Kolme ripsiväriä tarkastelussa | Osa 1

31 joulukuuta, 2021

Ajattelin, että voisin aina silloin tällöin tehdä postauksen, jossa tarkastellaan kerralla kolmea eri ripsiväriä. Ripsivärit ovat satunnaisesti valittuja ja ne eivät välttämättä lupaa tehdä samoja asioita (esimerkiksi tuuheuttaa tai antaa pituutta). Näin ollen en voi sinänsä suoraan vertailla niitä keskenään. Esittelen ne kuitenkin paremmuusjärjestyksessä sen mukaan, mistä innostuin eniten ja mistä vähiten. Tässä ensimmäisessä osassa mukana ovat seuraavat ripsivärit: Maybelline Lash Sensational Sky High, essence Bye Bye Panda eyes! sekä benefit BADgal BANG!Omista ripsistäni voisin sanoa, että yläripseni ovat luonnostaan lyhyehköt ja vain osa ripsistä kaartuu hiukan ylöspäin. Näin ollen itse haen ripsiväreiltä etenkin pidentävää vaikutusta. Sen sijaan alaripseni ovat jo luonnostaan pitkät. Pidän mahdollisimman mustista ripsiväreistä ja sellaisista, jotka ovat koostumukseltaan melko kosteita. 


Ripseni ilman ripsiväriä.


Esittelen ripsivärit siten, että ensin kolmannelle sijalle jääneen ja lopuksi parhaimman. 


benefit BADgal BANG! 


benefitin ripsiväri jäi kolmannelle sijalle eli oli tämän joukon häviäjä. Ostin tästä ripsiväristä minikoon, koska aiemmin testaamani benefitin ripsiväri ei ollut mitä parhain omille ripsilleni. Halusin kuitenkin ehdottomasti testata tätä BADgal BANG! ripsiväriä, koska olen kuullut tästä niin paljon hyvää. Tällä voisi saada niin näyttävät ripset, että ne todella näyttävät tekoripsiltä. Itse en käytä lainkaan tekoripsiä, mutta mielelläni haluaisin ripsivärin myötä näyttävät ripset, mikäli ne olisivat myös siistin näköiset.Tuotekuvauksen mukaan tämä intensiivisen musta ripsiväri antaa massiivista tuuheutta painamatta ripsiä kuitenkaan alaspäin. Painovoimaa uhmaava koostumus sisältää erittäin kevyitä, avaruusteknologiasta johdettuja ainesosia. Tuotteen sanotaan olevan helposti kerrostettavissa ripsiin. Ripsivärin tulisi kestää 36 tuntia, ja sen luvataan olevan tahraamatta ja varisematta. Hämmennyksen aiheeksi jää se, että ripsivärin tulisi olla jollain tapaa vettä hylkivä, koska pakkauksessa mainitaan water-resistant. Ripsiväri kyllä käyttäytyy eniten "normaalin" ripsivärin tapaan.


Tämä ripsiväri aiheutti todella ristiriitaisia ja vaihtelevia ajatuksia! Tällä sain pitkät ripset, siitä ei ole epäilystäkään! Ja myös massiivisuutta. Ongelmana oli se, että lopputulos ei koskaan ollut kovin siisti. Ripsien kärjet näyttivät siltä kuin ne olisi käyneet kreppiraudassa. Tällaista ei ole koskaan tapahtunut minkään muun ripsivärin kanssa! Mietin johtuuko tämä siitä, että ripset jotenkin kiertyvät toistensa ympärille. Joka tapauksessa en koskaan saanut tämän ripsivärin kanssa kovin siistinnäköistä lopputulosta, vaikka kokeilin käyttää myös erillistä ripsiharjaa. Heti pakkauksen avaamisen jälkeen ripsiväri toimi itselläni paremmin. Sen jälkeen kun tuote oli jo hiukan kuivempi (muutaman viikon jälkeen), ripset näyttivät usein ihan ok:lta (kreppikärjistään huolimatta) hetken, mutta kuivumisen jälkeen melko sotkuisilta. Lisäksi ripset eivät pysyneet kaarevina tämän ripsivärin kanssa, joten ne näyttivät nopeasti myös lyhyemmiltä ripsien sojottaessa hiukan eteenpäin. Kokeilin myös kerrostaa tätä, jolloin lopputuloksena oli niin massiiviset ripset, että ne todella näyttivät tekoripsiltä. Lopputulos oli kuitenkin todella kuivan ja sotkuisen näköinen. Näistä kolmesta ripsiväristä tämä oli kaikista mustin väriltään, mistä iso plussa. Kannattaa huomioida, että tuote on aluksi hyvin juoksevaa koostumukseltaan. Eli jos pitää kuivemmista ripsiväreistä, tämä ei ole ehkä paras vaihtoehto.


benefit BADgal BANG! ripsillä. Ripsiväriä kerrostettu pari kerrosta ilman kuivumista välissä.

Jos on ripset joilla tämän ripsivärin koostumus toimii paremmin, lopputulos on varmasti huikea. Itse en pystynyt käyttämään tuotetta aivan loppuun asti, koska tämän kanssa ei taisteluista huolimatta päässyt koskaan miellyttävään lopputulokseen. Suosittelen kuitenkin aina lukemaan tuotteista useampia arvosteluja ennen mielipiteen muodostusta, koska tämäkin ripsiväri on saanut todella paljon myös erinomaisia arvioita. Olisin itsekin halunnut kovasti pitää tästä. Etenkin USA:n Sephoran sivuilta voi löytää tuotteesta monipuolisesti erilaisia arvioita. Heikommissa arvioissa on useimmiten mainittu, että tuote varisee/tarttuu ihoon ja liimaa ripset yhteen. Mainintoja näyttää saaneen myös ripsivärin vesimäinen koostumus.


benefit BADgal BANG! ripsivärin harja

Tuote ei itselläni juuri varissut päivän mittaan, joten se oli iso plussa. Ripsiväri ei ollut mielestäni mitenkään erityisen vaikea poistaa ripsistä, vaikka tällaisia kommentteja näkeekin. Pidin myös paljon harjan muodosta, koska sillä sai helposti käytyä kaikki ripset läpi. Harja on kumiharja, joka kapenee kärkeä kohti. Harja myös joustaa jonkin verran. Harja oli miellyttävän pehmeä eikä mitenkään pistelevä. Pakkaus on hieman rock-henkinen ja oli ihan kätevän tuntuinen käyttää. benefitin ripsivärit tulevat yleensä erillisessä pahvipakkauksessa. Tämä ripsiväri on saatavana sekä mustana että sinisenä.


Tiivistettynä keskeiset plussat ja miinukset:

+ Tuo ripsiin helposti pituutta

+ Ei varise tai sotke ihoa

+ Kätevä, tarkkaan työskentelyyn sopiva harja

- Liimaa ripset yhteen --> lopputulos sotkuisen näköinen

- Erittäin vaikea kerrostaa siististi


☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 4.0g☆ (Täysikokoisessa tuotetta on 8.5g.)

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 14.25€-14.90€ / 4.0g

Tuote ostettu: Kicks

Ostaisinko tätä vielä? En ostaisi, mutta aion kyllä testata kaikki muut benefitin ripsivärit.


essence Bye Bye Panda Eyes! smudge-proof volumizing & defining mascara


Olen käyttänyt essencen ripsivärejä paljon vuosien aikana. Niillä saa yleensä hyvin näyttävät ripset. Ainoana ongelmana itselläni on usein ollut niiden variseminen päivän mittaan, mutta silti olen aina aika ajoin ostellut niitä uudelleen. Millainen oli tämä Bye Bye Panda Eyes!-ripsiväri?Katsotaan ensin mitä tästä kerrotaan tuotekuvauksessa. Ripsivärin luvataan antavan tuuheutta samalla erotellen ripset. Se kestää ripsillä koko päivän tarttumatta ihoon taikka varisematta. Ripsiväri kietoutuu ripsien päälle ja lähtee ripsistä helposti pelkällä lämpimällä vedellä (huom! Tämä ei ole nk. 38-ripsiväri, joka lähtee vähintään 38-asteisella vedellä "tuubeina"). Tuote on vegaaninen ja öljytön.


Millainen oli oma kokemukseni ripsiväristä? Tämä antaa tuuheutta, mutta myös pituutta. Tuotteessa on paksuin koostumus tässä jutussa esiintyvistä ripsiväreistä. Koostumus on kuitenkin mukavan kosteaa, ei niin kuivaa kuin joissakin tuuheuttavissa ripsiväreissä. Ripset kuitenkin näyttävät tämän kanssa usein hitusen sotkuisilta omaan makuuni sekä jollain tapaa "kuivilta." Tosin en tiedä vaikuttaako se, että ripsiväri ei ole voimakkaan musta, vaan hiukan hailukka. Tavallaan pidän tästä ripsiväristä kovasti ja sitten taas toisaalta en ihan niin paljon kuitenkaan. Joka tapauksessa tämä jaksaa pitää melko hyvin ripset kaarevina. Tämä ei sotke ihoa, mutta yksittäisiä hippuja saattaa varista päivän mittaan. Ei kuitenkaan niin paljon, että se estäisi tuotteen käytön. Tuote lähtee todella hyvin ripsistä pelkällä vedellä.


essence Bye Bye Panda eyes ripsillä. Ripsiväriä kerrostettu pari kerrosta ilman kuivumista välissä.


Pienten ja kapeiden harjojen ystävälle ripsivärin harja ei näytä parhaalta mahdolliselta, mutta tällä saa yllättävän hyvin levitettyä ripsivärin sotkematta. Kovin tarkkaan työskentelyyn tämä ei toki sovi.


essence Bye Bye Panda eyes! ripsivärin harja.Tiivistettynä keskeiset plussat ja miinukset:
+ Tuuheuttaa ja antaa pituutta
+ Ei leviä päivän mittaan
+ Erittäin helppo poistaa
- Ei intensiivisen musta
- Näyttää vähän epäsiistiltä/"kuivalta"

☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 16 ml ☆

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 4.40€

Tuote ostettu: Cocopanda

Ostaisinko tätä vielä? Voisin ehkä ostaa, mutta tiedän parempiakin ripsivärejä essenceltä. Olen käyttänyt tätä kaksi tuubia eikä tämä missään nimessä ole kuitenkaan huono ripsiväri. Tässä on todella hyvä hinta-laatu-suhde.


Maybelline Lash Sensational Sky High


Tämä ripsiväri aiheutti suuren suosion kaikkialla myyntiin tullessaan ja olikin pitkään jatkuvasti loppuunmyyty eri paikoissa. Ostin ensimmäisen kerran tätä kesällä ja nyt syksyllä vielä uudemman kerran. Maybellinen ripsivärit ovat aina olleet ehdottomasti suosikkiripsivärejäni. Käytin niitä jo nuoruudessani ja edelleen palaan niihin usein muiden merkkien ripsivärejä kokeiltuani. Niillä saatu lopputulos on yleensä itselleni hyvin mieluinen, useimmat niistä ei varise lainkaan päivän mittaan ja niissä on useimmiten kiva ja helppokäyttöinen harja. Miten siis kävi tämän Sky High-ripsivärin suhteen? Ainakin se oli voittaja näiden kolmen ripsivärin joukosta.
Katsotaan ensin, mitä tuotekuvauksessa kerrotaan tästä ripsiväristä. Ripsivärin luvataan antavan loputonta, taivaita hipovaa (!) pituutta ja runsasta tuuheutta. Harja on pitkä ja joustava, joten sillä saa työstettyä jokaisen ripsen tyvestä kärkeen. Parhaan lopputuloksen saamiseksi ripsiväriä kehotetaan levittämään useita kerroksia. Ripset tuntuvat keveiltä. Ripsiväri pitäisi myös olla helppo poistaa silmistä. Tuotteesta on saatavilla vesiliukoinen versio sekä vedenkestävä versio. Vedenkestävää en ole itse kokeillut. Tuotteen pakkaus on metallinhohtoinen, jossa ripsivärin nimi lukee kohokirjaimin.


Millainen oli oma kokemukseni tästä ripsiväristä? Aluksi tämä oli hyvin notkeaa koostumukseltaan, mistä pidin. Tuote tuntui kuitenkin kuivahtavan pakkaukseen melko nopeasti. Pituutta tämä ripsiväri todellakin antoi! Ei kuitenkaan siten, ettenkö olisi saanut samaa lopputulosta joskus jollakin toisellakin ripsivärillä. Joskus ripsien kaarevuus pysyi tämän kanssa hyvänä, jolloin ripset näyttivät myöskin pitkiltä koko päivän ajan. Joskus taas kaarevuus ei pysynyt yhtään, jolloin pituuskaan ei ollut kovin näkyvää. Tämä on selvästi kuitenkin enemmän pituutta antava ripsiväri kuin tuuheuttava. Tämä ei kovin helposti tarrannut ripsiä yhteen taikka tehnyt niihin paakkuja, mistä iso plussa. Näistä kolmesta ripsiväristä tämä Maybellinen ripsiväri avasi koko ripsilinjan selkeimmin ja melko kauniisti. Ripsiväri varisi hiukan päivän mittaan taikka pieniä hippuja tarttui joskus yläluomelle. Ei kuitenkaan niin paljon, että se estäisi tuotteen käytön. Mutta joutui kasvoja kuitenkin siistimään tämän kanssa silloin tällöin. Poisto ripsistä onnistui melko helposti, mutta on helpomminkin poistettavia ripsivärejä.


Maybelline Sky high ripsillä. Ripsiväriä kerrostettu pari kerrosta ilman kuivumista välissä.


Harjasta pidin kovasti, mutta yleensäkin pidän ohuemmista ja kapeammista harjoista ripsiväreissä. Harja on tässä ripsivärissä pitkä ja joustava, ei mielestäni kuitenkaan liian joustava, joten työskentely onnistuu vielä hyvin.


Maybelline Lash Sensational Sky High ripsivärin harja


Hyvä ripsiväri tämä siis on, mutta samanlaista lopputulosta en kyllä saavuttanut kuin mitä sosiaalisessa mediassa on voinut parhaimmillaan nähdä. Itselläni uskon monesti olevan ongelmana se, etten pysty juurikaan kerrostamaan ripsivärejä ilman, että ripsistä tulisi koppurat ja sotkuiset. Parhaan tuloksen tälläkin ripsivärillä sain siis, kun kerrostin sitä täysin kosteana ilman osittaista kuivattamista välissä.


Tiivistettynä keskeiset plussat ja miinukset:

+ antaa helposti pituutta

+ erottelee ripset hyvin ja avaa ripsilinjan kauniisti

+ kätevä, tarkkaan työskentelyyn sopiva harja

- varisee hiukan päivän mittaan

- tuote kuivahtaa melko nopeasti avaamisen jälkeen


☆Tuotteen määrä pakkauksessa: 7.2 ml ☆

Tuotteen normaalihinta ostopaikasta riippuen noin 11.45€-15.90€

Tuote ostettu: Cocopanda

Ostaisinko tätä vielä? Kyllä voisin ostaa, mutta ei suosikkiripsivärini Maybellinelta.
Tässä jutussa esiintyneiden ripsivärien harjat vierekkäin.


Mikään näistä kolmesta ripsiväristä ei siis aiheuttanut erittäin suurta innostusta, mutta essence ja Maybelline ovat melko hyviä. Merkit myös mielestäni tekevät yleensä yhtiä parhaimmista ripsiväreistä. Seuraava tuleva ripsivärikolmikko on jo suunnittelun alla, katsotaan myöhemmin löytyisikö niistä vieläkin paremmin itselläni toimivia ripsivärejä.


Käytätkö sinä jotakin näistä ripsiväreistä?

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi <3