hieman laajemmalle alueelle kasvoja kuin vaaleampaa varjostussävyä (Soft sculpt) tuomaan sävyä kasvoille. Tavallaan siis osittain aurinkopuuterin tapaan. Silmämeikissä tällä sävyllä saa tummuutta ja syvyyttä käyttämällä sitä ulkonurkissa taikka ripsirajassa.

Soft sculpt: varjostuksiin loistava sävy. Kylmempi sävy kuin paletin toinen ruskea. Silmille sopii hyvin esimerkiksi häivytyssävyksi luomivakoon tai ripsirajaan ja ulkonurkkaan tuomaan hiukan tummuutta.


Super glow ja Multi glow ovat shimmerisiä. Soft sculpt ja Super sculpt ovat melkein mattaisia, mutta niissä on pieni kevyt satiininen hehku.

Sävyt ovat hyvin hienojakoisia ja helposti työstettäviä iholla. Ne sulautuvat erinomaisesti ihoon ja tuovat kaunista hehkua. Ainoastaan korostussävy poikkeaa hieman eikä ole mitä parhaiten ihoon sulautuva. Se voi jossain määrin korostaa ihon tekstuuria, mutta ei koostumus missään nimessä ole huonokaan. Pigmentti paletin sävyissä ei ole kovin intensiivinen vaan luonnollinen, mistä itse pidän. Tuotetta ei siis saa laitettua yhdellä siveltimen vedolla vaan on kerrostettava pikkuhiljaa kasvoille haluttuun lopputulokseen. Koen, että näin on helpointa saada luonnollisen kaunis lopputulos.


Tässä vielä näytetty, kuinka sävyt tulevat esiin luomella.

Sävyt toimivat yllättävän hyvin luomellakin. Tässä voi kyllä huomata käytön aikana koostumuksesta, että kyseessä ei ole luomiväripaletti. Itse en varmaankaan tule palettia juurikaan käyttämään silmämeikkiin. Johtuen ihan siitäkin, että omistan paljon luomivärejä ja haluan panostaa niiden käyttämiseen. Jos kuitenkin omistaa esimerkiksi vähän meikkejä ja haluaa panostaa hyvään monitoimipalettiin, tämä on yksi varteenotettava vaihtoehto. Suosittelen tätä kuitenkin erityisesti kasvomeikkikäytön osalta, jossa lopputulos on häikäisevän kaunis. 


Paletissa on hyvä suuri peili. Paletti on melko painava ja tekee siitä laadukkaan oloisen. 



Olen todella tyytyväinen tähän palettiin, jopa hiukan enemmän kuin ennalta odotin. Becca on ollut merkki, jonka hehkuvia kasvotuotteita on ollut vaikea päihittää. Ei tämä paletti niiden ohi mene, mutta pidän silti paljon siitä, kuinka nämäkin sulautuvat iholle ja tuovat kaunista hehkua. Eniten pidän poskipunasta. Toivoisin, että Charlotte Tilbury tekisi poskipunapaletin, jossa olisi kyseisellä koostumuksella eri sävyjä.


Charlotte Tilbury on hyvin arvokas merkki. Haluan tässäkin muistuttaa, että erittäin edullisiltakin merkeiltä löytyy loistavia kasvomeikkejä. Blogissani on kuitenkin tarkoituksena tarkastella tuotteita eri hintaluokista.


Paletin koko: 10cm x 10cm

☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 4 x 3.8g☆

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 67.80€ - 75€

Tuote ostettu: Cultbeauty

Charlotte Tilburylla on Leaping Bunny-merkki eläinkokeettomasta kosmetiikasta.


Mitä Charlotte Tilburyn tuotteita sinä olet kokeillut tai haluaisit kokeilla?





Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi <3